KezdőlapGazdaság és üzletStartupEgy kis startup cég visszahozza az instant (polaroid) fényképek világát

Egy kis startup cég visszahozza az instant (polaroid) fényképek világát

-

A Polaroid megpróbált visszatérni, és kihozott egy készüléket, amivel digitálisan készült képeinket tudjuk kinyomtatni, de véleményem szerint nagyon borsos áron árultak. Ennél kreatívabbak voltak a Prynt startup csapat tagjai, mivel ők egy olyan eszközt fejlesztettek, amibe a mobilunkat belehelyezve máris egy “Polaroid készüléket” kapunk. Tehát az elkészült képeinket ki tudjuk nyomtatni, előhívatni gyorsan, egyszerűen.

Ez azért is jó, mert így olcsóbban tudják adni a készüléket. Indítottak egy közösségi finanszírozó (crowdfunding) kampányt, ami már most nagy siker. A kampányból az is kiderül, hogy a készülék maga olcsó lesz. 100 dollár (kerekítve 27000 forint) lesz az ára annak a készüléknek, amit már nem a legelső szériából kapunk, tehát az már picivel stabilabb lesz a véleményem szerint. Már októberben biztosan kézhez kaphatja bárki a készüléket. Nézd meg a videót róla, utána pedig olvasd tovább a cikket, mert van benne extra is, ami felkeltette a figyelmünket.

Egy érdekes funkció is került bele, méghozzá az augmented reality, vagyis a kiterjesztett valóság. Mire lehet használni? (Ehhez kapcsolódó animációt a felsorolás után megnézheted , de a fenti videóban is látható.)

  1. készítesz egy képet
  2. hozzá egy videót
  3. összekapcsolod a képet és a videót, hogy felismerje a későbbiekben
  4. kinyomtatod a képet
  5. a fényképet a kamera elé tartva már látod is a képhez köthető videót

Miért jó? Megelevenedhetnek a fényképek, élményeket könnyű csatolni hozzá…

Prynt - Kiterjesztett valóság
Prynt – Kiterjesztett valóság

Egy fogós kérdés még felmerülhetett benned. Kell venni hozzá papírt? Nos, ha megveszünk egy készüléket (akár a közösségi finanszírozó kampányon keresztül), akkor kapunk pár darabot, de egy 50 darabos csomag ára 25 dollár, tehát kb. 6700 forint összesen, 135 FT/db. Ez picit borsós, bár szerintem ezt nem arra használod majd, hogy a fénykép albumot telenyomtasd 🙂

Tovább startup ötletekhez, hírekhez kattints ide!

forrás: Prynt, Kickstarter

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek