A 26 éves fiatal vállalkozó már 1,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ő a legfiatalabb self made milliárdos

“Self made” annyit, jelent, hogy önerőből érte el a vagyongyarapodást. A Forbes legfrissebb listáján a legfiatalabb self made vállalkozó az ír nemzetiségű John Collinson.  A Stripe nevű startupot irányítja jelenleg, és már 2015-ben a milliárdosok listáján volt. Ezt a teljesítményt látnod kell!

Testvérével már 2007-ben alapítottak egy startupot, akkor még csak 17 éves volt, majd rövid időn belül társultak az Auctomatic céggel, akik az Ebay-en és az Amazonon segítettek az eladóknak a tranzakciók lebonyolításában. Jól is sikerült a társulás, mert 2008-ban a céget 5 millió dollárért felvásárolták. Ezzel megalapozta ő is a saját vagyonát. Viszont itt még messze volt a milliárdos vagyontól, ezt te is láthatod.

A srác mintha megállíthatatlan lenne: 2009-ben befejezte a középiskolát, majd elkezdte a tanulmányait a Harvardon. 2010-ben pedig megalapította a Stripe névre keresztelt startupot, melybe olyan befektetőket sikerült meggyőznie, mint a Peter Thiel vagy Elon Musk. A startupja fizetési megoldást nyújt weboldalaknak, applikációknak (nem csak egy egyszerű online pénztárca). A cége folyamatosan kapott újabb és újabb kockázati tőkét, befektetést, ezzel tudott növekedni, és ezzel nőtt a vagyona is. Nem is véletlen, hogy újabb tőkét tudott bevonni, elvégre rövid idő alatt 25 országban működő startupot épített fel, és keresett a szolgáltatásuk, a bevételeik is jól alakulnak.

Miért írtam ezt le? 

  • Nem állt meg az első sikeres vállalkozásánál, sőt, az is kellett ahhoz, hogy utána abban a szektorban érjen el még nagyobb sikert (fizetési megoldások, tranzakciók kezelése…)
  • Hogy lásd, hogy érdemes kockázati tőkésekben, befektetőkben is gondolkodni. Nemcsak tőkét szerzett, hanem igazi okostőkét is. A befektetői kapcsolatai, és tudása miatt a cége nemcsak tőkét kapott, hanem a mondat elején felsorolt egyéb adottságokat is ki tudta használni.
  • Bár olyan, mintha rövid időn belül érte volna el a milliárdos vagyont, azért kellett neki bő 10 év. Kitartás! És lelkesedés. Ilyen sikerhez elengedhetetlen.
  • Bámulatos, hogy 1 év alatt lett dollármilliomos a semmiből, majd rá 5 évre dollármilliárdos lett.
  • Egy jó példa, hogy a nagy anyagi háttér hiányának ellenére is elérhetsz sikereket. Minden adott hozzá.

Itt van előttünk ez a fiatal srác! Ő megmutatta! Nekem már ő is egy példakép. Hajrá! Sok sikert neked is!

Már érted, hogy miért írtam a startup ötletek közé a fizetési rendszereket?: 10. startup ötlet: Online pénztárca transfer portál/online pénzváltó/küldő – Fintech startup ötlet

Ehhez kapcsolódó további cikkek:

Fotó: TechCrunch/Flickr
Forrás: Forbes, Wikipédia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!