Elon Musk 80 órát dolgozik egy héten. Ez tényleg sok? Munkamániás?

Mennyit dolgozik Elon Musk a Tesla és a SpaceX vezetője? Ahogyan a címben is olvashattad, 80 órát. Gondoltam ennek utána nézek, hogy most akkor ez mennyi munka, dolgozik-e hétvégén, és mit csinál, egyáltalán pihen-e, vagy egy robot? A sok munkáról azt nyilatkozta már többször is, hogy “ha  valaki 40 órát dolgozik, akkor ha te 80-at vagy 100-at, akkor még ha bénábban, vagy rosszabbul is csinálod, de 1 év alatt többet elérsz, mint ők”.  Elon mivel vállalkozó, tulajdonos a cégeiben, így természetesen több időt is beletesz a munkába, mint egy alkalmazott. Pár hete készítettem egy videót a Minner Instagramjára, ez még rá is érvényes, bár nem az a friss vállalkozó. A videó alatt nézzük hol, mennyit és hogyan dolgozik!

Ennyivel többet dolgozik mint az átlag

Egy átlagos alkalmazott napi 8,8 órát dolgozik. Az előző adat 5 napra számolva, 7 nap esetén 6,3 óra/nap. Musk a hétvégén is foglalkozik a munkával, így 7 napra számolva látod összehasonlítva az adatokat. 6-6,5 órát alszik, ezt ő letesztelte, hogy neki ennyi kell ahhoz, hogy maximumon pörögjön. Látható, hogy napi 12,1 órát dolgozik a hét minden napján. Ha úgy nézzük, az alvásból elcsíp naponta 1,8 órát és még a nap közbeni pihenésből, szórakozásból 4-et. Egyébként fura, de szerintem ez szinte minden vállalkozóra igaz. Na nézzük tovább!

Melyik vállalkozásában mennyi időt tölt el?

Vajon, ha csak egy vállalkozása lenne, abban is 80 órát dolgozna? Mert most 5 olyan vállalkozása is van, ahol ténylegesen tevékenykednie kell. Az ideje 90%-át a Tesla és a SpaceX-ben tölti, vagyis az azokkal kapcsolatos munkákat végzik. Hogy ez sok-e?

Elon Musk napi rutinjához néhány információ

 • Multitaskol – egyszerre akár több feladatot is végez, ezt tartja az egyik legnagyobb erényének. Bár sokszor előfordul az is, hogy míg a gyerekeivel játszik, akkor is emaileket néz vagy éppen valami munkához köthető dolgot csinál.
 • 5 perces blokkokra osztja a napját. A feladatokat 5 perces blokkokra osztva teszi bele a napjába.
 • Bár egészségesen,de gyorsan ebédel (a gyorsaság nem biztos, hogy jót tesz neki) és közben a munkatársai beszámolóját hallgatja az egyes projektekről.
 • Napi 4 órát olvas, vagy előadásokra jár. Na ez kicsit furcsa volt számomra, sajnos nem jött ki sehogy a matek, de valószínűleg ezt megosztva beleveszi a munkaidejébe is és a pihenő idejébe is. Elvégre a céget is fejleszti azzal, hogy olvas.
 • Heti 2 alkalommal edzőterembe megy.
 • Régebben sok kávét fogyasztott, most már egyre kevesebbet.

Sok a 80 óra?

Ennyi céget kordában tartani természetesen sok munka, ezért is dolgozik ennyit. Sajnos a részleteket nem tudjuk, hogy tényleg mit csinál a “munka” ideje alatt. Ennyi órát valójában bármelyik hazai vállalkozó is dolgozik a cégében, csak ugye a különbség az, hogy ő felépített több nagy céget, míg más nem. Úgy gondolom, hogy a munkaidőbe az aktív pihenés is beletartozik. Ehhez kapcsolódik egy korábbi cikk: Vállalkozó vagy, és naponta átlagosan 12 órát dolgozol? Hétvégén is? Ne legyél rá büszke, sőt, még az üzletednek is árthatsz!

Infografika a napjáról

Kapcsolódó cikkek: 

Forrás: Quarz
Fotó: Roklen24.cz

 

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ahhoz, hogy a mindennapi munkád eredményes legyen, fontos, hogy a hatékonyságod minél inkább maximalizáld. Megérzésem szerint, mivel rengeteg feladatért te felelsz, általában multitaskingolsz, azaz egyszerre több dologra is koncentrálsz, nem beszélve arról, hogy az email-ek, chat üzenetek értesítő hangjai is folyamatosan megzavarják a figyelmedet. Minél több információt kell befogadnod, annál nagyobb kihívás fókuszálni egy-egy konkrét feladatra.

A kutatók azt javasolják, hogy minden egyes tevékenységre jelölj ki egy adott időszakot, azaz minden részfeladatot külön-külön végezz el, a multitaskingolást pedig csökkentsd le. Ezenfelül ha nem is alkalmaznád a POMODORO-technikát, próbáld kiiktatni a zavaró tényezőket arra az időszakra, amíg koncentrálnod kell a munkára!

Milán például annyira szétfolyt nemrég, mint a táblás csoki a tűző napon. Nem tudott a piactérre kellőképpen fókuszálni, így eldöntötte, hogy a pénteki napot ezentúl az IRE.HU-nak szenteli, ekkor nem foglalkozik mással.

Szükséged lenne egy kis flow-ra? Mi a flow? Hogyan lehetünk produktívabbak, hogyan tudunk folyamatosan teljesíteni. Megállíthatatlannak érzem magam!

MinnerInstant

Az utóbbi időben az IKEA termékei iránt kiugróan magas érdeklődés mutatkozott, ezt bizonyítja, hogy az előző pénzügyi évét 8,5%-os emelkedéssel zárta a svéd bútorgyártó vállalat. Azonban a megnövekedett kereslet, valamint az egész világot érintő logisztikai fennakadások miatt több hónappal meghosszabbodtak egyes termékek beszerzési ideje, ami a vásárlói panaszok számának emelkedését idézte elő.

A vállalat hiába emelte meg 10%-kal a szállítási kapacitását, így sem tudja teljes mértékben megoldani beszerzési, szállítási problémáit, így a megfelelő minőség és kiszolgálás megtartása érdekében 2022-től Európában várhatóan 5%-kal csökkenti árukészletét az IKEA, ami a kb 12 ezer darabos átlagválaszték esetében kb. 600 termék forgalmazásának megszűnését jelenti.

Kapcsolódó tartalom: Az IKEA tesztel! A/B teszteli az új üzleti modelljét, ötleteit. A szemünk láttára alakul…

Forrás: G7.hu 1; G7.hu 2

MinnerInstant

Hétezer milliárd forintot bukhat Japán azzal, hogy zárt kapuk mögött rendezik az olimpiát. A legnagyobb veszteség a turizmuson van, ami több mint mint 9 milliárd dollár veszteséget jelent. Az adott évben a rendező ország(ok) turizmusában ugyanis még tíz évvel a játékok után is érezhető az olimpia hatása, annyira szívesen járnak vissza azok, akik szurkolóként is ott voltak. Ehhez képest pedig szinte minden más tétel eltörpül:

 • Az olimpia két és fél hete alatt 90 százalékkal, 3,7 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható, mintha telt ház lenne,
 • 6,7 milliárd dollár esik ki azzal, hogy az olimpiához köthető kulturális események és egyéb sportrendezvények közül a legtöbb elmarad,
 • A japán háztartások vásárlásai pedig 2,2 millió dollárral esnek vissza.

Forrás: HVG

MinnerInstant

Hétezer milliárd forintot bukhat Japán azzal, hogy zárt kapuk mögött rendezik az olimpiát. A legnagyobb veszteség a turizmuson van, ami több mint mint 9 milliárd dollár veszteséget jelent. Az adott évben a rendező ország(ok) turizmusában ugyanis még tíz évvel a játékok után is érezhető az olimpia hatása, annyira szívesen járnak vissza azok, akik szurkolóként is ott voltak. Ehhez képest pedig szinte minden más tétel eltörpül:

 • Az olimpia két és fél hete alatt 90 százalékkal, 3,7 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható, mintha telt ház lenne,
 • 6,7 milliárd dollár esik ki azzal, hogy az olimpiához köthető kulturális események és egyéb sportrendezvények közül a legtöbb elmarad,
 • A japán háztartások vásárlásai pedig 2,2 millió dollárral esnek vissza.

Forrás: HVG

MinnerInstant

Április 26 óta vezették be az iOS 14.5 frissítést, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy blokkolják az ő követésüket. Az applikációk egyesével megkérdezik, hogy engedélyezi-e a felhasználó, hogy követhesse a tevékenységét az adott applikáció. Ez a Facebooknak a legnagyobb érvágás. Az alábbi képen látod, hogy mit kérdez meg a felhasználótól, mit kell kötelezően kiírnia. És ha ott rányom a felhasználó a tiltásra, ott bizony az tiltva is lesz Na, de mennyien nyomkodnak a követést mellőzésére? A Wall Street Journal riportja alapján az iPhone-osok 67%-a tiltja a követést.

Idén júniusban az iPhone-on megjelenő hirdetésekre költött összeg egyharmadával csökkent, míg Androidon az összes reklámra költött pénz tíz százalékkal nőtt. És akkor mire költik a maradék pénzt? Egyrészt egyre több cég kezdi el a TikTok reklámot (még igazi vadnyugati helyzet van ott, olcsó), másrészt szponzorált cikkeket, tartalmakat vesznek. Utóbbi információk saját gyűjtés (hova költi), körbeszondáztam több Minner vállalkozót is.

Az iOS 15 még szigorúbb dolgokat hoz, ami megnehezíti majd a követést. Például az e-mailben érkező követőkódokat is szűri.

Az Android-ra ősszel jönnek a fentiekhez hasonló blokkolások, de ott eltart jövő tavaszig, míg mindenhol lefrissül.

Fel kell kötnie a marketingeseknek a gatyát! Konverzióoptimalizálás egyre nehezebb, webáruházaknak is nehezebb lesz a marketing. Lehet ez fogja megerősíteni majd az affiliate marketinget? Most lehet majd jó alternatíva lehet. Ez a piacteremnek jó hír, amit most indítunk, tudod aminek haladását élő esettanulmányként mutatom be. Vállalkozás indítás: Piactér születik üzleti esettanulmány

Forrás: www.wsj.com, Index

MinnerInstant

Száz nap után szerdán újra felvonta a horgonyt az Ever Given konténerszállító hajó, miután a japán tulajdonosvállalat és a biztosítók megegyeztek a Szuezi-csatornát működtető hatósággal a kompenzációról. Az Ever Given márciusban hat napig vesztegelt a Szuezi-csatornában, miután megfeneklett. A több mint 200 ezer tonna kapacitású konténerszállító észak felé, a Földközi-tenger irányába indult útnak – írja az MTI.

A Szuezi-csatorna Hatóság (SCA) kezdetben 916 millió dollár kompenzációt követelt a mentési műveletekért és a kieső bevételekért, amelyet később 600, végül pedig 550 millió dollárra csökkentett. 18 300 konténer van a hajón. Egyiptom a pénzügyi kártérítésen kívül egy 75 tonnás kapacitású vontatóhajót kap az Ever Given tulajdonosától.

Forrás: Index


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek