Kártyajáték is lehet startup vállalkozás? 1,3 milliárd forintot gyűjtöttek össze

exploding kittens kártyajáték
exploding kittens kártyajáték

Most már teljesen biztos, hogy minden induló vállalkozásra rá lehet mondani azt, hogy startup. Eddig inkább az informatikai, nagy innovációval rendelkező gyorsan fejlődő cégekre mondták, hogy startup vállalkozás. A közösségi finanszírozó oldalak is főként ezekkel az ötletekkel vannak tele. De több helyen is már startupként írtak egy csapatról, akik most egy kártyajátékra gyűjtöttek pénzt a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon. Itt a felhasználók adják azért adnak pénzt, hogy később megkapják olcsóbban az adott terméket, most ebben az esetben a kártyajátékot. Ez jó mindenkinek, a játékfejlesztőnek, a vevőnek.

Több, mint 130 ezer ember adta össze azt az 1,3 milliárd forintot, amivel már biztosan el tud indulni a cég, a gyártással, eredetileg kb 2,7 milllió forintot akartak összegyűjteni. Kicsit többet sikerült nekik.
A játékról nézd meg ezt a videót

A cégnek az is előny lesz, hogy könnyebben be tud törni a játékpiacra, és több nagyobb boltot meg tud győzni majd, hogy árulják a termékét. Pénzük is lesz reklámozni. A cég miután kitette a kártyajátékot 20 perc alatt összegyűjtötte az elsőként megjelölt összeget, majd egy óra múlva már a 10 szeres összeget. Érdemes megnézni a projekt oldalt, és ott a számokat. Volt aki 100 ezer forint felett is fizetett exkluzív csomagért.

Ebből láthatjuk, hogy az ilyen közösségi finanszírozó oldalon könnyen be tud indulni egy új vállalkozás. Ehhez persze kell egy zseniális ötlet. Tehát a startupnak már hívhatunk bármilyen céget, nem kell, hogy informatikai vállalkozás legyen.

Hajrá, ötleteket elő!
10 startup ötlet, amit nem hagyhatsz ki

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!