Nyugdíjbiztosítás – Halovány reménysugár, vagy 2014 legnagyobb üzlete?

Nyugdíjbiztosítás – Halovány reménysugár, vagy 2014 legnagyobb üzlete?

Az utóbbi időben megnőtt azok aránya, akik felismerték a korábbi szociális háló csökkenő működőképességét.  Míg a rendszerváltás előtt egyértelmű volt az állam feladata az ellátórendszerek megszervezése, fenntartása, és működtetése területén, addig az elmúlt 20 évben, azon belül is főként az utóbbi években – köszönhetően részben a 2012-ben bekövetkezett Alkotmány-módosításnak is – ez egyre inkább szűkülni, hanyatlani látszik. A két leginkább érintett terület az egészségügy, és a nyugdíjrendszer.  Utóbbit az elmúlt években több csapás is érte, egyrészt a magán-nyugdíjpénztári rendszer beolvasztása az állami nyugdíjrendszerbe – mely tőkét már fel is élték – , valamint az a demográfiai változás, amely a felosztó-kirovó nyugdíjrendszereket, mint amilyen a magyar is, nagyon súlyosan érinti. A közelgő nyugdíjkatasztrófa előidézője lehet a Ratkó korszak szülötteinek nyugdíjba menetele a következő években.  Megjelent azonban egy halovány reménysugár, – mely arra enged következtetni, hogy a kormány részéről is felismerték a probléma komolyságát – , január 1-től megjelent egy új termék a biztosítási piacon, mely a nyugdíjbiztosítás nevet kapta. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a  Nyugdíjbiztosításom.hu szakértőjét, Torbán László-t.

1057277_669625689765318_1449604119_n-001Kedves László, köszönjük, hogy elfogadtad felkérésünket.

Részemről a megtiszteltetés.

Nagyon sokat lehet olvasni akár a nyomtatott, akár a digitális sajtóban erről az új termékkörről, mit érdemes róla tudni, dióhéjban?

A nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíjcélú megtakarítás, melyre az állam 20 %-os támogatást ad adójóváírás formájában. Ezen felül mindegyik biztosító különböző hűségprogramokkal és bónuszokkal jutalmazza hűséges ügyfeleit.

Meddig tart egy ilyen szerződés, mikor férhetünk hozzá a pénzünkhöz?

3 esetben szolgáltat a biztosító: vagy eléri valaki a hatályos nyugdíjkorhatárt, vagy legalább 40%-os rokkantsági nyugdíjat állapítanak meg neki, vagy – mivel életbiztosítás – a biztosított halála esetén a kedvezményezett örökli a szerződésben szereplő összeget.

Mely biztosítóknál elérhető ez a biztosítástípus?

Január elején még csupán néhány biztosítón keresztül volt elérhető (Posta, Allianz, Union), azóta viszont szinte az összes biztosító kijött már a saját termékével.

Ezek közül Te melyiket ajánlod?

Ez abszolút ügyfélfüggő, valakinél akár a kor, akár a díjfizetési gyakoriság, vagy mondjuk az anyagi helyzet miatt, eleve csak egyik, vagy másik biztosítót tudjuk ajánlani, éppen ezért készítünk mindenkinek személyre szabott ajánlatot.

Ha már itt tartunk, mit érdemes tudni a Nyugdíjbiztosításom.hu-ról?

A Nyugdíjbiztosításom.hu  egy nyugdíjportál, mely összegyűjti mindazokat az információkat, híreket, változásokat, újdonságokat amelyek a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatosak, ezen felül lehetőség van arra is, hogy a kedves látogató személyre szabott ajánlatot kérjen.

Miért érdemes titeket választani?

Rengeteg indokot fel lehetne sorolni, de amiket kiemelnék: ügyfélközpontúság, szakértelem, precizitás, és a piacon egyedülálló üzleti modellünk, melyben nem kérünk ajánlásokat az ügyfeleinktől, hanem segítünk nekik abban, hogy ők juthassanak plusz bevételhez, anélkül hogy egy új szakmát kellene elsajátítaniuk. Minderről bővebben olvashatnak majd a későbbiekben a honlapunkon is.

Kedves László, legvégül engedj meg egy a témától eltérő kérdést. Szoktak érni, vagy értek már kellemetlenségek a nevedből adódóan?

Igen, voltak már elég érdekes helyzetek, főleg a félreértések, félrehallások miatt. (nevet) De főleg négyévente jön ez elő még inkább.

Köszönjük az interjút, további sikereket kívánunk neked és a Nyugdíjbiztosításom.hu-nak

Köszönöm a lehetőséget, és én is hasonlókat kívánok a minner.hu csapatának.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!