Kik vesznek, és kik adnak el most ingatlant? Mi a céljuk? Igazi BIG DATA Kánaánt találtam!

Tudtad, hogy az elemzők szerint még csak nem is drágák a hazai ingatlanok? Ha a reálbérhez vagy mondjuk a 2005-ös árakhoz viszonyítjuk? Bár igen, elsőre úgy tűnik túlfűtött a piac, mégis több európai országhoz képest a hazai ingatlanárak még messze vannak a buboréktól. Éppen keresgéltem a hazai ingatlanpiaci hírek után és ekkor eszembe jutott, hogy a Minneren már szponzorként megjelenő Duna House-nak hónapról-hónapra van egy megjelenő kiadványa, aminek DH barométer a neve. És meg kell mondjam, igazi BIG DATA és statisztika Kánaánra leltem benne.

Ha nem is veszel igénybe ingatlanos segítségét, ezek az adatok jól jönnek, hogy megismerd a célpiacot, és tudod mi érdekli őket, vagy mi a céljuk az eladással, így akár még rásegíthetsz az alkupozíciód megerősítésére is. Nézzük is!

2018. januári DH Barométerből származó fontosabb információk:

Először is az ingatlan-adásvétel statisztikára érdemes ránézni. Ebből látszik, hogy már nem olyan gyorsuló ütemben nő a tranzakciók száma, mint az elmúlt 3 évben.

 

Kik a vevők / eladók? Mit kell tudni róluk?

A legérdekesebb számomra a következő ábrák, adatok.

Wow! Azért ezeket jó tudni. Ilyenkor értem már, hogy miért érdemes ingatlanirodával dolgozni, máris gyorsabban látják az igényeket… Persze most mellettük érvelek, de valljuk be, ezen kívül még rengeteg adat áll a rendelkezésükre. További érdekes adatok a Duna House havonta megjelenő DH Barométer digitális kiadványában.

Ha most lenne ingatlanirodám, akkor ezek alapján már indítanám is az online hirdetéseket 🙂 . Ehhez kapcsolódik néhány cikk, vállalkozási ötlet:

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!