KezdőlapVállalkozás100 emberből 99-nek nem kellett az ingyen pénz. Mi minden nem kell...

100 emberből 99-nek nem kellett az ingyen pénz. Mi minden nem kell még ingyen?

-

Fogadjunk, nem hiszed el, hogy az INGYEN dolog nem mindig vonzó az emberek számára! Tudod miért? Én is kínáltam már ingyenes dolgokat és láthatóan azokat a kis akcióimat az emberek értékelni sem tudták úgy, ahogy én gondoltam vagy ahogy vártam. Tegnap jutott eszembe, hogy erről egy tartalmat írhatnék, mikor egy tanácsadói órámon az ügyféllel az ingyenességet beszéltük át, vagyis milyen érvek szólnak mellette, ellene.

Nézzük is, neki mit mondtam erről:

1. Több minden elérhető már ingyen, sok az akció….
Szinte már fel sem figyelnek rá a reklámzajban. Főleg egy nagyvárosban annyi információ, inger éri az embereket, hogy lehet, hogy észre sem vennék. Tehát már nem hoz minket lázba annyira egy INGYEN vagy free felirat. Lásd a cikk végén szereplő videóban.

2. Sejtik, hogy az ingyen sincs mindig ingyen….
Ha valamit ingyen kapsz, általában te vagy a termék. Ezt már egyre többen tudják és már szinte azon gondolkodnak, hogy mi lehet a mögöttes szándékunk. Ilyenek például az ingyenesen letölthető ebookok.

3. Mert az embereknek nincs akkora motivációjuk
Ez a legfontosabb információ a cikkben! Bár az ingyen szóval elkaphatsz több figyelmet, de valójában nem az a minőségi figyelem lesz, amit te szeretnél. Ha költünk valamire, az iránt a motivációnk is nagyobb. Sőt utána jobban megbecsüljük, jobban értékeljük. Az ingyenességnél nagyon sokszor megfigyelhető, hogy csak gyorsan megszerezzük az adott dolgot, nem is biztos, hogy annyira vágyunk rá (pl. ingyenes termékminta, ebook…) és nem is biztos, hogy használni fogjuk. Sőt legtöbbször a gyors beszerzésre megyünk rá és magát a használatát későbbre halasztjuk, ami akár el is maradhat. Mivel ingyenes volt, a motivációnk is hamar lankad.

Konklúzió
Van egy jó ötleted, amivel ingyen bevonzod az embereket? Inkább gondold át többször is, mert lehet, hogy nem lesz elég hatékony. Erre jó példa egy ingyenes ebook. Azt nem fogják annyira értékelni az emberek, mint amiért fizettek is…

100 emberből 99-et nem érdekelt az ingyen pénz – videó

Az alábbi videóban látszik, hogy főleg a városi ember már nem is figyel fel arra, ha valaki ingyen pénzt osztogat. 100 emberből 99-et nem érdekelte a pénz.

Ehhez kapcsolódó cikk, lényegében itt folytatódik a tartalom:

Először adsz valamit INGYEN, és utána vásárlót tudsz belőle szerezni? Mit kell tudni a freemium értékesítési rendszerekről, modellről?

Fotó: Wikipédia

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek