szombat, január 16, 2021

Elbukták a startupjukat, nem sikerült a közösségi finanszírozó kampány, de nem adták fel

A Growiee startupról olvashattál a Minneren. Az eszköz, aminek a legyártását közösségi finanszírozó kampánnyal akarták megtámogatni, azt tudja, hogy a balkonkertedet felokosítja. A vízigényt jelzi, a fényeket is az adott növényre beállíthatod, sőt, ezt az egészet egy mobilapplikáción keresztül irányíthatod, figyelemmel kísérheted. Nézd meg az Indiegogo kampányuk videóját, majd kiderül mi történt utána, mit csinálnak most:

Mivel a közösségi finanszírozó kampány speciális marketinget is kíván (vagyis ők így gondolták), így megbíztak egy külföldi céget, hogy menedzselje le a marketingkampányukat. Sajnos nem sikerült a megfelelő együttműködés az adott céggel, így egyedül maradt a Growiee csapata. Nem hallottak annyian a projektről, hogy többen is csatlakozzanak az Indeigogo kampányukhoz, és “előrendeléseket” adjanak le. Magyarul nem volt olyan nagy hype körülötte. Nem volt B terv, nem sikerült a “pénzgyűjtő” kampány, sőt, még egy alapító tag is elhagyta a csapatot. Összesen 942 dollárt kaptak volna, így a kitűzött cél 1%-a gyűlt csak össze.
Ha sikerült volna több száz darab megrendelést az Indeigogo-ról megszerezni, akkor a következő lépés lett volna a legfontosabb a csapat életében, méghozzá egy közepes, szinte már ipari méretű szerkezetet akartak értékesíteni nagyfogyasztóknak (pl. éttermeknek, termesztőknek…)

Fel kellett állniuk a nagy pofon után. Elszállt a lila köd, a nagy startup álom. Beértek.
Sokat csesztettem őket, hogy indítsanak normális blogot, kisebb szolgáltatásokat, termékeket áruljanak, vagyis kezdjék alulról az építkezést, majd utána újra lehet startuposkodni. Bele is kezdtek:
– Elindították a blogjukat, ami a Mybalkon.hu oldalon olvasható.
– Tárgyalásokat folytatnak termesztőkkel ipari méretű vízkultúrás növénytermesztésre alkalmas rendszerek építésére.
– Együttműködésben állapodtak meg az Envienta projekttel (közös tartalmak megosztása).

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek