Startup ötlet: 12. Celeb “karrier” applikáció – pl. Berki Krisztián, Kasza Tibi, Győzike app

Külföldön nagyon népszerűek a celebekhez köthető “kalandjátékok”, ahol legtöbb esetben a sztárrá válás lépcsőfokain mehetünk végig az applikációban, játékban. Ezek közül legnépszerűbb a Kim Kardashianról szóló: KIM KARDASHIAN: HOLLYWOOD, amit már 10 millióan letöltöttek. De van itt Gordon Ramsay app is,  vagy a legújabb ilyen celeb applikáció Nicki Minaj -ról szóló THE EMPIRE.

Itt egy rövid példa (felgyorsított felvétel) ilyen játékra, majd a videó alatt jöjjön Magyarországra szóló applikáció ötlet, vagyis ötletek.

Az ötlet röviden:

“A” ötlet
A fenti külföldi példákhoz hasonló applikáció magyar celebekkel felvértezve. Mivel kisebb a piac, mint az előbb feltűntetett globálisabb applikációk esetében, így az applikáción belüli vásárlások nem fogják meghozni a kellő sikert, ezért valami extra is kell hozzá, vagyis egyéb üzleti modellt kell alkalmazni. (lent olvashatsz róla).
“B” ötlet
Előre lefejleszteni egy olyan “játék-keretrendszert”, amit tovább tudsz adni pl. a TV társaságoknak, hogy könnyedén lefejlesszék a saját celebjeikről szóló játékot. Ehhez hasonló ötletről már írtam, csak át kell emelni ide néhány elemét: Startup ötlet: 5. város/régió applikáció franchise, egyéb app franchise
Itt értelemszerűen a továbbértékesítésbőé, vagy havidíjakból van a bevételed.

A probléma / Lehetőség felvázolása (Problem / Opportunity)

Amikor egy-egy hazai celebet adott esetben több tízezren, sőt több százezren követnek, akkor adott a lehetőség arra, hogy nagy tömegeket vonzzon egy róla szóló applikáció. Annyi letöltést és aktív felhasználót vonzhat, ami már fel tudja kelteni a szponzorok figyelmét is, illetve a kereskedelmi TV-k figyelmét is. Főleg így olyan applikációt kapnak a felhasználók, amit többször is használnak adott időszak alatt.

Megoldás (Solution)

“A” ötlet esetében,
Megkeresni olyan celebeket, akik nyitottak lennének ilyen applikációban szereplésben, és velük előnyös üzletet kötni. Ha úgy nézzük, arra kell rávenned őket, hogy társak legyenek, mivel valószínűleg másik esetben sok pénzt kérnének az applikációban szereplésért. További megoldás lehet, hogy egy-egy nagyobb kereskedelmi csatornát kezdesz el behálózni az ötlettel, természetesen már megvalósítási tanulmánnyal, tervvel mész.
Fontos! Már rendelkezned kell arra az időre olyan kapcsolatokkal, programozókkal, akik el tudják készíteni az adott applikációt. Illetve a sztori kitalálásához valószínűleg be kell vonnod egyéb szakembereket is (pl. meseírót, szövegírót…)
“B” ötlet esetében
Kihagyod a celebeket és a TV-ket, és elkezditek a keretrendszert, az alapokat lefejleszteni, ami után már könnyebben, gyorsabban elkészülhet egy celeb játék. Itt már azonnal 2-5 milliós költséggel kell számolnod.

Üzleti Modell (Business Model)

Miből lesz a bevétel?

“A” ötlet esetében

 • applikáción belüli vásárlások
 • applikáción belüli rajongó shop
 • szponzorok/támogatók
 • Egyéb eset: Egy TV csatorna megbíz fix díjért cserébe, hogy ilyen celeb applikációkat készíts neki.

“B” ötlet esetében

 • egyszeri díj, amiért a keretrendszert megkapják (ezzel spórolnak)
 • havidíj, amiért a frissítéseket megcsináljátok

Kiket érdemes megkeresned? (Néhány példa:)
Schobert Norbert, Kasza Tibor, Berki Krisztián, Sebestyén Balázs, Majoros Péter ‘Majka’, Dukai Regina, Liptai Claudia, Nádai Anikó, Győzike, Tóth Gabi… elég sok celeb szóba jöhet.

Hogy keresd meg őket? Illetve a TV csatornát?
Nem írok le ördöngősséget: Menj oda és beszélj velük!!!

Versenyelőny (Competitive Advantage)

Ha sikerül együttműködni az adott celebhez köthető TV csatornával, akkor olyan területet szerzel meg, amiből nehéz lesz kirobbantani. Ez már csak rajtad múlik.

Piacra lépési stratégia (Traction)

Figyelem! Az ötlet startup ötlet, mert könnyen külföldre is átvihető, klónozható az ötlet pl. szomszédos országokban. Nem kell egyből startupra gondolni, és egyből költekezni. Ha külső tőkést is be akarsz vonni, akkor érdemes már először kicsiben elkezdeni, és úgy növekedni, majd már számokkal alátámasztva több tőkét is be tudsz vonni. A “B” ötlet mégjobban startuposítható, franchiseosítható.

Első lépés (“A” ötlet esetében).
Ha nem értesz az applikáció fejlesztéshez, keress olyat, aki ért hozzá. Ne félj attól, hogy lenyúlják az ötleted, nem fogják!! Egy ötlet semmi, a megvalósítás, na az már valami.
Második lépés, az elsővel párhuzamosan:
Keress egy szöveg- vagy meseírót. Nézzétek át a fent említett külfödi appokat, és vázoljatok fel néhány lehetséges “forgatókönyvet”.
Harmadik lépés:
Keresd fel direktben a celebeket, vagy ügynökeiket, vagy a TV csatornákat.
Negyedik lépés
Keress nagyobb szponzorokat, nagyobb márkákat (pl. Coca-Cola, vagy divat márkákat…)

Ha további kérdésed van, akkor írjál a Minner Facebook chatjén keresztül és kérdezz az ötletről. Valósítsd meg minél előbb! Hajrá! Sok sikert! Tudod, ez csak egy inspiráció, neked kell tovább gondolnod, megvalósítanod!!! 

További ötletek:
Startup ötlet: 1. Affiliate rendszer üzemeltetése – cégek és weboldal/blog tulajdonosok összekapcsolása
Startup ötlet: 2. Oktató mobilapplikáció gyerekeknek
Startup ötlet: 3. Referencia kell – portál
Startup ötlet: 4. Instagram képből bevétel – instastock
Startup ötlet: 5. város/régió applikáció franchise, egyéb app franchise
Startup ötlet: 8. ötlet – Okos otthon, IoT eszközök a lakásban
Startup ötlet: 9. barter oldal/közvetítő, időbarter portál
Startup ötlet: 10. Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet
Startup ötlet: 11. havidíjas weboldal szolgáltatás üzemeltetése

Fotó: Google

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Több weboldal üzemeltetőiként mi is kiemelten fontosnak tartjuk a biztonsági mentéseket, hiszen gyakran van rá példa, hogy pillanatok alatt beüt a krach, és rengeteg munkaórányi anyag válhat semmivé a másodperc törtrésze alatt. Ha nincs viszonylag friss, visszaállítható mentésed, nagy eséllyel építhetsz vissza sok mindent a nulláról, vagy egy olyan régi állapotról, ami rengeteg kapacitásodat emészti fel feleslegesen.

Az alábbi eszközöknél mindenképp szentelj nagy figyelmet a biztonsági mentésre, lehetőleg minél gyakrabban:

 • Weboldal, webshop, bővítmények, stb.
 • Szerverek, adattárolók
 • Telefon, számítógép, tablet stb.

Légy előrelátó, kíméld meg magad az elkerülhető bajlódásoktól!

MinnerInstant

Jelen küldetést különösen ajánljuk olyan vállalkozásoknak, ahol a munkatársaknak egész nap beszélniük, egyeztetniük kell egymással. A cégek belső kommunikációjukhoz leginkább telefont és email-t használnak, de gyakran előfordul a Messenger vagy Whatsapp / Viber alkalmazása is. Ezen applikációkkal csupán az a gond, hogy végeláthatatlan üzenetváltások születnek, ráadásul a csoportbeszélgetésekben sokan nem is érintettek egy-egy megbeszélnivalóban, így gyakran némítják is az értesítéseket, a nekik címzet, fontosabb üzeneteket is figyelmen kívül hagyják.

A Slack.com ezekre a problémákra kínál megoldást:

 • Míg az email-nél véget nem érő láncokon kereshetsz vissza egy-egy fontos információt, a Slack-nél minden projektedhez külön, dedikált csatornát tudsz létrehozni, így hamar megtalálod, amit keresel.
 • A Slack valahol az email és a Messenger között áll: lendületesen és gyorsan történik az üzenetváltás, de átlátható marad később is.
 • Míg az email-nél lemaradhat egy-két fontosnak vélt személy, a Slack adott csatornáiban mindenki látja az üzenetváltásokat, így későbbi konfliktusokat is el lehet vele kerülni.

De hogy kínáljunk más alternatívát is, a projektmenedzsment szoftvereken (pl. ClickUp, Trello) belül is tudsz egyeztetni, feladatokat létrehozni, ezekhez személyeket társítani, ráadásul a folyamatokat is nyomon tudod majd követni. Ha pedig nagyon ragaszkodnál a Messenger alapú üzenetváltásokhoz, a Facebook Workplace szolgáltatását érdemes lehet kipróbálnod.

MinnerInstant

Mindig csak azok a fránya kifogások… Mivel ma már sokkal tudatosabbak vagyunk – főleg az online vásárlásoknál -, sokszor „kifogásokat” keresünk, hogy lebeszéljük magunkat egy olyan termékről, amely izgatja ugyan a fantáziánkat, de nem vagyunk benne biztosak, hogy jó befektetés lesz-e, vagy megtérül-e a befektetett összeg. Biztosan te is hallottál már a saját látogatóidtól, vásárlóidtól, vagy pletykákból különböző vásárláskerülő érveket. Na de mit tudsz tenni ez ellen vállalkozóként?

Szedd össze, hogy milyen kifogásokat kereshet a te termékednél / szolgáltatásodnál egy látogató! Miután ez megvan, próbálj meg minél erősebb érveket kitalálni a kifogás ellen! Pl. egy törékeny terméknél felmerülhet az a kifogás, hogy biztosan összetöri majd a futárszolgálat, mire te érvelhetsz azzal, hogy gondosan becsomagolod minden termékedet, így emiatt nem kell aggódnia.

Ha ezzel is végeztél, építsd be ezeket a termékelírásokba, de használhatod a kommunikációdban is! Ha beválik, magasabb konverziót érhetsz el, de ha mégse lenne sikere, bizonyos tesztidőszak után egyszerűen csak eltávolítod a termékleírásból, így egyáltalán nincs veszítenivalód!

Mi is alkalmazzuk a kifogáskezelést a MinnerAkadémián, például a Személyes konzultációnál vagy a Marketing kampánykészítés minikurzus leírásában.

MinnerInstant

Április 26 óta vezették be az iOS 14.5 frissítést, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy blokkolják az ő követésüket. Az applikációk egyesével megkérdezik, hogy engedélyezi-e a felhasználó, hogy követhesse a tevékenységét az adott applikáció. Ez a Facebooknak a legnagyobb érvágás. Az alábbi képen látod, hogy mit kérdez meg a felhasználótól, mit kell kötelezően kiírnia. És ha ott rányom a felhasználó a tiltásra, ott bizony az tiltva is lesz Na, de mennyien nyomkodnak a követést mellőzésére? A Wall Street Journal riportja alapján az iPhone-osok 67%-a tiltja a követést.

Idén júniusban az iPhone-on megjelenő hirdetésekre költött összeg egyharmadával csökkent, míg Androidon az összes reklámra költött pénz tíz százalékkal nőtt. És akkor mire költik a maradék pénzt? Egyrészt egyre több cég kezdi el a TikTok reklámot (még igazi vadnyugati helyzet van ott, olcsó), másrészt szponzorált cikkeket, tartalmakat vesznek. Utóbbi információk saját gyűjtés (hova költi), körbeszondáztam több Minner vállalkozót is.

Az iOS 15 még szigorúbb dolgokat hoz, ami megnehezíti majd a követést. Például az e-mailben érkező követőkódokat is szűri.

Az Android-ra ősszel jönnek a fentiekhez hasonló blokkolások, de ott eltart jövő tavaszig, míg mindenhol lefrissül.

Fel kell kötnie a marketingeseknek a gatyát! Konverzióoptimalizálás egyre nehezebb, webáruházaknak is nehezebb lesz a marketing. Lehet ez fogja megerősíteni majd az affiliate marketinget? Most lehet majd jó alternatíva lehet. Ez a piacteremnek jó hír, amit most indítunk, tudod aminek haladását élő esettanulmányként mutatom be. Vállalkozás indítás: Piactér születik üzleti esettanulmány

Forrás: www.wsj.com, Index

MinnerInstant

Száz nap után szerdán újra felvonta a horgonyt az Ever Given konténerszállító hajó, miután a japán tulajdonosvállalat és a biztosítók megegyeztek a Szuezi-csatornát működtető hatósággal a kompenzációról. Az Ever Given márciusban hat napig vesztegelt a Szuezi-csatornában, miután megfeneklett. A több mint 200 ezer tonna kapacitású konténerszállító észak felé, a Földközi-tenger irányába indult útnak – írja az MTI.

A Szuezi-csatorna Hatóság (SCA) kezdetben 916 millió dollár kompenzációt követelt a mentési műveletekért és a kieső bevételekért, amelyet később 600, végül pedig 550 millió dollárra csökkentett. 18 300 konténer van a hajón. Egyiptom a pénzügyi kártérítésen kívül egy 75 tonnás kapacitású vontatóhajót kap az Ever Given tulajdonosától.

Forrás: Index

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek