Kezdőlap Gazdaság és üzlet Amikor még Mark Zuckerberg is házalt a szponzoroknál. Ezt az anyagot, emailt...

Amikor még Mark Zuckerberg is házalt a szponzoroknál. Ezt az anyagot, emailt küldték ki a leendő szponzoroknak.

-

A Facebook indulásakor nem özönlöttek még a reklámozók az oldalra, így nekik is értékesíteni kellett a reklámhelyeiket. Sőt, még az elején klasszikus bannereket adtak el, ekkor még nem volt hírfolyam. 2005-ben már 1,9 millió felhasználója volt havonta a közösségi oldalnak, és az alábbi ajánlatból kiderül, hogy 7 dollárt kértek minden 1000 megtekintésre (CPM). Mit tanulhatunk a Facebook első ajánlatából? Nézd meg először, hogy nézett ki, majd alatta olvashatod a továbbiakat:

Facebook First Proposal 4.18.05-page-001 Facebook First Proposal 4.18.05-page-002 Facebook First Proposal 4.18.05-page-003 Facebook First Proposal 4.18.05-page-004 Facebook First Proposal 4.18.05-page-005

Érdekesség a Facebook ajánlatából

Már akkor lehetett külön bannereket megjeleníteni például a párkapcsolati állapotra, kedvenc filmre, könyvre … beállított célcsoportokra. Ez azért érdekes, mert már akkor felismerte a Facebook, hogy a targetálási, célzási lehetőséget szeretik a reklámozók.

Ezt tanulhatod belőle

Bár 2005-ös ajánlat, de valljuk be, az USA mindig is előrébb jár marketing terén, mint mi idehaza. Nos a legfontosabb az, hogy megadja az ajánlat azokra a fő kérdésekre a válaszokat, hogy:

  • miért? – (why)
  • mennyiért?
  • hogyan? (hogyan juthat hozzá)

Erről már olvashattál a Minneren, mivel a weboldalad  felépítésénél is javasoltam, hogy ezek legyenek rajta az oldaladon (erről itt olvashatsz). Természetesen kellett az a speciális ajánlat is, hogy teljesen targetálhatóak voltak a reklámok. A fájlt Kevin Colleran töltötte fel a Dropbox fiókjába, aki ott volt az első 10 Facebook alkalmazott között.

Szeretnél még a marketingről többet olvasni? Akkor ezt a cikked neked írtam >>> Még több vevő kell! Még jobb marketingre van szükségem! Mit csináljak?

 

Forrás: BusinessInsider
Dropbox/Kevin Colleran

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek