szombat, január 16, 2021

Egyszerű matek: Eladunk egy év alatt 1000 darab (ugyanazt a) websablont 200 000 forint értékben = 200 000 000 Ft bevétel

Ha nem vagy webfejlesztő, akkor ideje lesz keresned egyet, és csináljátok csapatban a következőt! Tudom-tudom mire gondolsz, jó a címben a matek, szép meg minden, de azért ez nem ilyen egyszerű. Igazad van, 200 millió forinthoz kell azért munka, de szerencsére itt vannak a lehetőségek, ami miatt ez bizony sikerülhet. Az utóbbi időben azt kutattam, hogy milyen piaci rést lehetne megfogni még a weboldalak készítésénél, websablonok értékesítésénél. A WordPress websablonok készítéséről és eladásáról már írtam (linkek alul). Tudod a Themeforest.net szinte csak úgy szállítja “ingyen” a vásárlókat és nem egy olyan sablonkészítő cég van, akik így szereztek több száz millió forintot, sőt van aki már 4 milliárd forintnál jár.  Feltettem magamban a kérdést, hogy vajon csak 49-69 dollár közötti összegért lehet eladni WordPress sablont a fent említett oldalon? A válasz természetesen az, hogy nem. Na nézzük csak!

Websablon értékesítése a Themeforest.net oldalon.

Ha nem ismernéd még az Envatomarket-hez tartozó Themeforestet, akkor olvasd csak ezt a bekezdést. Szóval az oldalon a webfejlesztők (akár cégek is) el tudják adni az általuk készített websablonjaikat. A WordPresst azért szoktam kiemelni, mert a legnépszerűbb cms motor, tehát erre érdemes igazán fejleszteni. A kész websablonokat pedig el tudod adni a Themeforest.net -en, ami csak úgy szállítja a vevőket. Persze ettől még kell marketingre költened, de valljuk be, a napi 1 millió látogatóval elég nagy esélyed van, hogy el tudd adni a sablonjaidat. Van olyan sablont, amit több tízezren is megvettek.  Valójában egy jó ügyfélfelhajtó oldal számodra a Themeforest. És itt jött a gondolat! Kép alatt folytatom:

 

Mi lenne, ha prémium websablonokat, sőt weboldalakat árulna az ember

Amikor valaki komolyabb weboldalt akar fejleszteni, akkor ott nem pár tízezer forintos websablonokról van szó. A Themeforesten is több olyan WordPress sablont találni, ami 300-1000 dollár között van. Vagyis 80-260 000 forint közöttiek. Több verzió is eszembe jutott:

  1. Legyél te a WordPress sablonok Ferrarija, vagyis igény lenne egy olyan prémium sablonra, ami az AVADA és a Divi mellett kiszolgálja a prémium vásárlókat. Jó pozicionálással el tudod érni, hogy a Themefores.net-en keresztül felhúzd a prémium websablonokkal foglalkozó vállalkozásodat, sok-sok nemzetközi ügyféllel (bár így nem a nagy számú ügyfélbázisra kell rámenned, tudod, prémium). Szerinted egy komolyabb cég elhiszi, hogy 59 dollárért tényleg jó cuccot kap? Többet is ki lehet belőle hozni.
  2. Vagy, ha nem is prémium, de sok-sok extrával működő websablonokat értékesíteni és bátrabban árazni.
  3. Ugyanez igaz a pluginokra, bővítményekre is. Sokszor azt mondom, vicc, hogy alig 10 000 forintért olyan fejlesztéseket lehet venni, hogy …. Most például én naptár plugint veszek 6500 Ft-ért és olyan, mintha 100-200 000 értékű fejlesztést vennék egyébként. Pont azt néztem, hogy azért a minőségi pluginért én fizetnék 80-100 000 forintot is, mert brutál jó, a support is jó, és még egy gombnyomásra meg is tudom venni a Themeforesten.

Felkeltette az érdeklődésedet? Olvasnál még ilyen vállalkozás ötleteket? Itt vannak a hozzá kapcsolódók: 

 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Serge Kij/Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek