Milyen cégeket vásárol fel most a Facebook? Kattints ide és megtudod!

Van egy weblap, ahol előbb megtudhatod, hogy például a Facebook milyen cégeket vásárolt fel. A weboldal persze ennél többet tud, szinte minden fontosabb, nyilvános pénzügyi változást a cégekről. Mondhatjuk az is, hogy a Crunchbase egy startup adatbázis. Nézzük is meg az adatbázis alapján a Facebook kiket vásárolt fel az utóbbi időben, és mennyit fizetett értük.

Azért is érdekes ez, mert sokszor előbb felkerülnek ide a felvásárlások, mint azt a befektetők megtudnák, vagyis a részvényesek. Pl. hiába van Facebook részvényem, attól ilyenekről nem kapok értesítést, maximum akkor, ha bekerül a médiába, vagy a Reuteres ír róla. Másik oldalról is érdemes vizsgálni a dolgokat, akár előre láthatjuk mit tervez a Facebook, vagy olyan startup, amit mi is szeretnénk létrehozni, vagy konkurenciánk… A Crunhbase.com-on a Prezi is fenn van.

Az adatbázis szerint a Facebooknak eddig 57 felvásárlása volt. Legutóbb október 5-én vásárolt fel egy céget, összeget nem tudni. Az Endaga valószínűleg a Facebook internet.org projektjéhez kapcsolódik, mivel mobil hálózat telepítésével foglalkoznak (főleg eddig elérhetetlen területekhez viszik el az internetet is).

Mire használhatod még a Crunchbase-t?
Kereshetsz ötleteket, meríthetsz más startupokból. Ha a főlapra rámész, akkor látod azokat, akik most éppen tőkét kaptak kockázti befektetőktől. Ez is jó mérce lehet ahhoz, hogy eldöntsd életképes e az adott ötlet. Tudod egy ötlet semmi. Fel lehet turbózni őket, vagy átalakítod…

Fotó: Mark Zuckerberg/Facebook

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!