Először érte el olyan hazai Youtube videós az 1 millió feliratkozó számot, aki csak magyaroknak gyárt tartalmat (magyar nyelven). Dancsó Péternek a Videómánia nevű csatornájával sikerült 1 millió feliratkozóra szert tenni. 2010 óta működteti a csatornáját, filmkritikákkal kezdte, amit később felváltott paródia videókkal. Míg a fiatalok többsége tudja, hogy ki az a Dancsó Péter, a 40 év felettiek körében nem nagyon ismert. A celebek már a Youtube-ról is születnek, már nem csak a TV-ből.

67 millió 2018-ban

67 milliószor nézték meg Dancsó videóit 2018-ban, ami átlag havi 5,5 milliós nézettség. Ebből leszűrhetjük azt is, hogy sok a visszatérő rajongó, néző. Na, de még mit? Hát azt, hogy lazán felér egy TV csatornával az elérése. Napi 150-180 000-en tapadnak a videóira.

1 millió feliratkozó – szakértők állnak mögötte

A Youtube-on követők helyett feliratkozókat gyűjtünk, de a lényeg ugyanaz. Organikusan (ingyen) el tudunk jutni a feliratkozókhoz. Dancsó Péter is csatlakozott a Special Effects Mediához. Akik itthon a Youtuberek, videósok menedzselésével foglalkoznak. Segítenek a partnerek (szponzorok) keresésében, videókban, eseményeket szerveznek… 2013-ban kezdték az együttműködést, akkor 60 000 követője volt a Videómánia csatornának. Konklúzió, megéri Youtube ügynökséggel dolgozni.

Mennyit lehet ezzel keresni?

Ha csak azt a bevételt nézzük, amit a Youtube fizet az egyes videókban (vagy annak környékén) elhelyezett reklámok után, akkor 100 000 feliratkozó felett kattintásonként 280 Ft-ot (1 dollárt). Ez a 24.hu számításai szerint 2017-ben 3,5 millió forint körül alakulhatott Dancsónál, de akkor még csak 600 000 követője volt. Ennél természetesen többet keres, mivel külsős szponzorok is megjelenhetnek a videóiban. Például a Pepsi, vagy a Viasat, vagy a Cinema City. És ezt láthatjuk is a videó bal alsó sarkában, amikor kiírják, hogy fizetett promóciót tartalmaz.

Kedvet kaptál a videózáshoz? Pénzt keresnél vele?

Ebben a két cikkben ötleteket találsz: 

Miből lehet bevételed Youtube videózás esetén?

Cégként megéri influencerekkel dolgozni? Mennyibe kerül?
Ebben a cikkben kiszámoltam: Mennyibe kerül egy influencer, véleményvezér? Mennyit fizessek neki, hogy megérje

Forrás: Pénzcentrum, Index

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!