Borús hangulat előtt áll a forint

Sok külföldi elemző már most temeti a forintot. Nem is a választás eredménye miatt, hanem inkább az alapkamat további csökkentésében látják a veszélyeket. Egy olyan gazdasági környezetben hozza meg az MNB a döntéseit, amikor a többi nálunk gazdagabb, fejlettebb országok is ezt a politikát követik, tehát mikor emelnék a kamatot (a csökkentés után) a forint helyett más devizákba fog vándorolni a tőke, így a forint az akkori szintről nem fog tudni erősödni. Az infláció igaz csökkent, de ez annak is köszönhető, hogy a rezsi csökkentés nagyrészt befolyásolta ezt a mutatószámot.

A forint az euróval szemben árfolyam március közepe óta erősödésnek indult. A 303-as szint megfoghatja, tehát alá az elemzők se várják már, sőt a szakértők szerint 300 alá nem igen fog benézni az árfolyam. Sokan ijesztgetnek minket a 320-as euró árfolyammal, ami lehet lassan be is következhet.
Előző cikkünket is érdemes elolvasni: 3 ok a forint gyengülése és 1 ok az erősödése mellett

euruhufapril

Forrás: Metatrader4

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!