vasárnap, január 17, 2021

Van egy kész applikációd, startupod, és azzal indulsz el a “piacon”? Van egy rossz hírem: Meg fognak enni…!!!

Tanácsadói óráimon vegyesen vesznek részt meglévő vállalkozók és startupperek. Az utóbbiak esetében még mázli is, hogy beszéltek velem az ötletetekről, mert egyrészt viszek bele újdonságot, kicsit tovább gyúrjuk, illetve kicsit rendbe teszem az illető gondolatait a piacról, üzleti modellekről… Na, de ennyit az önreklámból, nem ezért vagy itt 🙂 Szóval többször, akár chaten, akár konzultációkon belefutottam a következő problémába.

“Az én applikációmmal/startupommal kész állapotban lépek a piacra”

Nagyon sok ilyet hallottam már. Legtöbbször ehhez keresnek befektetőt is (erre is kérnek felkészítést…), hogy már kész az ötlet, vagy a megvalósításra a “terv”. A következő információ írd fel, jegyezd meg!

Nincs olyan, hogy egy startup, vállalkozás ötlet, applikáció kész van. Mindig fejleszteni kell. 

Miért?

Nézzük is, miért mondom ezt:

  • Ahogy már említettem, nincs olyan, hogy kész oldal/startup/applikáció…. Mindig alakítani kell. Sőt, közben fogod megismerni a felhasználói, vevői igényeket, kiderül, mire jó a vállalkozásod, miből jön a bevétel, milyen üzleti modell jó…
  • A felhasználók szempontjából sem jó, hogy azonnal megkapnak mindent. Egyrészt nem fogják tudni azonnal felfogni az összes funkciót, továbbá…(következő pont)
  • ahogy már írtam az alábbi cikkben is, érdemes folyamatosan újdonságot adni a felhasználóidnak, ügyfeleidnek, ezzel eléred, hogy még lojálisabbak lesznek irántad, nő a branded értéke. 
    Butítsd le a vállalkozás ötleted! Indulj -1ről!
  • Ha minden megvan, már előre könnyen másolható is leszel. Persze te azt gondolod, hogy attól nem lesz másolható, hogy azonnal elindulsz, de ez nem így van. Gondolj bele, te már tudod merre fogsz tovább fejleszteni, de a másolód nem. Ő mindig csak utánozni fog.
  • Figyelem! A “Hogyan indítanék be egy… startupot...” című cikkemben hasonló eseteket írtam le. Olvasd át az ötleteket, és látod miről van szó.

Meg fognak enni, le fog előzni a konkurencia

Ne legyél annyira beleszerelmesedve az ötletedbe. Persze át tudom érezni, mert én is így vagyok az ötleteimmel. Viszont mindig legyen benned az a gondolat, hogy kell a folyamatos innováció, és nem kell mindent azonnal odaadni a felhasználóknak.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek