Az Instagram válaszolt, így működik az algoritmusuk

Már több mint 1,5 millióan aktívan használják itthon is az Instagramot. Itthon is egyre több cég használja marketing célra is az oldalt. Természetesen itt is mindenki keresi a Szent Grált, vagyis milyen posztokat, mikor és hogyan tegyünk ki, na és mi szerepeljen a képen ahhoz, hogy organikusan, ingyen szerezzünk figyelmet, elérést. Az anyacéghez (Facebookhoz) hasonlóan az Instagram is úgy döntött, elmondja, hogy a közeljövőben az algoritmusa mit fog előtérbe helyezni. Lássuk is!

Az Instagram-algoritmus működése

Érdeklődés

Ez az első faktor, amit figyelembe vesz. Ezt eddig is sejtettük, ez eddig is benne volt. Lényege az, hogy figyeli a felhasználót, hogy milyen posztoknál áll meg, kattint, lájkol, kommentel. Ezeket nagyobb arányban mutatja majd a későbbiekben. Érdeklődésnek minősül mondjuk az, hogy ő imádja a sportos posztokat, vagy mondjuk utazás posztokat….

Idő

Míg korábban előfordult, hogy akár több hetes posztot is feldobott az oldal, most ez már megszűnik, és főleg az elmúlt napok posztjait fogja feldobni. Ez azt jelenti, hogy aktívabban kell használni a feedet, vagyis heti 1-2 poszt helyett a heti 3-4 is kellhet ahhoz, hogy megfelelő elköteleződést érjünk el.

Kapcsolat

Ha egy fiókkal, személlyel többet foglalkozik a felhasználó, akkor az ő posztjait előtérbe helyezi és többször feldobja. Tehát még fontosabb az elköteleződést elérni, és hogy aktívak legyenek a követőink. Az, hogy ráveszed az embereket az üzenetküldésre, itt is működik, ahogyan a Facebooknál is, így elérheted, hogy később számukra a posztjaidat többször feldobja.

+ információ

Az Instagramnál nem kerül hátrasorolásba az, aki keveset posztol, de az se előnybe, aki sokat. Az Instagram egyenletesen súlyozza a felhasználó és üzleti fiókok posztjait.

Többet szeretnél megtudni Instagram témában?: 

 

Forrás: Entrepreneur
Fotó: Anthony Quintano/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!