49. üzleti ötlet: Mobilalkalmazás programozó, óránként 8-10 000 forint szabadúszóként is

Még a mobilalkalmazások piaca gyerekcipőben van ide haza is. Kevés sikeres projektet tudunk mi magyarok felmutatni. Sőt üzletileg is kevés cég állt rá. Több ötletben is említettem már (26., 27., 30., 45., 48. ötlet, kattints a számokra és olvasd el az üzleti ötleteket). Tudod mennyi vállalkozásnak lenne igénye mobilapplikációra? Nem is tudják, hogy milyen előnyük származik belőle (push üzenet, notification küldése, magas konverzió, jobb, mint az email…). És akkor arról nem is beszélve, hogy mekkora órabérrel számolhatsz. A címben leírt 8-10 000 az átlag ezen a területen. Nincs lustaság ugye? Ha éppen nem más karrieren töröd a fejed, akkor bizony elgondolkodhatsz abban, hogy megtanulod az alkalmazás programozást.

Figyelem! Ez az ötlet is frissítve lett 2018-ban, mert az első verzió már 2015-ben kikerült az oldalra. 

49. vállalkozás ötlet: Mobilalkalmazás programozó

Több leírás, tutoriál videó is fellelhető már az interneten arról, hogyan is kell applikációt készíteni. 1 év intenzív tanulással könnyen elsajátíthatod. Majd még 1 év kell, hogy teljesen benne legyél. Nem is beszélve arról, hogy jó pár példa applikáció már készen is van, könnyű átvenni őket. Szabadúszóként is tudsz dolgozni, sok cég keres alvállalkozókat ilyen projektekre. Később pedig úgy tudsz rá még nagyobb vállalkozást építeni, hogy van egy pozitívuma még az applikációnak. Mármint fejlesztői oldalról az, hogy folyamatos support kell utána is, miután kikerült az appstore-okba.

+ötlet: Speciális üzleti modellt is bevezethetsz, például havidíjat. Ezzel olcsóbb megoldást kínálsz a megbízóidnak, neked pedig kiszámítható bevételed lesz.

Anyagok, amik segíthetnek: 

Célpiac: Webshopok, hírportálok, oktató cégek, események... (legyél kreatív)
Konkurencia: Többen is foglalkoznak már ezzel, de valljuk be az informatikusok nem értenek annyira az eladáshoz, szóval tolj bele egy kis marketinget.
Megvalósítás, üzlet:
1. Tanulj meg programozni
2. Hozz létre saját applikációt
3. Ezzel már tudsz menni cégekhez.
4. Indíts blogot, írj bejegyzéseket, infografikákat is használ. (pl. app vs mobil weblap…)
5. Reklámozz facebookon, google adwordsben. A reklámodban legyen az benne, hogy ez egy marketing eszköz.
6. Ha már marketing eszköz, keress meg marketing cégeket, hogy ügyfeleiknek ajánlják a szolgáltatást, és te ebből adsz nekik jutalékot.

Profit várakozás:
Havi 1-2 új megbízóval 500-800 ezer forint között kereshetsz havonta. Hajrá! Repülj rá a marketing cégekre is. A frissítéseket is veled fogják elkészíttetni, így havidíjat is szedhetsz tőlük.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!