Ha egy étteremláncnak kevés a weboldal látogatottsága, akkor jól megy neki vagy nem?

Étterem részvény kereskedés

Képzeld! Már a weboldal látogatottság csökkenéséből tudható, hogy az adott éteremnek a bevétele csökken. Itt most főleg nagyobb étteremláncokról lesz szó. Ez logikus, igaz?  Megfogjuk ezt az információt és a tőzsdén pénzt csinálunk belőle. Ezt érdemes lesz elolvasnod, mert nem mindennapi tőzsdézést olvashatsz, sőt téged is magával ragad, mert úgy összeállnak az információk, mintha Sherlock Holmes rakna össze tőzsde elemzést, stratégiát. Rövid idő alatt (1 hónapon belül) nagyobb hozamot lehet elérni.

 • Egy étteremláncról van szó (rengeteg amerikai államban van éttermük), a tőzsdén a részvényei.
 • Csökkent a látogatottsága a weboldalának az elmúlt 3 hónapban.
  A similarweb adatai alapján:
  És az Alexa.com adatai szerint is zuhan a weboldala iránt az érdeklődés:
 • Veszteséges is volt az elmúlt negyedévekben, sőt csökkenő bevételei vannak.
 • Most jön az újabb negyedéves jelentés augusztus 14-én
 • Ha minden úgy áll, akkor augusztus 13-tól (direkt előtte nap) árfolyam esésre spekulálok. Tudnod kell, hogy lehet árfolyam emelkedésből és árfolyam esésből is profitálni. Figyelem! Nem a cég pénzét nyerjük el, hanem más részvényesekét!
 • A cég a Diversified Restaurant Holdings Inc.(Sauc), de a cégnév mögött valójában a Buffalo Wild Wings® éttermek üzemeltetése van (franchise-ban). Itt volt a csel, mert a weboldal látogatottságot értelemszerűen nem az üzemeltetőnél kellett nézni, hanem a Buffalo Wild Wings-nél.  A tőzsdén lehet kereskedni a részvénnyel, hazai brókercégeknél is. 

FRISS INFORMÁCIÓ: A pozíciót lezártuk, 30% profit volt rajta! Bejött!

Az étterem látogatottság tőzsde spekuláció

A feltételek:

 • étterem részvényt vizsgálunk, keresünk
 • olyat, aminek a weboldal látogatottságát ki tudjuk nyomozni
 • szemmel láthatóan csökkenő trendben van a weboldal látogatottsága az elmúlt 3 hónapban. Egyébként ez cseles volt, mert a részvénytársaság weboldala és az étteremlánc weboldala különböző volt. De hát ez a munkám, nyomozni a cég után!
 • legyen veszteséges, vagy láthatóan csökkenő bevételei legyenek
  következő negyedéves jelentés pár hét múlva legyen
 • a negyedéves jelentés előtti napokban beszállási pontot keresünk
 • az árfolyam csökkenő trendben legyen, vagy olyan szinten legyen, ami jó beszállási pont
 • maximum 1 hónapig tartjuk a részvényt

Ha minden oké, akkor felmegyek a brókercégem oldalára, és beadom az úgynevezett short megbízást, vagyis árfolyam esésre spekulálok.

És minden teljesült, nézd csak a részvény grafikonját! Az árfolyama is olyan szinten van, ami pont jó erre a spekulációra. Ezt csak úgy hívom, hogy a weboldal látogatottság spekuláció. Jó mi? Abszolút logikus! Persze kockázatos, de ennél a részvénynél nem látok sok kockázatot, sok versenytárs, csökkenő számok, csökkenő látogatottság.
Várhatóan 10-40% profit realizálok ezzel a kis spekulációval, ha vesztenék, akkor 3-5%-ot kockáztatok csak. Jöhet még ilyen? Van még másfajta hasonló izgalmas és profittal kecsegető elemzés. Lásd a kép alatt!

Friss! 2019. 08. 16. Az árfolyam beesett, ahogy vártuk. Első két nap már 16% mínuszban van, ami ebben az esetben profit. A negyedéves jelentésükben semmi olyan pozitív hír nem volt, ami felfelé lökte volna az árfolyamot, így pont az lett, amire vártunk. Már nagyobb kockázat nincs benne, maximum szeptember vége-közepéig tartjuk a részvényt.
Friss: 2019. 08. 29. Végül 30% profittal zártuk 2019. 08. 28-án.
Erről itt egy részletes podcast: Veszteséges étteremből profitáltunk. Ezt a varázslatot nézd! – podcast

fotó: Envato Liciense:
Használt források, adatok: Finviz.com, Yahoo Finance,
Similarweb, Alexa

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!