Startup ötlet: 8. ötlet – Okos otthon, IoT eszközök a lakásban

A Minneren a több mint 100 könnyen kivitelezhető vállalkozás ötlet mellett elindult a startup ötlet cikksorozat is. Ezek természetesen olyan ötletek, melyek adott szektort érintenek, ezekből már ki tudsz indulni, könnyű átalakítani az ötletet. Szakértőket is bevontam, hogy az ötletek még hitelesebbek legyenek számodra. Illetve hogy még jobban rálássak az adott területre. Figyelem! Ez csak egy vázlat, ízelítő, de már ebből ki tudsz indulni, van támpontod. Tudod, egy ötlet semmi, a megvalósítás minden.

Az ötlet röviden:

Az USA-ban már úgy adják az újépítésű házakat, hogy szinte már minden okosítva van. Persze az az USA, ide azért ez később jön be, de már itthon is érezhetően megjelentek az IoT (internet of things, dolgok internete) eszközök.
Ez a piac itthon is eléri majd a növekedést, főleg azért is, mert mindenki mindig online van, mobil, laptop… és sok-sok előnye van az okos otthonoknak. Az ötlet tehát az, hogy ebből a szektorból hasíts ki egy szeletet. Kezdd kicsiben, sőt az ötletet azért is írtam most le, hogy felhívjam a figyelmed. Már régebben a könnyen kivitelezhető ötleteknél foglalkoztam vele: Indíts vállalkozást: 72. ötlet – okosotthon telepítő, szakértő, karbantartó

A probléma / Lehetőség felvázolása (Problem / Opportunity)

Sokan nem tudják, de az okos otthonok nemcsak azért népszerűek, mert hightech lesz a házad, hanem azért is, mert sokat spórolhatsz (főleg a rezsin), és még a lakásod biztonságát is növelheted. A piac méreténél majd láthatod, hogy több millió eszköz fog csatlakozni majd az internethez, tehát a biztonság terén még további lehetőségek merülnek fel, új startup indítására értem.

Megoldás (Solution)

Ha értesz a technológiához, akkor előnyöd van, ha nem, akkor vagy szerzel magad mellé olyan embereket, akik értenek hozzá, vagy elkezded először úgy, ahogy a fent belinkelt 72. ötletben olvashatod.

Piac mérete / Nyújtott előnyök, hasznok (Market Size / Benefit)

Látható a képen, hogy kell még 5-10 év, amíg ez a piac is beindul. Több millió készülék fog csatlakozni az internetre, ami a biztonsággal foglakozó startupoknak is kedvezni fog.

iotstat

Üzleti Modell (Business Model)

Miből lesz a bevétel?

Ha a fent említett 72. ötletet nézzük, akkor a telepítés, kiszállási díjakból lesz, illetve az okos eszközök eladásán, karbantartásán. Nem egy nagy startup ötlet, de tudod, valahol el kell indulnod. Közben saját terméket tudsz fejleszteni! 

Versenyelőny (Competitive Advantage)

Időben a piacra tudsz lépni, miután ezt olvastad. Hazai partnere lehetsz egy külföldön már befutott cégnek. Te lehetsz a kizárólagos forgalmazója…

Piacra lépési stratégia (Traction)

Figyelem! Az ötlet startup ötlet, mert könnyen külföldre is átvihető. Nem kell egyből startupra gondolni, és egyből felvenni mindenkit, akit felsoroltam az előbb. Ha külső tőkést is be akarsz vonni, akkor érdemes már először kicsiben elkezdeni, és úgy növekedni, majd már számokkal alátámasztva több tőkét is be tudsz vonni.

A 72. ötletben leírt stratégiát érdemes követned.

Ha további kérdésed van, akkor írjál a Minner Facebookján chatjén keresztül és kérdezz az ötletről. Valósítsd meg minél előbb! Hajrá! Sok sikert!

A startup ötletek megjelenését és terjesztését a Barking közösségi parkoló mobilapplikáció támogatja. Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

További ötletek:
Startup ötlet: 1. Affiliate rendszer üzemeltetése – cégek és weboldal/blog tulajdonosok összekapcsolása
Startup ötlet: 2. Oktató mobilapplikáció gyerekeknek
Startup ötlet: 3. Referencia kell – portál
Startup ötlet: 4. Instagram képből bevétel – instastock
Startup ötlet: 5. város/régió applikáció franchise, egyéb app franchise
Startup ötlet: 6. ötlet – 3D nyomtatás, 3Doodler/3D nyomtató toll kiegészítő + közösségi finanszírozó kampány
Startup ötlet: 7. ötlet – Big data biznisz, pénzre váltható adatok
Startup ötlet: 8. ötlet – Okos otthon, IoT eszközök a lakásban
Startup ötlet: 9. barter oldal/közvetítő, időbarter portál
Startup ötlet: 10. Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet

Fotó: Flickr

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!