Startup ötlet: 11. havidíjas weboldal szolgáltatás üzemeltetése

Havidíjas webshopról már hallhattál. Több cég is van már a piacon, akik havidíj ellenében rendelkezésedre adnak egy könnyen kezelhető, programozói tudás nélkül is használható webshopot. És ezért csak havi 5-10 ezer forintot kérnek el. Sokat megspórolhat az ember így, ha webshopot indít, és a support is hasznos tud lenni. Sőt sok fejfájástól is megkímélheti magát az ember. És itt jött az ötlet!!!

Az ötlet röviden:

Olyan cég, aki havi pár ezer forintért előre ősszeállított sablonok alapján weboldalakat értékesít, és ezekhez szakértői segítséget, supportot üzemeltet.  Tehát jön egy cég/vállalkozó, akinek kell weboldal, akár új weboldal. Akkor ettől a cégtől (tőled) tud bérelni, és nem kell 50-300 ezerért leprogramoztatnia. (és a későbbi módosítási költségeket megfizetni). Több csomagot is össze tudsz állítani.
Pl. WordPress beüzemelése, AVADA sablon feltelepítése, ehhez saját készítésű kézikönyv átadása, esetleg már előre összeállított sablonok összeállítása.

A probléma / Lehetőség felvázolása (Problem / Opportunity)

Tudod ez hogy szokott lenni? Majd az ismerős megcsinálja a cég weblapját. Aztán húzodik a dolog. Oké, megkeresünk egy szakembert, aki 80 000 forintért vállalja. Szart is adott, és még utána nem is lehet elérni, hogy változtathassunk rajta valamit… annyi változó van, ami a cégek ellen jászik, hogy ezt ki tudod használni.
A webprogramozó cégnek, ebben az esetben a startupnak is egy jó ötlet, mivel kiszámítható bevételre tesz így szert.

Megoldás (Solution)

Legyél te az, aki havidíj ellenében rendelkezésre bocsát több sablon honlapot is, ami közül tudnak választani, de mégis egyedire tudja szabni (pl. WordPress). Ehhez hozzá kapcsolhatsz domain vásárlást, és tárhelybérlést is, ami további bevételt jelent neked. Sőt a hírlevél küldő rendszer üzemeltetéséből még több bevételed lesz. Így fog megtérülni. Mivel a csomagméretekkel “játszadozni” tudsz, így még több bevételed lehet.

Piac mérete / Nyújtott előnyök, hasznok (Market Size / Benefit)

Rajzolhatok itt fel sok-sok statisztikát, de felesleges. Olyan szakember hiány van itthon, hogy a cégek weboldal lehetőségeiben is meglátszik. Már bármiért fizetnek. Na most neked már 100 aktív weboldal tulajdonos is havi 5-8 ezer forintos havidíjjal számolva szép bevételt hozhat. És ez a minimum, amit el kell érned. A bevételeid nem csak ebből lesznek. Könnyen kalkulálható, és már előtted vannak a webshop bérlési példák (pl. Unas webshop, shoprenter.)

Üzleti Modell (Business Model)

Miből lesz a bevétel?

– Az említett havidíj, több csomagot készíts.
– domain bejegyzés
– tárhely
– hírlevél küldéshez rendszer adása (ebben is nagy pénz van), és az ügyfeleid ott vannak, könnyű értékesíteni, akár érdemes a hazai hírlevél küldő rendszerekkel kooperálnod (mailmaster, webgalamb…, vagy sajátot üzemeltetsz).
– legyél partner pl. marketingcégekkel, reklámügynökségekkel, akiktől jutalékot kapsz, ha oda közvetíted az ügyfeleidet.

Értékesítés, ügyfélszerzés:
A piacon már a vállalkozók is rájöttek, hogy az ismerőst megbízni nem mindig a legjobb dolog. Néha még a domaint is alig tudják visszaszerezni, vagy belépni a weboldalba. Így kell nekik egy jól kezelhető rendszer.

Versenyelőny (Competitive Advantage)

Mázlid van, mert a webáruház bérléses cégek már régóta működnek a piacon, így van tőlük mit ellesni. Főleg működés terén.

Piacra lépési stratégia (Traction)

Figyelem! Az ötlet startup ötlet, mert könnyen külföldre is átvihető. Nem kell egyből startupra gondolni, és egyből költekezni. Ha külső tőkést is be akarsz vonni, akkor érdemes már először kicsiben elkezdeni, és úgy növekedni, majd már számokkal alátámasztva több tőkét is be tudsz vonni.

Első lépés: alakítsd ki a bérléshez szükséges környzetet. Dolgozd ki, hogy legyen elég választható opciójuk. Egy tipp!
Ásd bele magad a wordpress AVADA témájába.
Második lépés: Tarts marketing előadásokat, hívj meg szakértőket. A weboldal is a marketinghez tartozik, és máris olyan ajánlatot tudsz nekik mutatni, ami kedvező lesz számukra. Menj le vidékre is!
Harmadik lépés: És, mivel weboldalt reklámozol, így használd ki az online reklámozás adta lehetőségeket. A havidíjas olcsóságodra ugrani fognak.

Ha további kérdésed van, akkor írjál a Minner Facebook chatjén keresztül és kérdezz az ötletről. Valósítsd meg minél előbb! Hajrá! Sok sikert!

A startup ötletek megjelenését és terjesztését a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

További ötletek:
Startup ötlet: 1. Affiliate rendszer üzemeltetése – cégek és weboldal/blog tulajdonosok összekapcsolása
Startup ötlet: 2. Oktató mobilapplikáció gyerekeknek
Startup ötlet: 3. Referencia kell – portál
Startup ötlet: 4. Instagram képből bevétel – instastock
Startup ötlet: 5. város/régió applikáció franchise, egyéb app franchise
Startup ötlet: 8. ötlet – Okos otthon, IoT eszközök a lakásban
Startup ötlet: 9. barter oldal/közvetítő, időbarter portál
Startup ötlet: 10. Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!