Gondolkodtál jobb üzleti karrierben már, vagy esetleg üzleti ambícióid vannak? Akkor biztosan gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne, ha ismernél valakit a nagyobb cégeknél, multiknál. Máris könnyebb lenne megpályázni állásokat, vagy éppen cégként, vállalkozóként egy új üzletet megfogni. Valójában annyira meg sem kell erőltetned magadat. Használod a LinkedInt? Ha igen, ha nem, akkor is ideje kicsit fókuszáltan használnod. Mutatok egy trükköt.

Kit ismerhetek a meglévő ismerőseimen keresztül?

Ha használod a LinkedIn közösségi oldalt, akkor láthattad már, hogy kiírja azt, hogy egy-egy embertől milyen messze vagy. Amikor valakire rákeresel, akkor megnézi, hogy a meglévő LinkedIn kapcsolataidon keresztül mennyi emberre vagy valakitől. A név mellett pl. 2nd azt jelenti, hogy egy ismerős/kapcsolatra vagy az illetőtől, vagyis egy ismerősöd kapcsolata.

Hogyan használd ezt? 

Például rákeresel egy multicég nevére. Akkor vagy kiadja azonnal az olyan embereket, akik a cégnél dolgoznak, vagy a központi céges LinkedIn profilt, ahol rá kell kattintanod a képen bekarikázott részhez. A LinkedIn itt kilistázza a cég azon munkavállalóit, akik LinkedInen fent vannak. És bizony a többség ott van. Az alábbi képen azt látod, hogy az OTP Bankra kerestem rá. Az alsó képen pedig azt látod, hogy miután rákattintottam a bekarikázott részre, kilistázza az alkalmazottakat. Megmutatja, hogy mennyi emberre vagy tőlük, ki áll közöttetek.

 

A képen a a rám vonatkozó adatokat mutatja úgy, hogy 399 kapcsolatom van LinkedInen.

És mit csinálj miután megvan, hogy ki áll közöttetek?

Kezdj el kapcsolatot építeni! Találkozz az ismerősöddel és kérd meg, hogy hozzon össze XY-nal. Még akkor is jó lehet, ha két emberre (3nd) vagy az adott illetőtől. Hogyan építs kapcsolatot? Ezek a cikkek segítenek:

Fotó: rawpixel / Pixabay

Ne csak olvasd, hallgasd is Minnert!
11 érdekes, üzleti, vállalkozásokkal kapcsolatos podcast, hanganyag vár rád! És még bővülni fog! Kattints ide!