A startupok többsége rövid időn belül csődbe megy

A címben szereplő állítással szerintem semmi újat nem mondtunk. 10-ből jó, ha 1 startup megéli a 2 éves működést. Az is kérdés, mit tartunk startupnak. Ezzel szemben megoszlanak a vélemények. Legutóbb egy ismerősömnek segítettem be állásinterjúztatás közben és egy 20 éves fiatal srác célja között ott szerepelt, hogy “csinálni kéne valami startupot”. Ez is jól mutatja, hogy sokan már egy weboldalt, sőt akár egy sima applikációt is startupnak gondolnak. Ahhoz, hogy egy működő kezdő vállalkozásunk legyen, több mindennek jól kell működnie.

Először is nézzük meg a statisztikákat. A Bureau of Labor Statistics felméréséből kiderül, hogy a vállalkozások (nem csak ‘startupokat’ vizsgáltak) 50%-a 5 év alatt megszűnik, sőt 30%-uk 2 év alatt tönkre megy.

A tipikus hiba, amit elkövet sok kezdő vállalkozó, hogy utána se néz rendesen az ötletének, ki a konkurencia….Egyáltalán van e már ilyen a piacon. Sajnos nem ezzel kezdik, így sokszor a cég indulása után csak nyűglődés jöhet.
Kutatásokból kiderül, hogy főállás mellett belekezdeni vállalkozása szinte lehetetlen, és a fent említett számok még rosszabbak lesznek.

És, a legtöbb csődbe ment vállalkozás tapasztalatából kiderül az, hogy a legtöbbnél általában 1-2 fő dolgozott, nem volt beosztva a munkaidő, a feladatok nem voltak ütemezve.

Ettől még neked sikerülhet, mivel van működő, nyereséges cég is. Összeállítottunk még régebben 10 startup ötlete, ami neked is segíthet.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!