KezdőlapGazdaság és üzletStartupBuxa - Mobilpénztárca applikáció - Startup adatbázis

Buxa – Mobilpénztárca applikáció – Startup adatbázis

-

Cégnév: Buxa

Alapítók: Bujna András, Fajszi Bulcsú, Máté András, Zimmer Márton

Miről szól a termék, kinek szánjátok?:
A Buxa egy mobilfizetési alkalmazás és a mögötte álló szolgáltatás, melynek segítségével az okostelefonunkat pénztárcaként használhatjuk. A felhasználók – akárcsak egy pénztárcába – pénzt töltenek a Buxába, és az így képződött egyenlegükből fizethetnek ismerőseiknek, vagy a Buxa elfogadóhelyeken: üzletekben, webshopokban. A buxás fizetésekhez költséges infrastruktúra helyett az elfogadóhelyeknek is csak egy okostelefonra vagy már meglévő számítógépre van szükségük.

A Buxával történő fizetés azonnal megjelenik a fogadó fél telefonján, és az így kapott összeg azonnal fel is használható további buxás fizetésekre, vagy kiutalható saját bankszámlára.

Weboldal: buxa.eu

Applikáció neve: Buxa (alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken is fut)

Social: Buxa facebook

Milyen szakaszban vagytok?
2014 tavasza óta tesztüzemben működünk, ami valódi felhasználókat és elfogadóhelyeket jelent, akik valós fizetéseket bonyolítanak a Buxa segítségével. A tesztüzemből az elektronikus pénz kibocsátására vonatkozó engedély megszerzése után lépünk át éles üzembe, várhatóan az év végén. A teszteléshez még csatlakozhatnak felhasználók, ehhez csak le kell tölteniük az alkalmazást és egy rövid regisztrációt elvégezni

Vártok e kockázati tőkést?
Igen, jelenleg is folytatunk befektetői tárgyalásokat.

Média megjelenés:
Buxa: minden telefonnal lehet fizetni – HWSW
Startup ötlet: 1. mobilfizetés – Minner
Már a boltban is fizethetünk mobillal – 168 óra
Buxa: ilyen még nem volt Magyarországon – Technet
Tesztelik a Buxát – Index
Miért használjam a Buxa mobilpénztárcát? – Minner

 

buxa2

Neked is van egy startupod? Vagy az ismerősodnek? Akkor te is bekerülhetsz az adatbázisunkba, kattints ide!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek