Így szerezz magadnak biztos állást (kb.) egy évre előre – 2. rész

Remélem a cikk első részét olvastad! Ha mégsem, az sem baj, röviden úgyis leírom ide (javaslom, hogy olvasd át később.) Abban azt írtam le, hogy ha van egy jó vállalkozás ötleted, és már elkezded megvalósítani (üzleti terv, akár első néhány ügyfél, felhasználót megszerzed….), akkor már elkezdhetsz keresni kockázati tőkést, befektetőt. Ez azért jó, mert onnantól fogva a saját ötletedben leszel teljesen főállású alkalmazott, és természetesen a cég egy része is a tiéd.  Be is másolom ide a rá vonatkozó részt, aztán jöjjön egy újabb adag infó!

Első részből egy lényeges rész:

Érdemes elindítani kicsiben a vállalkozásod? Persze. Érdemes kockázati tőkést (vagy üzleti angyalt) bevonni? Az attól függ. Ezzel még nem segítettem, igaz? A Minner.hu vállalkozási ötletei között több startuphoz hasonló ötletet is találsz. Ezek olyan ötletek, amelyeknél be tudsz vonni külsős tőkét. Beszélek én itt össze-vissza, szinte mindegyik ötletnél be tudsz vonni pénzt! Ettől vállalkozás a vállalkozás. Na várjunk csak!

Igen, ezzel azt akarom mondani, hogy belekezdesz az ötlet kidolgozásába, akár már egy-két hónapig is saját magad csinálod, majd elkezdesz befektetők után kutatni. Van hátránya is a befektető bevonásnak, ez igaz. Viszont ha ez a célod, akkor gondolj bele, hogy saját magadnak csinálsz egy új állást, és még a cégedben tulajdonos is maradsz. Mert mi is történik? Egy kockázati tőkés beszáll a bizniszbe, azért hogy te főállásban csinálhasd (fizetést írsz ki magadnak a befektetett tőkéből, persze még másra is költitek), hogy tudj növekedni, ő pedig ebből profitálni. Az ilyen befektetők tudják, hogy 10-ből jó, ha 1 ilyen befektetése megtérül, viszont az nagyon is sok hozamot hoz. Tehát mernek kockáztatni.

Az első részből tehát ez volt a kulcs, ezen kívül még vannak további infók, amiért át kell kattintanod: pl. (Hol találok befektetőt?, A vállalkozás már elindítsam vagy nem?)

Jöjjön az új infó!! Egy ötletért fizetnek már? 
Ma az egyik olvasóm rám írt egy ötlettel kapcsolatban, hogy szeretne rá befektetőt szerezni. Mi a véleményem róla… Aztán kiderült, hogy egy külföldi ötletet akar behozni itthonra. Magyarán látott valamit, ami tetszett, és azt mutogatná a befektetőknek. Mondtam neki, hogy ez nem így működik. Kb. mutatna egy külföldi ötletet, azzal nem ér semmit, mert az a külföldi cég weboldala. És? Miért adna erre bárki pénzt? Jegyezd meg, hogy

A BEFEKTETŐK NEM ÖTLETRE ADJÁK A PÉNZT, HANEM A MEGVALÓSÍTÓKRA. BELÉD, VAGY A CSAPATBA FEKTETIK.

Többször előfordul az is, hogy az alapötlet átalakul, és teljesen más lesz a végső termék, szolgáltatás, mint amibe a kockázati tőkések befektettek. Érted már akkor, hogy miért nem ötletbe fektetnek, hanem beléd!? Erre figyelj! Bármi kérdésed van, írj rám!

Fotó: Robert Scoble/Flickr

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!