Minner hétről-hétre 5 üzleti hírt foglal nektek össze, ajánl és küld el hírlevélben. A februárban kiküldött 25 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál, iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

A sikeres Audi-sztrájk másokat is feltüzelhet – index.hu
A versenyszférában a rendszerváltás óta ilyen nagy és hosszú sztrájk még nem volt. Bár az Audi nagyon sokáig kitartott saját ajánlata mellett, végül belementek a 18 százalékos emelésbe. A szakszervezet egy pontban engedett az eredeti követeléseiből: az általuk követelt 787 ezres cafeteria helyett csak 400 ezret ajánlott az Audi, és ez az összeg marad jövőre is (eddig 620 ezer forint volt a cafeteria, tehát a béremelés részben ennek a csökkentéséből valósul meg).

Divat lett a budapesti plázákban, hogy a parkolásért és a WC-ért is pénzt kérnek – Minner
A legtöbb ember felháborodik a bevásárlóközpontokban található WC-k fizetőssé válásán. A 3 órás ingyenes parkolás utáni fizetést már többen elfogadják.
Budapesti plázák parkolási változásai 2018-2019-ben
Az Aréna Mall kezdte tavaly október 15-től. Korábban az egyik legnagyobb P+R parkoló volt Budapesten. Jelenleg 2019 februárjában így alakulnak a parkolási díjak

  • Aréna Mall:  Az első 3 óra parkolás ingyenes (egy naptári napon belül összesen 3 óra parkolás ingyenes). A 4. órától minden megkezdett óra díja bruttó 300 Ft.
  • West Endben 7:00 és 10:00 között ingyenes a parkolás, más időszakban 380 forint/óra
  • Mammutban óránként 350 forint.
  • Az Árkád parkolójának használata az első 2 órában ingyenes, ezt követően minden megkezdett óra 200 forint.
  • Euro Center: ő most a legújabb. 3 óra ingyenes, utána 700 Ft/óra a parkolás

Véget ért a feltétel nélküli alapjövedelem tesztje Finnországban, íme az eredmények – Euronews
Már a teszt közben írtam a Minneren, hogy már tavaly látszott a feltétel nélküli alapjövedelem tesztje. Akik kaptak havi 560 eurót, ők nem kerestek munkát, A teszt kimutatott egy dolgot, amit anélkül is tudtunk volna, a  programban részt vevők boldogabbak és egészségesebbek voltak és jobban bíztak a jövőben.

Megígérték a szállásfoglaló oldalak, hogy nem verik át az embereket –G7.hu
Éppen 5-en nézik ezt a szállást. Már csak 2 hely van… Ismerős mondatok? Ha a Bookingon foglalsz, akkor biztosan láttál ilyet.  Miután a brit fogyasztóvédelem alaposan megszorongatta őket, hat szállásfoglaló portál megígérte, hogy felhagynak az ügyfeleiket megtévesztő gyakorlatokkal. A piac- és versenyfelügyeleti hatóság azért indított vizsgálatot, mert úgy ítélte meg, hogy az oldalak félrevezető értékesítési gyakorlatot folytatnak, például népszerűbbnek tüntetnek fel egyes szállásokat a valóságosnál – írja a BBC.
+információ: A hír megjelenése utána a hazai Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja a Booking.com-ot.

Németország nem engedi ki a készpénzt a kezéből, és most meg is indokolták, hogy miért – G7
Mondjuk, mi magyarok sem! A német jegybank szerint készpénzzel fizetni még mindig gyorsabb, mint bankkártyával. Ehhez háromezer tranzakciót vizsgáltak meg közelebbről.
A  készpénzes fizetések átlagosan 22 másodpercig tartanak. A tíz eurónál kisebb összegek esetében csak 18 másodpercig tart kifizetni a számlát.

És még mi volt februárban? Hát 5 éves lett a Minner február 25-én!!!
2014. február 25. indult el a Minner.hu. Elsőként főleg tőzsdei tartalmakkal, fűszerezve könnyedebb üzleti hírekkel. Aztán lassan – lassan átalakult. A vállalkozás ötlet rovat 2015 márciusában indult. utána a fókusz főleg a marketing és vállalkozás fejlesztés. na meg természetesen az üzleti ötletek. És itt vagyunk most! Annyira gyorsan elrepült az az 5 év.
Az 5 éves Minnerről cikkek:

A hónap hírlevelei: 

 

 

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!