Top 10 legtöbb pénzt összegyűjtő közösségi finanszírozó kampány – repkednek a millió dollárok

A közösségi finanszírozó kampányt remélem nem kell bemutatnom. Ha mégis, röviden annyi, hogy főleg startupok gyűjthetnek itt olyan előleget, amiből meg tudják valósítani az adott terméket/szolgáltatást. A támogatók (vevők) pedig meghatározott összeggel támogatják a projekteket, amiért cserébe általában a kész terméket kapják. Nem véletlen írtam egy régebbi cikkem címében, hogy Soha nem volt ilyen könnyű beindítani egy vállalkozást, mint most! Ingyen pénzt szerezhetsz?!

Egy-egy jó ötlettel, és kampány oldallal már több millió dollárt is össze lehet gyűjteni. Nézd csak meg a top 10 legtöbb pénzt összegyűjtött Kickstarter kampányt. A Kickstarter mellett az Indiegogo a másik nagy közösségi finanszírozó oldal (a lista alatt folytatom):

  1. Pebble Time (20.3 millió dollár) Szorozd meg a dollár/forint árral, vagyis 285 forinttal, ledöbbensz az összegen!
  2. Coolest Cooler (13.3 millió dollár)
  3. Pebble 2, Time 2 & Pebble Core (12.8 millió dollár)
  4. Original Pebble (10.3 millió dollár)
  5. The world’s best travel jacket (9.2 millió dollár)
  6. Exploding Kittens (8.8 millió dollár)
  7. OUYA ($8.6 millió dollár)
  8. Shenmue 3 (6.3 millió dollár)
  9. Pono Music (6.2 millió dollár)
  10. Bring back MST3K (5.8 millió dollár)

Természetesen nem mindig sikerül a megvalósított pénzből legyártani, elkészíteni a terméket, így több befektető is hoppon maradhat. A fenti listában például a Coolest Cooler volt nehéz helyzetben, és már arról szóltak a hírek, hogy nem tudja leszállítani az okos hűtőtáskákat, aztán mégis. Átlagosan a projektek 9-10%-a nem jut el addig, hogy kiküldje a megfelelő terméket a támogatóknak. Erről itt írtam: Amiről senki nem beszél, a közösségi finanszírozás árnyoldala – magyar startupok is érintettek!!

Tehát okos tervezés szükséges, de már hazai cégek is fel tudnak mutatni sikereket, így érdemes lehet  elgondolkodnod a közösségi finanszírozó kampányon. A fenn belinkelt cikkeket érdemes elolvasnod!

Forrás: Techcrunch

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!