szombat, január 16, 2021

Mennyi befektetést, pénzt kaptak a magyar startupok? Nézd meg itt!

Ha te is valamilyen startup ötlet megvalósításán gondolkozol, akkor jó támpont lehet, hogy a hasonló magyar startupok mekkora tőkét tudtak bevonni, és azt kitől. Mert ugye lehet kockázati tőke társaság, üzleti angyal…, és azt is láthatod, hogy mekkora összeget melyik körben. Igen, a cím csalóka lehet, mert nem itt ebben a cikkben fogod látni ezt (csak néhány példát), hanem…

A crunchbase.com oldalon tudod ezeket megnézni úgy, hogy beállítod, hogy magyar startupokat írjon ki. Itt van például a magyar Piqniq nevű applikáció. Ami annyiból áll csak, hogy megoszthatod a többiekkel mit is eszel, és akár ki is írhatod, hogy van még adag, amit megosztasz valakivel (ismerőseiddel). Nos, ők is kaptak úgy 615 000 dollárt (mai árfolyamon 167 millió forintot), bár kicsit aktívabban használhatnák a közösségi oldalakat, ha már közösségi megosztós applikációt csináltak, de lassú víz partot mos, én szurkolok nekik. Jöjjön még egy példa!

A Startzup kis csapata fantasy football oldalt üzemeltetnek, és tavaly szeptemberben kicsivel több pénzt kaptak, mint a Piqniq, egészen pontosan 674 000 dollárt (mai árfolyamon számolva 184 millió forint). Ebből már lehet mit fejleszteni.

Keress rá a többire is, nézz körül a Crunchbase oldalán, kattints ide!

Fotó: Dennis Skley/Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek