Lehet, hogy az iskolában sokan nem szerették a matekot, de amikor a pénzünkről van szó, akkor már sokkal pozitívabban állunk hozzá. Én imádom a vállalkozói matek részt! 2 fontos dolgot érdemes folyamatosan nyomon követned, erről lesz szó. Gondoltál már arra, hogy annyit reklámozz, ami a csövön kifér? Én igen! Számolj és lehet ezzel fogod térdre kényszeríteni a konkurenciát

Kezdjük egy gyors számolással

Tegyük fel, hogy kiszámoltad, hogy neked legalább 10 új vásárló kell nap mint nap, hogy abból fenn tudd tartani az üzletet, szép kis profitod is legyen. Ebből a 10-ből később lesz aki visszatérő vásárló is lesz. A friss hús eltartja a bizniszt. Közben azt az adatott is ki tudtad számolni (reklámköltés új vásárlók bevonzására/új vásárlók száma), hogy mennyibe kerül egy új vásárló. Ez legyen 2000 Ft/új vásárló.
Tehát naponta átlagosan 10 x 2000 Ft = 20 000 Ft reklámköltségednek kellene lennie ahhoz, hogy 10 új ügyfél bejöjjön. Ez havi 600 000 Ft!!! Nem sok ez egy kicsit!?

Igen is, meg nem is. Ebbe a 600 000-ben bent van a Facebook, Google hirdetések, a szórólap kampányod, a plakát reklámod. Ezeket összeadva adja ki a fenti összeget. Így érdemes a havi költést leátlagolni naponta, mert valamelyik költség csak 1-2 napig jelentkezik (pl. szórólap).

Fontos! Itt számolj haszonnal! Ahhoz viszonyítsd! 

Megéri ennyit elkölteni? Vagy lehetne többet is?

Itt jön a matek további része. Ki kell tudnod számolni, hogy maximum mennyit ér egy új vásárló megszerzése. Két dolgot számolj ehhez:

  • Tudnod kell, hogy az ügyfélélettartama alatt mennyit költ el nálad. Akkor ki tudod számolni, hogy neked akár 4-5 000 Ft-ot is megér. Ez arra adhat megerősítést, hogy online marketing mellett mondjuk szórólapozz, vagy plakát kampányt csinálj…
  • A meglévő vásárlók visszacsalogatására, újravásárlására mekkora reklámkeretet fordítasz. Mivel ilyenkor már csak szűk célcsoportra kell költened, ez az összeg elenyésző lesz a fentihez képest. De jó tudnod!

Számolj és lehet ezzel fogod térdre kényszeríteni a konkurenciát

Megéri beáldozni az első vásárlás összegét? Akár az is lehet, érdemes elgondolkodni. Ha méred, átszámolod a fentieket, akkor kijöhet az is, hogy megéri sokkal többet költeni az új vásárlókra, mert tudod 1-2 éven belüli vásárlásaik bőven visszahozzák. Ha tisztában vagy ezekkel a számokkal, legalább nagy vonalakban és tudatosabban költesz hirdetésekre, marketingre máris a konkurencia elé kerülsz.

Ez tetszett? Akkor ez a cikk is fog, ami 2500 szóból áll, 10 perc elolvasni, hát még megvalósítani és dolgozni vele: Még több vevő kell! Még jobb marketingre van szükségem! Mit csináljak? Kattints ide! – Arról nem is beszélve, hogy mennyi további cikk be van linkelve. Ezzel el leszel egy darabig és közben rengeteg tippet kapsz!

Reklámozz, ami a csövön kifér

Reklámozz még hatékonyabban!

Fizetős videós képzések a Minnertől – nem kell gyakorolnod, kitapasztalnod azonnal használható tudást kapsz egyben:

  1. Alap Facebook marketing videós oktatás (valójában alap + közép szint) – 23 900 Ft:  Szeretnél folyamatosan tippeket és ötleteket kapni a Facebook marketinghez? (x) Milyen Facebook marketinget csinálj? Szeretnél napi 1-2 000 forintból működőképes marketinget? Akkor vedd meg a Minner Facebook marketing oktatását. >>> kattints ide!<<< Vedd meg most, és élvezd azt, hogy folyamatosan frissül! – 23 900 Ft
  2. Facebook marketing haladó (PRO) képzés – 78 900 Ft: Vezesd és irányítsd az emberek figyelmét! Érd el, hogy terméked, ajánlatod járjon a fejükben! Már túl vagy a Facebook marketing alapokon, már jól kezeled a kampányaidat, de érzed, hogy még van mit javítani, sokkal hatékonyabban is tudnád? Vagy érzed, hogy emelkedtek a hirdetési árak, kattintási költségek és szeretnél lefaragni belőle? Akkor ez kell neked! Csak 100 fő használhatja a tanultakat 2018-ban! Kattints ide!

Fotó: FirmBee / pixabay