Először azt mondtam erre az ötletre, hogy hülyeség, aztán elkezdtem használni – a háttérzaj segíti a munkát

Van egy alkalmazás, weboldal, ami háttérzajokat “imitál”, játszik le. Például kávézó vagy iroda zörejeit hallgathatod, miközben dolgozol. Miért jó ez? Én is először ezt kérdeztem magamtól. Aztán elkezdtem használni többször is. Sokszor szoktam kávézóból dolgozni, mert könnyen jönnek az ötletek, főleg kreatív marketing kampányokhoz, cikkekhez. Így nem kell elmennem a kávézóba, bárhol akár otthon is meg tudom teremteni az ottani kreativitásra ösztönző környezetet (miközben szöveget írok, zavaró a beszéd), ha éppen elakadok.  Gondolnád, hogy egy ilyen weboldal napi 16 000 embert vonz? Mármint a háttérzajos. Aztán eszembe jutott, hogy hééé, hát a háttérzaj! Ezt alkalmazta a Wall Street farkasa is!

Produktivitás növelése háttérzajjal

Először is néhány információ. Szabadúszóként én vagy otthonról vagy kávézókból vagy közösségi irodákból szoktam dolgozni. Szóval elindítottam a a coffitivity.com oldalon Morning murmur című alkotásukat (nem fülesen keresztül hallgatom). És lehet, hogy csak placebo hatása volt, de sokkal jobban ment a munka. Gyorsabban elvégeztem az előre kitűzött feladatokat. Aztán kerestem a témában, és feltűnt, hogy a Youtube-on is elérhetőek az ehhez hasonló háttérzajok. Egy biztos, nem minden embernek indul be tőle a kreativitása, vagy lesz produktívabb. Érdemes kipróbálni, hogy rád milyen hatással van. Ilyesmi hangok:

Irodai háttérzaj telefonálásnál – trükk

Aztán jött a következő ötletem, úgy telefonáltam egy leendő ügyféllel, hogy a háttérben irodai háttérzaj szólt. Ehhez  hasonló volt (videó alatt folytatom):

A Wall Street farkasa trükk

Tudtad, hogy Jordan Belforték azért tudtak annyi pénzt összegyűjteni, mert a brókereik egy légtérben telefonáltak? Akiket hívtak szinte alig hallották, hogy mit mond nekik az adott bróker, mert akkora háttérzaj volt. Jordanék ezzel a trükkel elérték, hogy a befektetők érezzék, hogy itt bizony mozgolódás van, nagy munka folyik… Gondolj bele, milyen lett volna, ha valaki felhív, háttérben síri csend… elhinnéd, hogy akkora nagy biznisz van a láthatáron? Na ugye!

Visszatérve rám és a tapasztalataimra. Kimutathatóan hosszabb ideig beszéltünk, – ez egy sales trükk (ritkán szoktam alkalmazni) -. mert akivel beszéltem, úgy hallotta, hogy a háttérben nagy-nagy munka folyik, és emiatt sokkal nagyobb bizalommal hallgatott. Tudod: irodai háttérzaj…. Aztán a beszélgetés végén persze korrekten elmondtam neki, mi a helyzet, mit hall a háttérben. A legtöbb embernek tetszik az ilyen ötletesség, sőt, még pozitívan is jött ki, azért is merem most leírni.  Bár én főleg akkor használom a háttérzajokat, amikor a kreativitás növelése a cél, de kipróbáltam, hogy hívásnál milyen hatása van. Azóta ő is használja munka közben.

Szerintem tényleg a placebohatás miatt növeli meg a teljesítményt, de mindegy is, a lényeg, hogy hasson. Az oldalt érdekességként szúrtam be, valójában Youtube-on elég sok ilyen háttárzaj található.
Keresőszavak:
office background noise
 coffee background noise

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!