Startup ötlet: 2. Oktató mobilapplikáció gyerekeknek

Dátum

Megosztás

A Minneren a több mint 100 könnyen kivitelezhető vállalkozás ötlet mellett elindult a startup ötlet cikksorozat is. Ezek természetesen olyan ötletek, melyek adott szektort érintenek, ezekből már ki tudsz indulni, könnyű átalakítani az ötletet. Szakértőket is bevontam, hogy az ötletek még hitelesebbek legyenek számodra. Illetve hogy még jobban rálássak az adott területre. Figyelem! Ez csak egy vázlat, ízelítő, de már ebből ki tudsz indulni, van támpontod. Tudod, egy ötlet semmi, a megvalósítás minden.

Az ötlet röviden:

Olyan többnyire fizetős mobilapplikációkat készítesz, vagy készíttetsz, melyek segítik a gyerekek képességeit, oktatják őket, és ezt mind játékosan. Az appstoreokban már találni olyan appokat, melyek gyerekeknek szólnak, de ezek többsége mind külföldi. A Duolingo nyelvoktató apphoz hasonlót érdemes fejleszteni.

A probléma / Lehetőség felvázolása (Problem / Opportunity)

Egy kisgyereknek ha egy érintőképernyős eszközt adsz, szinte azonnal feltalálja magát, és használni is tudja. A fiatalok, sőt a gyerekek, már ebben nőnek fel.

Megoldás (Solution)

Ihletet merítesz a könyvesboltokban található fejlesztő könyvekből, illetve ötvözöd a már említett Duolingo oktató app előnyeivel. (Tudod, játékos tanulás.) Két irányba is elindulhatsz. Több különböző applikáció, minden területre egy (számolás, nyelvtanulás….). Vagy egy applikációban elérhető minden.

Piac mérete / Nyújtott előnyök, hasznok (Market Size / Benefit)

Az oktató appok nagyon népszerűek a felhasználók körében. Bár az ábra a letöltés számok alapján készült, abba is érdemes belegondolni, hogy egy oktató appot egy-egy appnál tovább is használhat egy-egy felhasználó.

statistaapp

Üzleti Modell (Business Model)

Miből lesz a bevétel?
Első üzleti modell, amit alkalmazhatsz:
A fizetős mobilapplikációkból. Reklámot felesleges beletenni az applikációba, mert gyerekek fogják használni. Így inkább a fizetős applikációkban gondolkozz. Egy app letöltése 500-1000 ft, de akár érdemes lesz kipróbálnod drágább appokat is, mivel összehasonlítva a könyvesboltban található drága készségfejlesztő, oktató könyvekhez biztosan jobb árat tudsz adni (ezt érdemes lesz kommunikálni is).

Másik üzleti modell:
Óvodáknak és iskoláknak fejlesztesz olyan appokat, amit a diákok használnak. Módosabb iskolákba be tudod juttatni, és a szülők vagy az iskola fogja megfizetni az appot, vagy egy nagyobb havidíj ellenében fizetnek neked. Valljuk be, ez lesz a legjobb megoldás. Az iskola fizet egy havidíjat.

Értékesítés, ügyfélszerzés:

 • Blog létrehozása
  Érdemes lesz olyan blogot létrehoznod, ami szülőknek szól, és a gyerekekhez kapcsolódó tartalmakat osztasz meg rajta. Közben pedig az appliklációdat tudod reklámozni. Gyereknevelési tippek, programajánló… rengeteg téma van, amivel be tudod vonzani a szülőket
  Már azt is megcsinálhatod, hogy előbb elindítod a blogod, és közben fejlesztitek az appokat.
 • Hírlevél
  Egy mobilapplikáció kiadása előtt már el lehet kezdeni a feliratkozók gyűjtését. Mivel így azonnal nagy tömegnek tudsz kiküldeni linket. És érdemes tesztelőket is alkalmazni, akikből később vevőid lesznek.
 • Tesztelők
  Az előbb említett módon érdemes bevonnod a szülőket, mondjuk 30-50-et, akik letesztelik a játékot a gyerekekkel, és máris meglesznek a későbbi vevőid, és meglesz a kellő kapcsolat a felhasználókkal is. Na jó, a felhasználók a gyerekek, de remélem érted.

Versenyelőny (Competitive Advantage)

Egy-egy ilyen oktató appot egy sablon után könnyű létrehozni. Persze a benne lévő játékoknál kell valami pluszt adnod minden appban, de könnyen sablonosíthatók az appok, ami csökkenti a költségeidet.

