A 26 éves fiatal vállalkozó már 1,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ő a legfiatalabb self made milliárdos

“Self made” annyit, jelent, hogy önerőből érte el a vagyongyarapodást. A Forbes legfrissebb listáján a legfiatalabb self made vállalkozó az ír nemzetiségű John Collinson.  A Stripe nevű startupot irányítja jelenleg, és már 2015-ben a milliárdosok listáján volt. Ezt a teljesítményt látnod kell!

Testvérével már 2007-ben alapítottak egy startupot, akkor még csak 17 éves volt, majd rövid időn belül társultak az Auctomatic céggel, akik az Ebay-en és az Amazonon segítettek az eladóknak a tranzakciók lebonyolításában. Jól is sikerült a társulás, mert 2008-ban a céget 5 millió dollárért felvásárolták. Ezzel megalapozta ő is a saját vagyonát. Viszont itt még messze volt a milliárdos vagyontól, ezt te is láthatod.

A srác mintha megállíthatatlan lenne: 2009-ben befejezte a középiskolát, majd elkezdte a tanulmányait a Harvardon. 2010-ben pedig megalapította a Stripe névre keresztelt startupot, melybe olyan befektetőket sikerült meggyőznie, mint a Peter Thiel vagy Elon Musk. A startupja fizetési megoldást nyújt weboldalaknak, applikációknak (nem csak egy egyszerű online pénztárca). A cége folyamatosan kapott újabb és újabb kockázati tőkét, befektetést, ezzel tudott növekedni, és ezzel nőtt a vagyona is. Nem is véletlen, hogy újabb tőkét tudott bevonni, elvégre rövid idő alatt 25 országban működő startupot épített fel, és keresett a szolgáltatásuk, a bevételeik is jól alakulnak.

Miért írtam ezt le? 

  • Nem állt meg az első sikeres vállalkozásánál, sőt, az is kellett ahhoz, hogy utána abban a szektorban érjen el még nagyobb sikert (fizetési megoldások, tranzakciók kezelése…)
  • Hogy lásd, hogy érdemes kockázati tőkésekben, befektetőkben is gondolkodni. Nemcsak tőkét szerzett, hanem igazi okostőkét is. A befektetői kapcsolatai, és tudása miatt a cége nemcsak tőkét kapott, hanem a mondat elején felsorolt egyéb adottságokat is ki tudta használni.
  • Bár olyan, mintha rövid időn belül érte volna el a milliárdos vagyont, azért kellett neki bő 10 év. Kitartás! És lelkesedés. Ilyen sikerhez elengedhetetlen.
  • Bámulatos, hogy 1 év alatt lett dollármilliomos a semmiből, majd rá 5 évre dollármilliárdos lett.
  • Egy jó példa, hogy a nagy anyagi háttér hiányának ellenére is elérhetsz sikereket. Minden adott hozzá.

Itt van előttünk ez a fiatal srác! Ő megmutatta! Nekem már ő is egy példakép. Hajrá! Sok sikert neked is!

Már érted, hogy miért írtam a startup ötletek közé a fizetési rendszereket?: 10. startup ötlet: Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet

Ehhez kapcsolódó további cikkek:

Fotó: TechCrunch/Flickr
Forrás: Forbes, Wikipédia

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!