KezdőlapGazdaság és üzletStartupMennyi befektetést, pénzt kaptak a magyar startupok? Nézd meg itt!

Mennyi befektetést, pénzt kaptak a magyar startupok? Nézd meg itt!

-

Ha te is valamilyen startup ötlet megvalósításán gondolkozol, akkor jó támpont lehet, hogy a hasonló magyar startupok mekkora tőkét tudtak bevonni, és azt kitől. Mert ugye lehet kockázati tőke társaság, üzleti angyal…, és azt is láthatod, hogy mekkora összeget melyik körben. Igen, a cím csalóka lehet, mert nem itt ebben a cikkben fogod látni ezt (csak néhány példát), hanem…

A crunchbase.com oldalon tudod ezeket megnézni úgy, hogy beállítod, hogy magyar startupokat írjon ki. Itt van például a magyar Piqniq nevű applikáció. Ami annyiból áll csak, hogy megoszthatod a többiekkel mit is eszel, és akár ki is írhatod, hogy van még adag, amit megosztasz valakivel (ismerőseiddel). Nos, ők is kaptak úgy 615 000 dollárt (mai árfolyamon 167 millió forintot), bár kicsit aktívabban használhatnák a közösségi oldalakat, ha már közösségi megosztós applikációt csináltak, de lassú víz partot mos, én szurkolok nekik. Jöjjön még egy példa!

A Startzup kis csapata fantasy football oldalt üzemeltetnek, és tavaly szeptemberben kicsivel több pénzt kaptak, mint a Piqniq, egészen pontosan 674 000 dollárt (mai árfolyamon számolva 184 millió forint). Ebből már lehet mit fejleszteni.

Keress rá a többire is, nézz körül a Crunchbase oldalán, kattints ide!

Fotó: Dennis Skley/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek