Recobin (Ökokuka) – szelektív hulladékgazdálkodás – Startup adatbázis

Cégnév: Recobin Kft.

Alapítók:
Ferenczi Attila Innovátor, a karton szelektív hulladékgyűjtők megálmodója, az Ökuka motorja. Az ELTE TTK Környezettudomány szakának hallgatója volt, szakdolgozatának témáját a Pest megyei illegális hulladéklerakók műholdas térképezése képezte. 2004 óta foglalkozik környezetvédelmi és oktatási projektek koordinálásával, pályázatírással. Otthonosan mozog mind az üzleti mind a civil szférában.

Mező Bálint Környezeti nevelő, entrepreneur és örök kritikus. Tanulmányait az ELTE-n végezte, szintén környezettudományi szakon. Később Spanyolországba (Galicia) fújta a szél, ahol a Friends of the Earth mozgalomnál tevékenykedett. A februári forróság elől Dániába repült, ahol a Ryslinge Innovation Hojskole-ban entrepreneurshipet, innovációt és közösségi médiát tanult. Külföldi tapasztalatainak (is) köszönhetően otthonosan mozog szinte minden országban és kultúrális környezetben. BMC, I-Space, Idea generation, hogy csak néhányat említsünk hóbortjai közül.

Miről szól a termék, kinek szánjátok?:
Az Ökuka azért jött létre, hogy forradalmasítsa a hulladékgazdálkodást. Célunk, hogy minden hazai és Közép-európai intézmény, irodaház számára elérhető és olcsó legyen a szelektív gyűjtés bevezetése. Fő profilunk a környezetbarát szelektív hulladékgyűjtők forgalmazása.

A szelektív hulladékgyűjtés fontossága ugyan már Európa szerte elterjedt a köztudatban, a beltéri szelektív gyűjtés nem épült ki teljeskörűen. Magyarországon és hazánkon kívül is nehézséget jelent olyan elérhető árú szelektív hulladékgyűjtőt vagy szemetes kukát találni, amely egyszerre praktikus, olcsó, illetve akár személyre is szabható.
Az ökukával költséghatékony módon szerelhetőek fel intézmények, irodák. Rendkívül alacsony ára mellett tartós, megjelenése vonzó, bármilyen környezetben megállja a helyét. A szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével csökkennek az üzemeltetési költségek, amely előnyös az épület tulajdonosának és használójának is.

Weboldal: Recobin.hu

Milyen szakaszban vagytok?
felívelő szakaszban

Vártok e kockázati tőkést?
nem, de üzleti angyalt és üzleti partnereket igen

Videó a Recobinról

Média megjelenés
Balassi intézet a kocka el van vetve – MNO
Együtt könyebb – Prae.hu
Ferenczi Attila a Klubrádió Többet ésszel c. műsorában
Ökokuka iskolaprogram – ReCity Magazin
Papírkukákból teherbicajokra – Szabad Föld
Papírkuka és teherbringa, romkocsmából indul a forradalom – HVG
Zöld -szelekció – Környezetbarát szeméttárolók – Figyelő

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!