A szegedi startup: Controleo, az okos kapcsoló

A Power Management Kft. az okos kapcsoló startup ötletükkel nyertek a Új Széchenyi Terv DAOP-1.3.1-12-2012 pályázatán. Ezt már 2013-ban magukénak tudhatták, és a befolyt 7.584.950 Ft állami támogatással már el is kezdhették a fejlesztéseket. A kitalált termék bluetooth kapcsolattal tudja távvezérelni a kapcsolókat (villanykapcsoló). Persze az okosított kapcsoló is használható a későbbiekben hétköznapiként (tehát lehet fizikailag is kapcsolni). A készülék bármilyen szabványos foglalatba beszerelhető, régi ingatlanokba is a Controleo tájékoztatása szerint. Az alábbi ábrán szemlélteti a cég a kapcsoló felépítését: controleo felepitese

A cég már tovább is gondolta ezt a terméket. Céljuk, hogy az egész lakást tudjuk vezérelni:
– égve felejtett lámpák kikapcsolása
– lakás felfűtése hazaérkezés előtt
– fűtés ki/bekapcsolása – hosszabb távollét esetén a reluxák automatikus mozgatása
– biztonsági rendszer irányítása A Controleo termék

A vállalat kockázati tőkét szeretne bevonni a tömeggyártás elősegítéséhez, marketingkampányhoz, és a további fejlesztésekhez.

Érdemes elolvasni a tájékoztatójukat.

Forrás: Controleo.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!