Eladnám az üzleti ötletemet. Hogyan csináljam?

Van egy üzleti ötleted és azon gondolkozol, hogy tudnád eladni? Tehát arról van szó, hogy még nem kezdtél bele, papíron megvan és te bízol benne, hogy egyébként működőképes dologról van szó, az emberek imádnák és persze pénzt is hozna. Na, akkor lássuk, hogy milyen lehetőségeid vannak!

Úgy gondoltam külön veszem a különböző megoldásokat, így könnyű elolvasnod mi vonatkozik rád. Persze az első dolog ami felmerül, hogy mindig attól félsz, hogy valaki ellopja az ötletedet. Hát figyelj! Ennek van egy egyszerű módszere, írass alá titoktartásit, de az a helyzet, hogy annyi hasonló ötlet van, nehéz lesz olyat mondani egy cégnek, amire ők még nem gondoltak.

Úgy adnád el az üzleti ötletedet, hogy…:

 • Valaki vegye meg tőled, egy cég, magánszemély igazából mindegy is, de te nem dolgozol benne, vagy magával az ötletben. Magát a koncepciót, a terveket akarod eladni.
  Ez már-már a lehetetlen kategória. Nem azért mert a cégek nem vevők arra, hogy beleinvesztáljanak valamibe, vagy mert nincs pénz meg hasonlók. Több oka is van annak, amiért ezt így egészen biztosan nem fogod tudni meglépni:

  • Az ötlet semmi. Sajnos, ahogy a befektetők is, úgy bárki aki valamibe beszállna, már látni akar valami kézzelfogható eredményt. Enélkül az csak egy terv a papíron, hiába gondolod, hogy de tuti jó biznisz! De tudod! Ez csak ötlet, szóval érted, nincs még semmi….
  • Beléd fektetnek, nem az ötletbe. Legtöbbször egy-egy induló cég nem a kezdő ötlettel lesz sikeres, hanem annak valamilyen továbbgondolt változatával, vagy éppen teljesen mást fedeznek fel, miközben az alap ötletet csinálják. Na most itt jön a lényeg, a legtöbb cég nem ötletet keres, hanem embert, magát az ötletgazdát akarják. Gondolj bele, hogy bíznának a te ötletedbe, ha magad nem akarsz vele foglalkozni?
  • Egyébként a Minneren van 200 üzleti ötlet, darabja 1 millió, viheted, valósítsd meg! Diktáljam a számlaszámot? – Egyébként meg ingyen van!! Ugye érted mire célzok?! Minner olvasó vagy, szóval nem féltelek! Persze, hogy érted!
 • Úgy akarod eladni az ötletedet, hogy közben te magad dolgozni is fogsz benne:
  Na ez már jól hangzik! Ezzel már érdemes foglalkozni és beletenni időt, energiát. Ez működhet. DE! Még mindig ott lebeg a fent is leírt dolog, hogy ez csak ötlet, tehát nehéz dolgod lesz, tehát jól körül kell járni a témát. És akkor itt jön az, hogy mivel dolgozol benne, ők miért tennének le pénzt előre? Ugye? Tehát ha úgy nézzük eladni ötletet nem lehet, hanem valami másban kell gondolkodnod.
  Az ötletem az, hogy gondolkozz intrapreneurship megoldásban. Ennek lényege, hogy cégen belüli vállalkozó leszel. Tehát ők adják az infrastruktúrát, pénzt is, de te mint vállalkozó valósítod meg, és valójában ez a közös cégetek. Igen ehhez ügyvéd kell, megfelelő lepapírozás. Ebben a cikkben írtam részletesebben róla: Multiban, cégben vagy alkalmazott, de akár vállalkozó is lehetsz a cégnél. Mutatom az ötletet!
 • Nincs tőkéd megvalósítani az ötletedet? Gondolom azért olvasod ez a cikket, ezért akarod eladni. Pont pár napja írtam erről cikket. Méghozzá kézzel fogható tippeket adva: Van egy jó ötleted, de se kezdő tőke, se kapcsolatok? Mihez kezdj? Kevés pénzből

Kapcsolódó cikkek még: 

Fotó: Envato License

Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Képezd magad most! Otthonról! Online! Kattints ide!