szombat, január 16, 2021

Egy kis startup cég visszahozza az instant (polaroid) fényképek világát

A Polaroid megpróbált visszatérni, és kihozott egy készüléket, amivel digitálisan készült képeinket tudjuk kinyomtatni, de véleményem szerint nagyon borsos áron árultak. Ennél kreatívabbak voltak a Prynt startup csapat tagjai, mivel ők egy olyan eszközt fejlesztettek, amibe a mobilunkat belehelyezve máris egy “Polaroid készüléket” kapunk. Tehát az elkészült képeinket ki tudjuk nyomtatni, előhívatni gyorsan, egyszerűen.

Ez azért is jó, mert így olcsóbban tudják adni a készüléket. Indítottak egy közösségi finanszírozó (crowdfunding) kampányt, ami már most nagy siker. A kampányból az is kiderül, hogy a készülék maga olcsó lesz. 100 dollár (kerekítve 27000 forint) lesz az ára annak a készüléknek, amit már nem a legelső szériából kapunk, tehát az már picivel stabilabb lesz a véleményem szerint. Már októberben biztosan kézhez kaphatja bárki a készüléket. Nézd meg a videót róla, utána pedig olvasd tovább a cikket, mert van benne extra is, ami felkeltette a figyelmünket.

Egy érdekes funkció is került bele, méghozzá az augmented reality, vagyis a kiterjesztett valóság. Mire lehet használni? (Ehhez kapcsolódó animációt a felsorolás után megnézheted , de a fenti videóban is látható.)

  1. készítesz egy képet
  2. hozzá egy videót
  3. összekapcsolod a képet és a videót, hogy felismerje a későbbiekben
  4. kinyomtatod a képet
  5. a fényképet a kamera elé tartva már látod is a képhez köthető videót

Miért jó? Megelevenedhetnek a fényképek, élményeket könnyű csatolni hozzá…

Prynt - Kiterjesztett valóság
Prynt – Kiterjesztett valóság

Egy fogós kérdés még felmerülhetett benned. Kell venni hozzá papírt? Nos, ha megveszünk egy készüléket (akár a közösségi finanszírozó kampányon keresztül), akkor kapunk pár darabot, de egy 50 darabos csomag ára 25 dollár, tehát kb. 6700 forint összesen, 135 FT/db. Ez picit borsós, bár szerintem ezt nem arra használod majd, hogy a fénykép albumot telenyomtasd 🙂

Tovább startup ötletekhez, hírekhez kattints ide!

forrás: Prynt, Kickstarter

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek