Ha adatbázison alapuló applikációt, webes megoldást akarsz, akkor ezt el kell olvasnod! (pl. éttermeket, boltokat applikációba vinni…) #startup

A Minner vállakozási, startup ötletei közben folyamatosan új ötleteken dolgozom. Már működő és bukott startupok, applikációk kudarcait is vizsgálom, hogy megnézzem, hol is hibáztak. Jó, ha már előre felkészülsz arra, hogy miként kerülnek adatok az applikációdba, főleg akkor, ha adatbázison alapuló applikációt, webes megoldást akarsz. Egy nagy hibát szoktak elkövetni a startupperek az ilyen megoldások esetében. Nézzük is, mi az!

Egy példán keresztül jobban érthető lesz
Legyen a példa, hogy fel szeretném vinni egy applikációba a legtöbb hazai vegán éttermet, menüzőt.
1. hiba, amit elkövethetsz
A legtöbben úgy indulnak neki, hogy elkészítik az applikációt, feltöltenek néhány demo helyet, majd jön a következő lépés. Azt mondják, majd az éttermek feltöltik saját magukat, sőt, a menüjüket elküldik  (feltöltik) mindig, étlapjukat frissítik…
Nos ez még az elején talán lehet is, hogy működni fog, első 10-50 hely esetében (példa alapján). Egy probléma van vele, hogy a helyeknek:
a, Nincs meg a megfelelő motivációja, hogy feltöltse az adatokat
b, Még új vagy, így még (elég) felhasználód sincsen, megint abba ütköztél, hogy a motivációja ettől nem fog nőni a helyek esetében.
c, Kell nekik egy ember, aki feltöltögeti az adatokat, frissíti azt. Még az elején megteszik, de aztán elmaradozik. Lásd a Facebookjukat sem töltögetik rendesen, azt nehezen oldják meg, hogy ki csinálja, ki foglalkozzon vele. Akkor szerinted a te applikációddal foglalkoznának? (Nyugi van megoldás! Olvasd tovább!)
2. hiba, amit elkövethetsz
Országos applikáció? Na, itt jön a másik nagy hiba, hogy azonnal az egész országban szeretnék elindítani az ilyen applikációt a startupperek. Az a helyzet, hogy jobb szépen építkezni, először elég csak Budapest, vagy másik nagyvárosban, aztán szépen növekedni.

Tippek, megoldások

– Indulj el -1-ről. Tudod, írtam egy cikket, hogy butítsd le a vállalkozási ötleted. Nos, ez itt is érvényes. Az 1/b esetet máris ki tudod bekkelni azzal, hogy először például elindítasz egy blogot, ahol a példa alapján vegán éttermeket tesztelsz, írsz róluk… Például blog.hu-s blogot, még a látogatottságod is nagy lesz, hírlevelet építesz… és utána már könnyű bevezetned az applikációt is, gyorsan lesz felhasználód.
De erre jó egy Youtube csatorna is, bármilyen megoldás, csak kezdj el felhasználókat gyűjteni, és utána könnyű lesz “bevezetned” az applikációdat. Gondolkodj, tervezz előre!
– Így töltesd fel az adatbázisodat a közösség erejével
Ezt az információt már a Minneren leírtam egyszer a 125. üzleti ötletben (Egy profibb online adatbázis boltok, üzletek számára.) Be is másolom ide azt a részt: gyorsan fel tudod húzni ezt az ötletet, ha viszel bele egy kis játékot. Szervezz nyereményjátékokat (már szponzorokkal), és a felhasználók úgy gyűjthetnek pontokat, ha feltöltenek egy-egy boltot, bármerre is járnak. Aki a legtöbb pontot gyűjti, az nyer valamit, illetve sorsolsz is azok között, akik mondjuk minimum 20 helyet beírtak (ugyanazt nem lehet). Tehát a cégek (nyereményjátékok által) finanszírozzák a te sikered, a weboldalad, applikációd felfuttatását.

Remélem, sokat segítettem!

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek