KezdőlapGazdaság és üzletStartupA magyar SecretCube csapata is bejutott Amerika egyik legjobb hardveres startup akcelerátorának...

A magyar SecretCube csapata is bejutott Amerika egyik legjobb hardveres startup akcelerátorának előszobájába

-

A SecretCube nevű magyar startupnak sikerült bejutnia a Make in LA, egy kimondottan hardverekre specializálódott akcelerátor inkubátor programjába. A teljes egészében magyar tagokból álló SecretCube csapata több mint két éve kezdte el az alapozó munkát, amely eredményeként egyedüli magyar csapatként meghívást kaptak a los angelesi inkubátortól a projekt előkészítési szakaszára.

Az intenzív akcelerátor program négy hónapos időintervallumot ölel fel, és a világ minden részéről több mint 200 csapat jelentkezett rá, amelyből összesen csupán 18 jutott be a szigorú előszűrés eredményeképpen. A jelenleg futó programba a SecretCube mellett 2 európai és 1 indiai startup jutott be 15 amerikai mellett.

A Make in LA egy Dél-Kaliforniában lévő hardver akcelerátor/ inkubátor program, amely egy mindenre kiterjedő oktatás, gyakorlati útmutatás és ehhez kapcsolt mentori program, valamint 150 000 dolláros első körös támogatási csomag kínálatán alapul. A Make in LA kijelölt mentori csapatában többek között olyan nevek is megtalálhatóak, mint Sandeep Gupta, aki 2004 óta először az Intelnél, jelenleg pedig a Google-nél visz világszintű hardver projekteket, Chris Fulton, aki egy igazi oldschool pulóveres, californiai sales legenda, illetve Eric P. Rose, aki pedig a termékfejlesztés és innováció téren nyújt segítséget.

A csapatok számára az akcelerátor előkészítő program menetrendje a következő:

Elő-akcelerátori program kezdete –   2018/6/18

Elő-akcelerátori program vége –  2018/7/13

Végleges döntés meghozatala
(a startup és az akcelerátor részéről is) – 2018/7/16

Határidő a belépés elfogadásához  –  2018/07/19

Akcelerátori program kezdete –  2018/08/18

Akcelerátori program vége  – 2018/12/14

A program végén lehetőség lesz a bekerült startupoknak kockázati befektetőkkel is tárgyalni a projekt további fejlesztési, és piacra vitelét segítő finanszírozásról.

A SecretCube  jelenleg az akcelerátor előkészítő fázisában dolgozik együtt a Make in LA  csapatával. Ez a fázis egészen július 13-ig tart majd, amely tulajdonképpen egyfajta próbaidő. Ez lehetőséget biztosít mindkét fél számára, hogy amennyiben valamiért mégsem látják egymásban a program végigviteléhez szükséges feltételeket, szabadon ki tudjanak lépni a folyamatból.

A SecretCube egy olyan „minden egyben” – a hardver mellett erős szoftver komponenseket is tartalmazó – adattároló megoldást dolgozott ki, amely egy olyan adatvédelmi és adatvesztési problémákkal szemben is védelmet adó eszköz, ami biztonságos csatornán keresztül szinte bárhonnan elérhető a tulajdonos vagy az általa kijelöltek számára. Ezen kívül tartalmaz automatikus nagy sebességű routert és szünetmentes tápegységet is. Az egész eszközt a felhasználó csak „bedugja és használja”. Az eszköznek a csapat már megtervezte egy kisebb méretű, hasonló funkcionalitású utazó verzióját is. A csapat végcélja a világszintű terjesztés és gyártás beindítása, és ehhez amerikai kockázati tőke bevonása.

A csapat vezetője, Czernecki Péter nem ismeretlen a technológiai világban, ugyanis a SecretCube mellett alapító tulajdonosa a 10XONE felhő vállalatirányítási szoftvernek is, ami masszívan workflow alapú és extrém rugalmas: a bevezetési és teljes birtoklási költsége a hasonló komplexitású szoftverek fele.

Érdekelnek a startupok? Érdekel, hogy egy befektető mit kérdezne tőled? Nézd meg a Minner Befektetőkereső showjában, hogy az ötletgazdák miként mutatták be az ötletüket és erre mit reagáltak, kérdeztek a befektetők! >>> Befektetőkereső show by Minner S1E1

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek