Kezdőlap Gazdaság és üzlet Elon Musk 80 órát dolgozik egy héten. Ez tényleg sok? Munkamániás?

Elon Musk 80 órát dolgozik egy héten. Ez tényleg sok? Munkamániás?

-

Mennyit dolgozik Elon Musk a Tesla és a SpaceX vezetője? Ahogyan a címben is olvashattad, 80 órát. Gondoltam ennek utána nézek, hogy most akkor ez mennyi munka, dolgozik-e hétvégén, és mit csinál, egyáltalán pihen-e, vagy egy robot? A sok munkáról azt nyilatkozta már többször is, hogy “ha  valaki 40 órát dolgozik, akkor ha te 80-at vagy 100-at, akkor még ha bénábban, vagy rosszabbul is csinálod, de 1 év alatt többet elérsz, mint ők”.  Elon mivel vállalkozó, tulajdonos a cégeiben, így természetesen több időt is beletesz a munkába, mint egy alkalmazott. Pár hete készítettem egy videót a Minner Instagramjára, ez még rá is érvényes, bár nem az a friss vállalkozó. A videó alatt nézzük hol, mennyit és hogyan dolgozik!

Ennyivel többet dolgozik mint az átlag

Egy átlagos alkalmazott napi 8,8 órát dolgozik. Az előző adat 5 napra számolva, 7 nap esetén 6,3 óra/nap. Musk a hétvégén is foglalkozik a munkával, így 7 napra számolva látod összehasonlítva az adatokat. 6-6,5 órát alszik, ezt ő letesztelte, hogy neki ennyi kell ahhoz, hogy maximumon pörögjön. Látható, hogy napi 12,1 órát dolgozik a hét minden napján. Ha úgy nézzük, az alvásból elcsíp naponta 1,8 órát és még a nap közbeni pihenésből, szórakozásból 4-et. Egyébként fura, de szerintem ez szinte minden vállalkozóra igaz. Na nézzük tovább!

Melyik vállalkozásában mennyi időt tölt el?

Vajon, ha csak egy vállalkozása lenne, abban is 80 órát dolgozna? Mert most 5 olyan vállalkozása is van, ahol ténylegesen tevékenykednie kell. Az ideje 90%-át a Tesla és a SpaceX-ben tölti, vagyis az azokkal kapcsolatos munkákat végzik. Hogy ez sok-e?

Elon Musk napi rutinjához néhány információ

  • Multitaskol – egyszerre akár több feladatot is végez, ezt tartja az egyik legnagyobb erényének. Bár sokszor előfordul az is, hogy míg a gyerekeivel játszik, akkor is emaileket néz vagy éppen valami munkához köthető dolgot csinál.
  • 5 perces blokkokra osztja a napját. A feladatokat 5 perces blokkokra osztva teszi bele a napjába.
  • Bár egészségesen,de gyorsan ebédel (a gyorsaság nem biztos, hogy jót tesz neki) és közben a munkatársai beszámolóját hallgatja az egyes projektekről.
  • Napi 4 órát olvas, vagy előadásokra jár. Na ez kicsit furcsa volt számomra, sajnos nem jött ki sehogy a matek, de valószínűleg ezt megosztva beleveszi a munkaidejébe is és a pihenő idejébe is. Elvégre a céget is fejleszti azzal, hogy olvas.
  • Heti 2 alkalommal edzőterembe megy.
  • Régebben sok kávét fogyasztott, most már egyre kevesebbet.

Sok a 80 óra?

Ennyi céget kordában tartani természetesen sok munka, ezért is dolgozik ennyit. Sajnos a részleteket nem tudjuk, hogy tényleg mit csinál a “munka” ideje alatt. Ennyi órát valójában bármelyik hazai vállalkozó is dolgozik a cégében, csak ugye a különbség az, hogy ő felépített több nagy céget, míg más nem. Úgy gondolom, hogy a munkaidőbe az aktív pihenés is beletartozik. Ehhez kapcsolódik egy korábbi cikk: Vállalkozó vagy, és naponta átlagosan 12 órát dolgozol? Hétvégén is? Ne legyél rá büszke, sőt, még az üzletednek is árthatsz!

Infografika a napjáról

Kapcsolódó cikkek: 

Forrás: Quarz
Fotó: Roklen24.cz

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek