KezdőlapGazdaság és üzletStartupTop 10 legtöbb pénzt összegyűjtő közösségi finanszírozó kampány - repkednek a millió...

Top 10 legtöbb pénzt összegyűjtő közösségi finanszírozó kampány – repkednek a millió dollárok

-

A közösségi finanszírozó kampányt remélem nem kell bemutatnom. Ha mégis, röviden annyi, hogy főleg startupok gyűjthetnek itt olyan előleget, amiből meg tudják valósítani az adott terméket/szolgáltatást. A támogatók (vevők) pedig meghatározott összeggel támogatják a projekteket, amiért cserébe általában a kész terméket kapják. Nem véletlen írtam egy régebbi cikkem címében, hogy Soha nem volt ilyen könnyű beindítani egy vállalkozást, mint most! Ingyen pénzt szerezhetsz?!

Egy-egy jó ötlettel, és kampány oldallal már több millió dollárt is össze lehet gyűjteni. Nézd csak meg a top 10 legtöbb pénzt összegyűjtött Kickstarter kampányt. A Kickstarter mellett az Indiegogo a másik nagy közösségi finanszírozó oldal (a lista alatt folytatom):

  1. Pebble Time (20.3 millió dollár) Szorozd meg a dollár/forint árral, vagyis 285 forinttal, ledöbbensz az összegen!
  2. Coolest Cooler (13.3 millió dollár)
  3. Pebble 2, Time 2 & Pebble Core (12.8 millió dollár)
  4. Original Pebble (10.3 millió dollár)
  5. The world’s best travel jacket (9.2 millió dollár)
  6. Exploding Kittens (8.8 millió dollár)
  7. OUYA ($8.6 millió dollár)
  8. Shenmue 3 (6.3 millió dollár)
  9. Pono Music (6.2 millió dollár)
  10. Bring back MST3K (5.8 millió dollár)

Természetesen nem mindig sikerül a megvalósított pénzből legyártani, elkészíteni a terméket, így több befektető is hoppon maradhat. A fenti listában például a Coolest Cooler volt nehéz helyzetben, és már arról szóltak a hírek, hogy nem tudja leszállítani az okos hűtőtáskákat, aztán mégis. Átlagosan a projektek 9-10%-a nem jut el addig, hogy kiküldje a megfelelő terméket a támogatóknak. Erről itt írtam: Amiről senki nem beszél, a közösségi finanszírozás árnyoldala – magyar startupok is érintettek!!

Tehát okos tervezés szükséges, de már hazai cégek is fel tudnak mutatni sikereket, így érdemes lehet  elgondolkodnod a közösségi finanszírozó kampányon. A fenn belinkelt cikkeket érdemes elolvasnod!

Forrás: Techcrunch

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek