Most már a hagymás babot is egyszerűbben fizetheted

Sok felhasználó elvárásának tesz eleget a Buxa mobilfizetési megoldás azzal, hogy mostantól bankkártyával is feltölthetik az egyenlegüket. A Buxa felhasználók további 600 új helyen fizethetnek Buxával, mivel a Budapest Taxi autóiban is lehetséges a fizetés okostelefonnal.

A Buxa mobilfizetési megoldásban egy egyszerű regisztrációval bárki felhasználó lehet. A könnyű és azonnali használat egyik kerékkötője volt, hogy a Buxába csak banki átutalással lehetett egyenleget feltölteni, ami pár órás átfutást jelent, és sokaknak a mobilbanki belépés is visszatartó tényező volt. A Buxa egyenleget mostantól a bankkártyás fizetésekhez hasonlóan is feltölthetik a felhasználók. A bankkártyás feltöltés a Buxában a PayU rendszerén keresztül történik, ők ellenőrzik és kezelik a bankkártya adatokat. Ez a tranzakció vásárlásnak minősül, a kártyás vásárlás a legtöbb esetben ingyenes, de egyes számlacsomagokban díjat számolhatnak fel az ilyen tranzakció után.

„Komoly előrelépésnek tekintjük ezt a fejlesztést, mivel így percek alatt pénz kerül a Buxa egyenlegre, ami azonnal elkölthető elfogadóhelyeken vagy továbbküldhető más buxásoknak” – mondta el Zimmer Márton, a Buxa egyik alapítója.

A felhasználók – ha kényelmi okok miatt úgy tartják jónak – kártyaadataikat elmenthetik, és a következő feltöltésnél már nem kell újra megadni azokat, elég csak választani a mentett kártyák közül, és indítható a feltöltés. A bankkártya adatok kezelése a törvényi és szabályozói előírásoknak megfelelően történik.

A Buxa felhasználók mobiljukkal már a Budapest Taxi autóiban is fizethetnek. Az utasok a  taxitársaság több mint 600 autójában egy QR-kódot találnak, amit más buxás fizetésekhez hasonlóan az alkalmazással beolvasnak. A fizetendő összeg beírása után indítható a tranzakció. Kis eltérés a többi elfogadóhelyi fizetéstől, hogy a fizetés megtörténtéről a taxisofőr a mobiltelefon helyett az autóban található kártyaterminálon kap visszajelzést.

Mielőtt elolvasod mi is az a Buxa, olvasd el mit írtam róla én:
Miért használjam a Buxa Mobilpénztárcát?

A Buxáról

A Buxa egy mobilfizetési alkalmazás és a mögötte álló szolgáltatás, melynek segítségével az okostelefonunkat pénztárcaként használhatjuk. A felhasználók – akárcsak egy pénztárcába – pénzt töltenek a Buxába, és az így képződött egyenlegükből fizethetnek ismerőseiknek, vagy Buxa elfogadóhelyeken: üzletekben, webshopokban. A buxás fizetésekhez költséges infrastruktúra helyett az elfogadóhelyeknek is csak egy okostelefonra vagy az üzletben már használt számítógépre van szükségük.

A Buxával történő fizetés azonnal megjelenik a fogadó fél okostelefonján, és az így kapott összeg azonnal fel is használható további buxás fizetésekre, vagy kiutalható saját bankszámlára. A Buxa regisztráció és a tranzakciók ingyenesek, mindössze a pénz Buxán kívülre utalásakor kell 1% díjat fizetni. Jelenleg a Buxa nyilvános tesztje zajlik, így egyelőre ezek a kiutalások is ingyenesek.

A Buxa alkalmazás Android, iOS és Windows Phone-telefonokon is fut.

A Buxa csapat

A Buxa alapítói a 2000-es évek eleje óta dolgoznak együtt nagyvállalati és banki informatikai projektek megvalósításán. Meghatározó szerepük volt abban, hogy a nagy mennyiségű üzleti adatok feldolgozására és elemzésére alkalmas adatbányászati, üzleti intelligencia megoldások elterjedtek Magyarországon. Újító kezdeményezéseiket a mobilalkalmazások területén folytatják, ennek egyik első eredménye a Buxa mobilfizetési megoldás.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!