Nyugdíjbiztosítás – Halovány reménysugár, vagy 2014 legnagyobb üzlete?

Nyugdíjbiztosítás – Halovány reménysugár, vagy 2014 legnagyobb üzlete?

Az utóbbi időben megnőtt azok aránya, akik felismerték a korábbi szociális háló csökkenő működőképességét.  Míg a rendszerváltás előtt egyértelmű volt az állam feladata az ellátórendszerek megszervezése, fenntartása, és működtetése területén, addig az elmúlt 20 évben, azon belül is főként az utóbbi években – köszönhetően részben a 2012-ben bekövetkezett Alkotmány-módosításnak is – ez egyre inkább szűkülni, hanyatlani látszik. A két leginkább érintett terület az egészségügy, és a nyugdíjrendszer.  Utóbbit az elmúlt években több csapás is érte, egyrészt a magán-nyugdíjpénztári rendszer beolvasztása az állami nyugdíjrendszerbe – mely tőkét már fel is élték – , valamint az a demográfiai változás, amely a felosztó-kirovó nyugdíjrendszereket, mint amilyen a magyar is, nagyon súlyosan érinti. A közelgő nyugdíjkatasztrófa előidézője lehet a Ratkó korszak szülötteinek nyugdíjba menetele a következő években.  Megjelent azonban egy halovány reménysugár, – mely arra enged következtetni, hogy a kormány részéről is felismerték a probléma komolyságát – , január 1-től megjelent egy új termék a biztosítási piacon, mely a nyugdíjbiztosítás nevet kapta. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a  Nyugdíjbiztosításom.hu szakértőjét, Torbán László-t.

1057277_669625689765318_1449604119_n-001Kedves László, köszönjük, hogy elfogadtad felkérésünket.

Részemről a megtiszteltetés.

Nagyon sokat lehet olvasni akár a nyomtatott, akár a digitális sajtóban erről az új termékkörről, mit érdemes róla tudni, dióhéjban?

A nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíjcélú megtakarítás, melyre az állam 20 %-os támogatást ad adójóváírás formájában. Ezen felül mindegyik biztosító különböző hűségprogramokkal és bónuszokkal jutalmazza hűséges ügyfeleit.

Meddig tart egy ilyen szerződés, mikor férhetünk hozzá a pénzünkhöz?

3 esetben szolgáltat a biztosító: vagy eléri valaki a hatályos nyugdíjkorhatárt, vagy legalább 40%-os rokkantsági nyugdíjat állapítanak meg neki, vagy – mivel életbiztosítás – a biztosított halála esetén a kedvezményezett örökli a szerződésben szereplő összeget.

Mely biztosítóknál elérhető ez a biztosítástípus?

Január elején még csupán néhány biztosítón keresztül volt elérhető (Posta, Allianz, Union), azóta viszont szinte az összes biztosító kijött már a saját termékével.

Ezek közül Te melyiket ajánlod?

Ez abszolút ügyfélfüggő, valakinél akár a kor, akár a díjfizetési gyakoriság, vagy mondjuk az anyagi helyzet miatt, eleve csak egyik, vagy másik biztosítót tudjuk ajánlani, éppen ezért készítünk mindenkinek személyre szabott ajánlatot.

Ha már itt tartunk, mit érdemes tudni a Nyugdíjbiztosításom.hu-ról?

A Nyugdíjbiztosításom.hu  egy nyugdíjportál, mely összegyűjti mindazokat az információkat, híreket, változásokat, újdonságokat amelyek a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatosak, ezen felül lehetőség van arra is, hogy a kedves látogató személyre szabott ajánlatot kérjen.

Miért érdemes titeket választani?

Rengeteg indokot fel lehetne sorolni, de amiket kiemelnék: ügyfélközpontúság, szakértelem, precizitás, és a piacon egyedülálló üzleti modellünk, melyben nem kérünk ajánlásokat az ügyfeleinktől, hanem segítünk nekik abban, hogy ők juthassanak plusz bevételhez, anélkül hogy egy új szakmát kellene elsajátítaniuk. Minderről bővebben olvashatnak majd a későbbiekben a honlapunkon is.

Kedves László, legvégül engedj meg egy a témától eltérő kérdést. Szoktak érni, vagy értek már kellemetlenségek a nevedből adódóan?

Igen, voltak már elég érdekes helyzetek, főleg a félreértések, félrehallások miatt. (nevet) De főleg négyévente jön ez elő még inkább.

Köszönjük az interjút, további sikereket kívánunk neked és a Nyugdíjbiztosításom.hu-nak

Köszönöm a lehetőséget, és én is hasonlókat kívánok a minner.hu csapatának.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek