Elbukták a startupjukat, nem sikerült a közösségi finanszírozó kampány, de nem adták fel

A Growiee startupról olvashattál a Minneren. Az eszköz, aminek a legyártását közösségi finanszírozó kampánnyal akarták megtámogatni, azt tudja, hogy a balkonkertedet felokosítja. A vízigényt jelzi, a fényeket is az adott növényre beállíthatod, sőt, ezt az egészet egy mobilapplikáción keresztül irányíthatod, figyelemmel kísérheted. Nézd meg az Indiegogo kampányuk videóját, majd kiderül mi történt utána, mit csinálnak most:

Mivel a közösségi finanszírozó kampány speciális marketinget is kíván (vagyis ők így gondolták), így megbíztak egy külföldi céget, hogy menedzselje le a marketingkampányukat. Sajnos nem sikerült a megfelelő együttműködés az adott céggel, így egyedül maradt a Growiee csapata. Nem hallottak annyian a projektről, hogy többen is csatlakozzanak az Indeigogo kampányukhoz, és “előrendeléseket” adjanak le. Magyarul nem volt olyan nagy hype körülötte. Nem volt B terv, nem sikerült a “pénzgyűjtő” kampány, sőt, még egy alapító tag is elhagyta a csapatot. Összesen 942 dollárt kaptak volna, így a kitűzött cél 1%-a gyűlt csak össze.
Ha sikerült volna több száz darab megrendelést az Indeigogo-ról megszerezni, akkor a következő lépés lett volna a legfontosabb a csapat életében, méghozzá egy közepes, szinte már ipari méretű szerkezetet akartak értékesíteni nagyfogyasztóknak (pl. éttermeknek, termesztőknek…)

Fel kellett állniuk a nagy pofon után. Elszállt a lila köd, a nagy startup álom. Beértek.
Sokat csesztettem őket, hogy indítsanak normális blogot, kisebb szolgáltatásokat, termékeket áruljanak, vagyis kezdjék alulról az építkezést, majd utána újra lehet startuposkodni. Bele is kezdtek:
– Elindították a blogjukat, ami a Mybalkon.hu oldalon olvasható.
– Tárgyalásokat folytatnak termesztőkkel ipari méretű vízkultúrás növénytermesztésre alkalmas rendszerek építésére.
– Együttműködésben állapodtak meg az Envienta projekttel (közös tartalmak megosztása).

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!