Nyugdíjbiztosítás – Halovány reménysugár, vagy 2014 legnagyobb üzlete?

Nyugdíjbiztosítás – Halovány reménysugár, vagy 2014 legnagyobb üzlete?

Az utóbbi időben megnőtt azok aránya, akik felismerték a korábbi szociális háló csökkenő működőképességét.  Míg a rendszerváltás előtt egyértelmű volt az állam feladata az ellátórendszerek megszervezése, fenntartása, és működtetése területén, addig az elmúlt 20 évben, azon belül is főként az utóbbi években – köszönhetően részben a 2012-ben bekövetkezett Alkotmány-módosításnak is – ez egyre inkább szűkülni, hanyatlani látszik. A két leginkább érintett terület az egészségügy, és a nyugdíjrendszer.  Utóbbit az elmúlt években több csapás is érte, egyrészt a magán-nyugdíjpénztári rendszer beolvasztása az állami nyugdíjrendszerbe – mely tőkét már fel is élték – , valamint az a demográfiai változás, amely a felosztó-kirovó nyugdíjrendszereket, mint amilyen a magyar is, nagyon súlyosan érinti. A közelgő nyugdíjkatasztrófa előidézője lehet a Ratkó korszak szülötteinek nyugdíjba menetele a következő években.  Megjelent azonban egy halovány reménysugár, – mely arra enged következtetni, hogy a kormány részéről is felismerték a probléma komolyságát – , január 1-től megjelent egy új termék a biztosítási piacon, mely a nyugdíjbiztosítás nevet kapta. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a  Nyugdíjbiztosításom.hu szakértőjét, Torbán László-t.

1057277_669625689765318_1449604119_n-001Kedves László, köszönjük, hogy elfogadtad felkérésünket.

Részemről a megtiszteltetés.

Nagyon sokat lehet olvasni akár a nyomtatott, akár a digitális sajtóban erről az új termékkörről, mit érdemes róla tudni, dióhéjban?

A nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíjcélú megtakarítás, melyre az állam 20 %-os támogatást ad adójóváírás formájában. Ezen felül mindegyik biztosító különböző hűségprogramokkal és bónuszokkal jutalmazza hűséges ügyfeleit.

Meddig tart egy ilyen szerződés, mikor férhetünk hozzá a pénzünkhöz?

3 esetben szolgáltat a biztosító: vagy eléri valaki a hatályos nyugdíjkorhatárt, vagy legalább 40%-os rokkantsági nyugdíjat állapítanak meg neki, vagy – mivel életbiztosítás – a biztosított halála esetén a kedvezményezett örökli a szerződésben szereplő összeget.

Mely biztosítóknál elérhető ez a biztosítástípus?

Január elején még csupán néhány biztosítón keresztül volt elérhető (Posta, Allianz, Union), azóta viszont szinte az összes biztosító kijött már a saját termékével.

Ezek közül Te melyiket ajánlod?

Ez abszolút ügyfélfüggő, valakinél akár a kor, akár a díjfizetési gyakoriság, vagy mondjuk az anyagi helyzet miatt, eleve csak egyik, vagy másik biztosítót tudjuk ajánlani, éppen ezért készítünk mindenkinek személyre szabott ajánlatot.

Ha már itt tartunk, mit érdemes tudni a Nyugdíjbiztosításom.hu-ról?

A Nyugdíjbiztosításom.hu  egy nyugdíjportál, mely összegyűjti mindazokat az információkat, híreket, változásokat, újdonságokat amelyek a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatosak, ezen felül lehetőség van arra is, hogy a kedves látogató személyre szabott ajánlatot kérjen.

Miért érdemes titeket választani?

Rengeteg indokot fel lehetne sorolni, de amiket kiemelnék: ügyfélközpontúság, szakértelem, precizitás, és a piacon egyedülálló üzleti modellünk, melyben nem kérünk ajánlásokat az ügyfeleinktől, hanem segítünk nekik abban, hogy ők juthassanak plusz bevételhez, anélkül hogy egy új szakmát kellene elsajátítaniuk. Minderről bővebben olvashatnak majd a későbbiekben a honlapunkon is.

Kedves László, legvégül engedj meg egy a témától eltérő kérdést. Szoktak érni, vagy értek már kellemetlenségek a nevedből adódóan?

Igen, voltak már elég érdekes helyzetek, főleg a félreértések, félrehallások miatt. (nevet) De főleg négyévente jön ez elő még inkább.

Köszönjük az interjút, további sikereket kívánunk neked és a Nyugdíjbiztosításom.hu-nak

Köszönöm a lehetőséget, és én is hasonlókat kívánok a minner.hu csapatának.