Csapat / Új munkatársak (Team / Hires)

Szükséged lesz:

 • webfejlesztőre, appfejlesztőre, grafikusra
 • szövegíróra, aki írja a blogot és a hírlevelet már az elejétől fogva, de ezt te is meg tudod oldani
 • marketingesre, aki támogatást ad a tartalomszolgáltatóknak, segít a még jobb marketingben…
 • értékesítőre, aki az iskolába elviszi az appokat

Piacra lépési stratégia (Traction)

Figyelem! Az ötlet startup ötlet, mert könnyen külföldre is átvihető. Nem kell egyből startupra gondolni, és egyből felvenni mindenkit, akit felsoroltam az előbb. Ha külső tőkést is be akarsz vonni, akkor érdemes már először kicsiben elkezdeni, és úgy növekedni, majd már számokkal alátámasztva több tőkét is be tudsz vonni.

 1. A már fent említett hírlevelet és blogot érdemes beindítanod.
 2. De a legfontosabb, hogy a fejlesztés korai szakaszánál tesztelőket keresel. Erre akár egy óvoda/iskola is jó megoldás lehet. Ez akár meg is lendítheti a második üzleti modell sikerét.

Ha további kérdésed van, akkor írjál a Minner Facebook chatjén keresztül és kérdezz az ötletről. Valósítsd meg minél előbb! Hajrá! Sok sikert!

A startup ötletek megjelenését és terjesztését a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

További ötletek:
Startup ötlet: 1. Affiliate rendszer üzemeltetése – cégek és weboldal/blog tulajdonosok összekapcsolása
Startup ötlet: 2. Oktató mobilapplikáció gyerekeknek
Startup ötlet: 3. Referencia kell – portál
Startup ötlet: 4. Instagram képből bevétel – instastock
Startup ötlet: 5. város/régió applikáció franchise, egyéb app franchise
Startup ötlet: 6. ötlet – 3D nyomtatás, 3Doodler/3D nyomtató toll kiegészítő + közösségi finanszírozó kampány
Startup ötlet: 7. ötlet – Big data biznisz, pénzre váltható adatok
Startup ötlet: 8. ötlet – Okos otthon, IoT eszközök a lakásban
Startup ötlet: 9. barter oldal/közvetítő, időbarter portál
Startup ötlet: 10. Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet

Fotó: Youtube

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Kitaláltál valami szuper dolgot, de a cégek mégsem állnak szóba veled? Megoldás

Van egy korszakalkotó ötleted, ami megváltoztatja mondjuk a bankolást? Megkerestél több bankot is, de elhajtottak? Vagy egy újdonságot találtál ki az autókhoz, de szóba...

Instant: A Googlenek se jön be minden, hiába a temérdek tőke.

Furcsa, hogy ez fog motiválni, de gondolj bele abba, hogy a Googlenek mennyi tőkéje lenne bármilyen üzletet, új projektet elindítania. És mégse jön be...

96 milliárd forintot gyűjtöttek össze a top 10 közösségi finanszírozó kampányban a vállalkozók, magánszemélyek

Leírni is sok volt és képzeld el, hogy ezt az összeget nem befektetők, hanem magánszemélyek adták össze arra, hogy vagy azonnal megkapják a kész...

Ellopják az üzleti ötletemet, inkább nem mondom el senkinek

Tudod, mi a legnagyobb baj ezzel a gondolkodással? Hogy csak ötleted van és nem megvalósítási terved. Akik úgy gondolják, hogy ellophatják az ötletüket és...

Magasabb belépési küszöb (több tőke vagy tudás) nagyobb üzleti potenciállal párosul

Az online vállalkozások megjelenése és a hozzájuk kapcsolódó üzletágak között rengeteg olyan van, amihez szinte alig kell tőke. Ami tény, hogy jó, mert könnyű...

Van egy vállalkozás / startup ötleted? Ne verd magad nagy költségekbe! Mutatom, hogy mit csinálj!

Én mindig buzdítom az olvasóimat arra, hogy vállalkozzanak. Azt mindenkinek el szoktam mondani, hogy a sikerre egyrészt várni is kell, nem jön azonnal, illetve...

Hogyan indíts vidéken közösségi irodát? Megéri? – podcast

A 2019-es üzleti trendeket egy új ötlettel bővítettem, sőt nem csak olvashatod most, hogy miről van szó, hanem egy podcastban beszélünk róla, vagyis hanganyagot...

7 tipp, hogy megtaláld arra a kérdésre a választ, hogy: „Milyen vállalkozást indítsak?”

Olyan tippeket szedtem össze, ami nekem is segített abban, hogy több területre, szektorra rálássak. Keresed egy szektorban a piaci rést, lehetőséget? Miközben az alábbi...

A programozók gazdagodnak meg legjobban a startupokon, kezdő vállalkozókon

Tudod, kedvenc példám szokott lenni, hogy az amerikai aranyláz idején nem az aranyásók gazdagodtak meg igazán, hanem az őket kiszolgáló szolgáltató, termékgyártó piac. Ilyen...