KezdőlapGazdaság és üzletBorús hangulat előtt áll a forint

Borús hangulat előtt áll a forint

-

Sok külföldi elemző már most temeti a forintot. Nem is a választás eredménye miatt, hanem inkább az alapkamat további csökkentésében látják a veszélyeket. Egy olyan gazdasági környezetben hozza meg az MNB a döntéseit, amikor a többi nálunk gazdagabb, fejlettebb országok is ezt a politikát követik, tehát mikor emelnék a kamatot (a csökkentés után) a forint helyett más devizákba fog vándorolni a tőke, így a forint az akkori szintről nem fog tudni erősödni. Az infláció igaz csökkent, de ez annak is köszönhető, hogy a rezsi csökkentés nagyrészt befolyásolta ezt a mutatószámot.

A forint az euróval szemben árfolyam március közepe óta erősödésnek indult. A 303-as szint megfoghatja, tehát alá az elemzők se várják már, sőt a szakértők szerint 300 alá nem igen fog benézni az árfolyam. Sokan ijesztgetnek minket a 320-as euró árfolyammal, ami lehet lassan be is következhet.
Előző cikkünket is érdemes elolvasni: 3 ok a forint gyengülése és 1 ok az erősödése mellett

euruhufapril

Forrás: Metatrader4

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek