Roll-up marketing tippek céges eseményekhez. Konkrét példákkal

Dátum

Megosztás

Miközben ezen sorok íródnak, a 2021-es év első Minner.hu fizikai eseményének az előkészületei már a célegyenesben tartanak, sőt mire publikáljuk a cikket élménydús üzleti rendezvény részesei lehettünk. Miközben kezünk közé került a régóta használt roll-up, felmerült bennünk a következő gondolat.

Mitől is lesz egy roll-up hatékony marketing eszköz? Mire érdemes figyelni a tervezésnél, a szövegezésnél és a design kigondolásakor?

Jó szokásunkhoz híven nem csak utánajártunk a dolognak, hanem cikket is faragtunk a tapasztalatainkból.

A tartalmat Kovács Péter írta, aki a Minner szövegírás, marketing szövegek szakértője, továbbá a szövegírás képzés oktatója a MinnerAkadémián. Megtanít, hogyan írj magadnak medencét (bevezető videóban látod mire célzok).

Hol és mikor hozhat hasznot a konyhára a profin összeállított roll-up?

A roll-up bizonyos értelemben véve olyan, mint egy nagyméretű névjegykártya. Ha nem is nyújthatod át elegáns mozdulattal egy üzleti találkozó nyitásaként, ellenben akár tucatszám találkozhatnak vele potenciális leadek és lehetséges vevők.

Segíthet a céges márkád erősítésében és profizmust sugallva szilárdíthatja az irányodba táplált bizalmat. A „hol használhatok roll-upot” kérdésre pedig kapásból mondok 3+1 tippet:

  • szakmai rendezvényeken előadva a roll-up helyet kaphat melletted a színpadon;
  • ha konferencián vagytok jelen kiállítóként, pluszt adhat a felhúzott stand összképének;
  • egy általad szervezett workshopon elegáns dekor elemként funkcionálhat;
  • de akár a saját irodád bejárata mellett is helyet kaphat, ott is remekül mutathat (mikor éppen nincs eseményed, rendezvényed).

Ha például hozzánk jössz konzultációra a Hub 55 coworking irodába, a Minner irodát könnyű lesz megtalálnod:

Akárhogy is használod, a legfontosabb kérdés ugyanaz: miként terelhet a roll-up újabb és újabb látogatókat a weboldaladra, és milyen formában segítheti – ha közvetett módon is – eladásokhoz a céged?

Milyen is az, amikor a roll-up marketing eszközként „akcióba lendül”?

Ha jártál már üzleti rendezvényen /jut eszembe, a következő Minner esemény részleteit itt találod/, akkor ismerős lehet maga a helyzet. Ha a roll-up design, szöveg és elrendezés szempontjából is rendben van, szinte akkor is biztosra vehető, hogy

  • maximum néhány másodpercen át nézel rá;
  • szerencsés esetben a szöveg, a design vagy az összhatás beszippantja a figyelmed;
  • olyannyira, hogy az okostelefonodon gyorsan csekkolod is a roll-upon szereplő weboldalt.

A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy viszonylag kevés roll-up működik ennyire hatékony lead generátorként. A legtöbb olyannyira nem üti át az ingerküszöböt, hogy perceken belül már nem is emlékszel rá.

Mi kell ahhoz, hogy a roll-up ennél komolyabb hatásfokkal működjön?

  1. Akár egy landing oldalnál, mágnesként kell vonzania a kíváncsi tekinteteket.
  2. Frappánsan, ütősen és velősen át kell adnia egy erőteljes üzenetet.
  3. Majd pedig finoman, de határozottan cselekvésre kell ösztönöznie.

Jöjjön is a lényeg, vagyis a gyakorlati megvalósítás lépései.

Roll-up marketing tippek a lead generálást célként kitűzve

Roll-up tervezésnél fentről lefelé, illetve balról jobbra érdemes gondolkodni. Merthogy a látogatók zöme is fentről lefelé, illetve balról jobbra „scanneli” majd a roll-up összképét.

Ennek szellemében a logó kerüljön legfelülre, a márkanévvel, vagy alternatív megoldásként a headline üzenettel együtt. Használj olyan színeket, képeket és grafikai elemeket, amelyek nemcsak esztétikusak, hanem a figyelem megragadására is alkalmasak.

A színek és a design ideális esetben úgy lesz figyelemfelkeltő, hogy közben a céges online és offline megjelenés stílusával is szinergiában marad.

Szövegírási tippek roll-up tervezéshez és készítéshez

Roll-up szövegezésnél röviden, tömören és frappánsan kell fogalmazni. Ennek a műfajnak a nehézsége abban rejlik, hogy néhány szóban kell átadni erőteljes üzeneteket. Mindenképp figyelj rá, hogy a fő üzenet szemmagasságba kerüljön.

A roll-up mellett sétálók ugyanis elsőként a szemmagasságban elérhető információt olvassák el. Te pedig azt akarod, hogy a headline láttán álljanak meg, és mindenképp érdekeljék őket a továbbiak.

A lényegre összpontosító szövegezés mellett a nagybetűk és szóközök használata is kulcs, miközben a betűtípusok között is célszerű a könnyen olvashatók egyike mellett letenni a voksod.

Roll-up marketing tippek konkrét példákon keresztül

Mikor a cikk ötlete megfogant bennünk, gyorsan megnéztük a Hub55 közösségi irodában elérhető összes roll-upot. Az alábbiakban – tartózkodva az okoskodástól – azt nézzük meg, miként lehetne belőlük többet is kihozni.

Kezdjük mindjárt házon belül. Kapásból látszik, hogy szövegezés terén lehetne mit reszelni a mi roll-upunkon is. Például a hashtag kulcsszó kombinációk helyett a következő üzenettel:

„A VÁLLALKOZÁSODAT ÉRINTŐ GAZDASÁGI HÍREK – MINDEN NAP”

Megfejelve egy CTA-val, mondjuk a legújabb Minneres Youtube videókra terelve az érdeklődőket. De a Minner korábbi szlogenje is izgalmas lehet, csak már többes számban:

„Azt az üzleti blogot írjuk, amit mi is szívesen olvasnánk”

A következő példánál az „EMPOWERING PEOPLE TO SUCCEED” kifejezetten erős üzenet. Éppen ezért mehetne fentebb, szemmagasságba.
A CTA pedig a főoldal helyett lehetne egy landing – vonzóbb köntösbe csomagolva a kattintást.

„EMPOWERING STARTUPS AND INNOVATORS WITH IMPACTFUL PRODUCTS” – hasonló az előzőhöz.
A próba kedvéért megnézném, E2-személyben mennyivel hozna több leadet: „EMPOWERING YOUR STARTUP WITH IMPACTFUL PRODUCTS”
A szimpla főoldal link helyett persze itt is elférne egy nyerőbb landing link – mondjuk egy lead magnetre, vagy első konzultációra.

Nincs kétség, itt lehetne a legtöbbet reszelni a dolgon. A „miért lehet nekem fontos egy hardware akcelerátor?” kérdés bennem kapásból felmerül.
Fontos ugyanis, hogy a roll-up szövegezés sem rólunk, hanem a cégünkről szól. Az üzenettel a potenciális érdeklődőt akarjuk megszólítani.

Összegzés

A vállalkozói közeg kétségkívül szomjazza már a rendezvények látogatásának újbóli lehetőségét, megfűszerezve ezt a networking, no meg a szakmai fejlődés lehetőségével.

Ideje tehát lassan leporolni a régi motorosnak számító roll-up verziókat, és frissebbre, hatékonyabbra, eredményesebbre cserélni őket. Csak bízni tudunk benne, hogy a cikk praktikus segítségül szolgál a megvalósításhoz.

További izgalmas cikkek a témában:

Kovács Péter
Kovács Péter
"Miért vásárolnak az emberek?" - mindig is ez a kérdés vonzott a marketing irányába. Aztán kristálytiszta lett a fókusz, és immáron évek óta a szövegírás számít a szakterületemnek. Az egyik legértékesebb vállalkozói készséggel akarlak felruházni: az értékesítési szövegírással. Hogy iparágtól függetlenül képessé válj lebilincselően eredményes szövegekkel eladni.

Értékesítőből cégtulajdonos. Bálint útja az alkalmazotti léttől a milliárdos forgalmú saját cégig

Csereklyei Bálint ma már egy több millárd forint forgalmú céget vezet, ő is a tulajdonos. De a sztorija ott kezdődött, hogy ennek a cégnek...

„Nem merek külföldön értékesíteni, még nem tartok ott” – De miért is nem?

Egy ideje téma már a Minneren, hogy az export nem egy megugorhatatlan dolog egy kisebb cégnek sem. Nem akarunk köntörfalazni, az Everigo szponzori partner...

Hol fogunk a jövőben bankolni? Adócsalásért kapott bírságot az Airbnb. Sminkfilter, mint marketing eszköz? Könyvajánló

A BigTech hozhatja el a pénzügyi forradalmat? A nagy bankok versenytársa a Google és a Microsoft, legalábbis ezt gondolja a bankok 40%-a. 779,5 millió...

Erre a tudásra vágysz szabadúszóként, még ha nem is tudsz róla! A T-típusú vállalkozók

Manapság egyre több olyan munkavállalót keresnek a cégek, akik T-típusúak. Van egy skill, amiben kifejezetten expertek, viszont nem csak abban járatosak, hanem picit mindenhez...

A LifeTILT dráma vagy egy új kezdet? Exkluzív beszélgetés Balogh Tamással

A napokban belefutottam a LifeTILT legfrissebb posztjába, amiben az új márkatulajdonos leírja, hogy szeretnének visszatérni a LifeTILT korábbi szellemiségéhez, látványvilágához. Nos a kommentelők és úgy...

Tűnj ki a tömegből kézművesként! Kézműves vállalkozó marketing tippek

Kézművesként nem könnyű kitűnni sok száz másik alkotó közül. Főleg, hogy nem is csak velük, de még a tömeggyártott alternatívákkal is versenyzel a lehetséges...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Innovációs csapat létrehozása. Gyorsan növekvő cégek 6. rész

Ha gyorsabban akarunk növekedni, akkor ide bizony új eszközkészlet, új rutinok, új dolgok kellenek. Ehhez elengedhetetlen, sőt már-már magával értetődő, hogy bevonjuk a csapatunkat....

Ezért nem működik a homeoffice? Tesla Cybertruck – beperelnek, ha eladod? Üzleti könyvajánló

A LIDL és a Rossmann bejelentette, hogy a dolgozóknak a december 24-i napot megadja szabadnapnak. Ez az új dolgozói juttatás? Milyen a hazai homeoffice...