Most már a hagymás babot is egyszerűbben fizetheted

Sok felhasználó elvárásának tesz eleget a Buxa mobilfizetési megoldás azzal, hogy mostantól bankkártyával is feltölthetik az egyenlegüket. A Buxa felhasználók további 600 új helyen fizethetnek Buxával, mivel a Budapest Taxi autóiban is lehetséges a fizetés okostelefonnal.

A Buxa mobilfizetési megoldásban egy egyszerű regisztrációval bárki felhasználó lehet. A könnyű és azonnali használat egyik kerékkötője volt, hogy a Buxába csak banki átutalással lehetett egyenleget feltölteni, ami pár órás átfutást jelent, és sokaknak a mobilbanki belépés is visszatartó tényező volt. A Buxa egyenleget mostantól a bankkártyás fizetésekhez hasonlóan is feltölthetik a felhasználók. A bankkártyás feltöltés a Buxában a PayU rendszerén keresztül történik, ők ellenőrzik és kezelik a bankkártya adatokat. Ez a tranzakció vásárlásnak minősül, a kártyás vásárlás a legtöbb esetben ingyenes, de egyes számlacsomagokban díjat számolhatnak fel az ilyen tranzakció után.

„Komoly előrelépésnek tekintjük ezt a fejlesztést, mivel így percek alatt pénz kerül a Buxa egyenlegre, ami azonnal elkölthető elfogadóhelyeken vagy továbbküldhető más buxásoknak” – mondta el Zimmer Márton, a Buxa egyik alapítója.

A felhasználók – ha kényelmi okok miatt úgy tartják jónak – kártyaadataikat elmenthetik, és a következő feltöltésnél már nem kell újra megadni azokat, elég csak választani a mentett kártyák közül, és indítható a feltöltés. A bankkártya adatok kezelése a törvényi és szabályozói előírásoknak megfelelően történik.

A Buxa felhasználók mobiljukkal már a Budapest Taxi autóiban is fizethetnek. Az utasok a  taxitársaság több mint 600 autójában egy QR-kódot találnak, amit más buxás fizetésekhez hasonlóan az alkalmazással beolvasnak. A fizetendő összeg beírása után indítható a tranzakció. Kis eltérés a többi elfogadóhelyi fizetéstől, hogy a fizetés megtörténtéről a taxisofőr a mobiltelefon helyett az autóban található kártyaterminálon kap visszajelzést.

Mielőtt elolvasod mi is az a Buxa, olvasd el mit írtam róla én:
Miért használjam a Buxa Mobilpénztárcát?

A Buxáról

A Buxa egy mobilfizetési alkalmazás és a mögötte álló szolgáltatás, melynek segítségével az okostelefonunkat pénztárcaként használhatjuk. A felhasználók – akárcsak egy pénztárcába – pénzt töltenek a Buxába, és az így képződött egyenlegükből fizethetnek ismerőseiknek, vagy Buxa elfogadóhelyeken: üzletekben, webshopokban. A buxás fizetésekhez költséges infrastruktúra helyett az elfogadóhelyeknek is csak egy okostelefonra vagy az üzletben már használt számítógépre van szükségük.

A Buxával történő fizetés azonnal megjelenik a fogadó fél okostelefonján, és az így kapott összeg azonnal fel is használható további buxás fizetésekre, vagy kiutalható saját bankszámlára. A Buxa regisztráció és a tranzakciók ingyenesek, mindössze a pénz Buxán kívülre utalásakor kell 1% díjat fizetni. Jelenleg a Buxa nyilvános tesztje zajlik, így egyelőre ezek a kiutalások is ingyenesek.

A Buxa alkalmazás Android, iOS és Windows Phone-telefonokon is fut.

A Buxa csapat

A Buxa alapítói a 2000-es évek eleje óta dolgoznak együtt nagyvállalati és banki informatikai projektek megvalósításán. Meghatározó szerepük volt abban, hogy a nagy mennyiségű üzleti adatok feldolgozására és elemzésére alkalmas adatbányászati, üzleti intelligencia megoldások elterjedtek Magyarországon. Újító kezdeményezéseiket a mobilalkalmazások területén folytatják, ennek egyik első eredménye a Buxa mobilfizetési megoldás.

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!