A magyar SecretCube csapata is bejutott Amerika egyik legjobb hardveres startup akcelerátorának előszobájába

A SecretCube nevű magyar startupnak sikerült bejutnia a Make in LA, egy kimondottan hardverekre specializálódott akcelerátor inkubátor programjába. A teljes egészében magyar tagokból álló SecretCube csapata több mint két éve kezdte el az alapozó munkát, amely eredményeként egyedüli magyar csapatként meghívást kaptak a los angelesi inkubátortól a projekt előkészítési szakaszára.

Az intenzív akcelerátor program négy hónapos időintervallumot ölel fel, és a világ minden részéről több mint 200 csapat jelentkezett rá, amelyből összesen csupán 18 jutott be a szigorú előszűrés eredményeképpen. A jelenleg futó programba a SecretCube mellett 2 európai és 1 indiai startup jutott be 15 amerikai mellett.

A Make in LA egy Dél-Kaliforniában lévő hardver akcelerátor/ inkubátor program, amely egy mindenre kiterjedő oktatás, gyakorlati útmutatás és ehhez kapcsolt mentori program, valamint 150 000 dolláros első körös támogatási csomag kínálatán alapul. A Make in LA kijelölt mentori csapatában többek között olyan nevek is megtalálhatóak, mint Sandeep Gupta, aki 2004 óta először az Intelnél, jelenleg pedig a Google-nél visz világszintű hardver projekteket, Chris Fulton, aki egy igazi oldschool pulóveres, californiai sales legenda, illetve Eric P. Rose, aki pedig a termékfejlesztés és innováció téren nyújt segítséget.

A csapatok számára az akcelerátor előkészítő program menetrendje a következő:

Elő-akcelerátori program kezdete –   2018/6/18

Elő-akcelerátori program vége –  2018/7/13

Végleges döntés meghozatala
(a startup és az akcelerátor részéről is) – 2018/7/16

Határidő a belépés elfogadásához  –  2018/07/19

Akcelerátori program kezdete –  2018/08/18

Akcelerátori program vége  – 2018/12/14

A program végén lehetőség lesz a bekerült startupoknak kockázati befektetőkkel is tárgyalni a projekt további fejlesztési, és piacra vitelét segítő finanszírozásról.

A SecretCube  jelenleg az akcelerátor előkészítő fázisában dolgozik együtt a Make in LA  csapatával. Ez a fázis egészen július 13-ig tart majd, amely tulajdonképpen egyfajta próbaidő. Ez lehetőséget biztosít mindkét fél számára, hogy amennyiben valamiért mégsem látják egymásban a program végigviteléhez szükséges feltételeket, szabadon ki tudjanak lépni a folyamatból.

A SecretCube egy olyan „minden egyben” – a hardver mellett erős szoftver komponenseket is tartalmazó – adattároló megoldást dolgozott ki, amely egy olyan adatvédelmi és adatvesztési problémákkal szemben is védelmet adó eszköz, ami biztonságos csatornán keresztül szinte bárhonnan elérhető a tulajdonos vagy az általa kijelöltek számára. Ezen kívül tartalmaz automatikus nagy sebességű routert és szünetmentes tápegységet is. Az egész eszközt a felhasználó csak „bedugja és használja”. Az eszköznek a csapat már megtervezte egy kisebb méretű, hasonló funkcionalitású utazó verzióját is. A csapat végcélja a világszintű terjesztés és gyártás beindítása, és ehhez amerikai kockázati tőke bevonása.

A csapat vezetője, Czernecki Péter nem ismeretlen a technológiai világban, ugyanis a SecretCube mellett alapító tulajdonosa a 10XONE felhő vállalatirányítási szoftvernek is, ami masszívan workflow alapú és extrém rugalmas: a bevezetési és teljes birtoklási költsége a hasonló komplexitású szoftverek fele.

Érdekelnek a startupok? Érdekel, hogy egy befektető mit kérdezne tőled? Nézd meg a Minner Befektetőkereső showjában, hogy az ötletgazdák miként mutatták be az ötletüket és erre mit reagáltak, kérdeztek a befektetők! >>> Befektetőkereső show by Minner S1E1

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!