péntek, február 26, 2021

Már van ilyen vállalkozás, miért indítsak egy hasonlót?

Volt már olyan, hogy egy adott vállalkozást látva az gondoltad támadt, hogyha te lennél a tulajdonosa, akkor jobban tudnád csinálni? Azt hiszed sokan itt megállnak? Dehogy is, belevágnak! Több olyan üzenetet kapok, hogy belevágnátok egy üzletbe, de más már csinál hasonlót…, és ez eltántorít titeket. Pedig mennyi olyat látunk, hogy egy utcában hasonló vállalkozások találhatók, nem? Sokan látják, hogy megy XY-nak a biznisz, hát ők is tudnának ilyet, és nyitnak a közelben egy hasonló üzletet. Nos ebből is kiindulva, láthatod, hogy sokan nem félnek attól, hogy így indítsanak be egy bizniszt. A te környezetedben van hasonló? (Pl. nyílt egy fagyizó, erre megrohanták az emberek, majd hamarosan nyílt egy újabb fagyizó?)

Ehhez hasonlókat rengeteget találni. Vajon mi lehet a mögöttes gondolatmenet? Például ez: “Ó, ha neki ilyen jól megy nekem is menni fog” vagy “Tudom én ezt nála jobban is csinálni”… Még az online térben is sokszor előfordul ilyen, nem is kell nagyon messzire mennünk. Mennyi webáruház van itthon? Rengeteg, össze se lehet gyűjteni, sokszor fizikai boltok egészítik ki a szolgáltatásukat online rendeléssel is, ezért is nőnek gombamód. Meglepődnél, pedig még így is van lehetőséged webshopként valami nagyot elérni itthon.

Ha az embereket meggátolná az, hogy valaki már csinál hasonló vállalkozást, akkor szinte alig jönnének létre újabb és újabb cégek, alig lenne innováció. Gondolj csak az egyik legjobb példára a Facebookra. Előtte is volt közösségi háló? Igen volt, a MySpace, sőt a TheGlobe (erről cikk itt:A Facebook és a MySpace előtt is volt már közösségi oldal, a TheGlobe. Tudod miért nem azt használod most?)

Zuckerberg mégis úgy gondolta, tud valami újat adni,

az alapok megvoltak, volt mintája és tudott ráépíteni új dolgokat, funkciókat, megoldásokat (pl. hírfolyam). De a reklámozási megoldásokban is tudott sok újat hozni.

Nézd csak a MySpace profil oldalát, ugye ismerős…:
Egy_pofiloldal

Nem mindig az lesz a nyerő, aki a piacon legelőször lép a piacra. Ez egy tévhit szokott lenni, mármint az, hogy legelőször kell a piacra lépni. Sokan féltik az ötleteiket is, félnek, hogy lemásolják azt. Jegyezd meg, hogy ötletet lopni könnyű, de a megvalósításhoz kell sok meló! Egy ötlet tehát semmi, a megvalósít a minden. És te  ágy más teljesen más módon valósítjátok meg. Hajrá!

Nézz rá a Minner.hu vállalkozás ötleteire, vagy nézz körül milyen cégek működnek, gondold át, hogy te miként tudnád jobban csinálni, milyen egyéb dolgot tennél a szolgáltatásodba, hogy az még jobb legyen. Sőt azt, hogy miként tudod még profitabilissá tenni.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Néhány napja írtunk egy cikket, amiben teljeskörűen bemutatjuk a hazai vonalkód igénylés menetét. Ide bemásolom az árral kapcsolatos részt:

A GS1 rendszerébe való bekerülés egyszeri díja 35.000 Ft.
A rendszer éves (365 napos) licencdíja bevételfüggő:

Forrás: https://gs1hu.org/data/documents/Dijjegyzek_2021.pdf

Együtt kiszámoltuk (lásd a cikkben), pontosan hány jegyű cégprefixre van szükséged, ennek regisztrációs díját értelemszerűen az határozza meg, melyik számtartományba kerülsz: 10 jegyű kódigénylés esetén 19.500 Ft, 9 jegyűnél 30.000 Ft, 6 jegyűnél már 225.000 Ft – bár valószínűleg nincs és nem is lesz ennyi terméked. A regisztrációban benne van az első év licencdíja, de ennek is lesz évente költsége: prefixenként 16.000 Ft / év.
Ezután jöhet a GTIN-8 azonosító szám: 4000 Ft a regisztráció, valamint az éves licencdíj is ugyanennyibe kerül kódonként.

Vonalkód igénylés részletesebben. Kattints ide!

MinnerInstant

Több áramot fogyaszt a bitcoin, mint egész Argentina.

Ennél szemléletesebb ábra a következő. Bitcoin vs Visa tranzakciók energiaigénye. A Visa alatt azért ott van a 100 000 tranzakció is…. Huhh!

Érdekes! Na, de most tombol a kriptoláz! A kripto alapozó cikksorozatunk segíthet benne, hogy átlásd miről szól a kirptovaluta piac, mit kell tudni a bitcoinról… Kattints ide!

MinnerInstant

Martincsek Zsolt seo szakértőnk posztolta ezt a Minner Extra zárt csoportba:

A következő email címek meg fognak szűnni május 31. után! De már március 31.-től technikai korlátozások lesznek a fiókokban.Ha van például email listád, akkor nézd át, én fogok küldeni egy tájékoztató hírlevelet is nekik.@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu, @upctelekom.huItt a hivatalos tájékoztató: https://www.vodafone.hu/termekkivezetes/#webmail

U.i.: A legjobb, hogy ezt az infót nekem is egy feliratkozóm írta meg, akit érint ez és már magától fel is iratkozott egy másik email címével! – írta Zsolt.

MinnerInstant

Egy egész országot lekapcsolt a hírekről a Facebook.A Facebook egy önálló cég, nem az internet, ezért sem szabad 1000%-ban rá támaszkodni. Az ausztrálok tapasztalták ezt meg a héten, amikor is a Facebookon lekapcsolták a médiaoldalakat, sőt nem is lehet megosztani a portálok híreit a közösségi médiaoldalon. A drasztikus és barátságtalan lépésre azért szánta el magát a cég, mert az ausztrálok rá akarták kényszeríteni, fizessen ezentúl a híreket előállító oldalaknak az oldalain megjelenő tartalmakért.

Ezzel szemben a Google fizetni fog azért, hogy lényegében profitál a hírekből. A Google korábban már megegyezett az országgal. Legutóbb Robert Murdoch médiacége, a News Corp. jelentette be, hogy megegyezésre jutott a Google-el, aki hajlandó lesz nekik a jövőben fizetni a felhasznált tartalmakért cserébe.

Sok hazai vállalkozó szenved most a Facebook által egyre szaporodó tiltásokkal, amelyek 99,99%-ban tévesnek bizonyulnak. Letiltott hirdetési fiókok, elvett Facebook oldalak, sőt lekapcsolt ártatlan csoportok. Beszéltünk ennek kivédésről és megoldásokról ebben a podcastban: Facebook hirdetési fiók visszaszerzése tiltás után [podcast]

Forrás: Napi

MinnerInstant

Ha úgy nézzük a Koronás kristálycukornál is értelmesen kezelték a helyzetet az emberek. Így nem meglepő, hogy a sör sem szenvedett hátrányt, sőt néha az emberek a sörön poénkodva vezették le egy kicsit a vírushelyzet okozta feszültséget.

Forrás: Cbs, inews

MinnerInstant

Adótraffipax, 2021. Idén is elárulták merre vizsgálódnak főleg: Tételesen a 2021-es év kiemelt vizsgálati területei:

  • e-kereskedelem,
  • építőipar,
  • az élelmiszeriparral és a mezőgazdasággal összefüggő áruk, termények forgalmazása, beszerzése (cukor, étolaj, sajt, kávé, csokoládé, liszt, ásványvíz, üdítőital, mák, dióbél, rizs, szója, műtrágya),
  • használtgépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, valamint gépjárműjavítás,
  • ingatlanközvetítés,
  • számítástechnikai termékek kereskedelme,
  • turizmus, vendéglátás, szálláshely-szolgáltatás,
  • zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem

Forrás: Index, Nav


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek