A szegedi startup: Controleo, az okos kapcsoló

A Power Management Kft. az okos kapcsoló startup ötletükkel nyertek a Új Széchenyi Terv DAOP-1.3.1-12-2012 pályázatán. Ezt már 2013-ban magukénak tudhatták, és a befolyt 7.584.950 Ft állami támogatással már el is kezdhették a fejlesztéseket. A kitalált termék bluetooth kapcsolattal tudja távvezérelni a kapcsolókat (villanykapcsoló). Persze az okosított kapcsoló is használható a későbbiekben hétköznapiként (tehát lehet fizikailag is kapcsolni). A készülék bármilyen szabványos foglalatba beszerelhető, régi ingatlanokba is a Controleo tájékoztatása szerint. Az alábbi ábrán szemlélteti a cég a kapcsoló felépítését: controleo felepitese

A cég már tovább is gondolta ezt a terméket. Céljuk, hogy az egész lakást tudjuk vezérelni:
– égve felejtett lámpák kikapcsolása
– lakás felfűtése hazaérkezés előtt
– fűtés ki/bekapcsolása – hosszabb távollét esetén a reluxák automatikus mozgatása
– biztonsági rendszer irányítása A Controleo termék

A vállalat kockázati tőkét szeretne bevonni a tömeggyártás elősegítéséhez, marketingkampányhoz, és a további fejlesztésekhez.

Érdemes elolvasni a tájékoztatójukat.

Forrás: Controleo.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!