szombat, január 16, 2021

Kik vesznek, és kik adnak el most ingatlant? Mi a céljuk? Igazi BIG DATA Kánaánt találtam!

Tudtad, hogy az elemzők szerint még csak nem is drágák a hazai ingatlanok? Ha a reálbérhez vagy mondjuk a 2005-ös árakhoz viszonyítjuk? Bár igen, elsőre úgy tűnik túlfűtött a piac, mégis több európai országhoz képest a hazai ingatlanárak még messze vannak a buboréktól. Éppen keresgéltem a hazai ingatlanpiaci hírek után és ekkor eszembe jutott, hogy a Minneren már szponzorként megjelenő Duna House-nak hónapról-hónapra van egy megjelenő kiadványa, aminek DH barométer a neve. És meg kell mondjam, igazi BIG DATA és statisztika Kánaánra leltem benne.

Ha nem is veszel igénybe ingatlanos segítségét, ezek az adatok jól jönnek, hogy megismerd a célpiacot, és tudod mi érdekli őket, vagy mi a céljuk az eladással, így akár még rásegíthetsz az alkupozíciód megerősítésére is. Nézzük is!

2018. januári DH Barométerből származó fontosabb információk:

Először is az ingatlan-adásvétel statisztikára érdemes ránézni. Ebből látszik, hogy már nem olyan gyorsuló ütemben nő a tranzakciók száma, mint az elmúlt 3 évben.

 

Kik a vevők / eladók? Mit kell tudni róluk?

A legérdekesebb számomra a következő ábrák, adatok.

Wow! Azért ezeket jó tudni. Ilyenkor értem már, hogy miért érdemes ingatlanirodával dolgozni, máris gyorsabban látják az igényeket… Persze most mellettük érvelek, de valljuk be, ezen kívül még rengeteg adat áll a rendelkezésükre. További érdekes adatok a Duna House havonta megjelenő DH Barométer digitális kiadványában.

Ha most lenne ingatlanirodám, akkor ezek alapján már indítanám is az online hirdetéseket 🙂 . Ehhez kapcsolódik néhány cikk, vállalkozási ötlet:

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek