Gyárlátogatás Kínában, 3 helyszínen, Budapestről. Megmutatjuk hogyan!

Több éve foglalkozom kínai importtal és bizony láttam már húzós dolgokat. Alapból úgy indulunk neki, hogy olyan gyártót keresünk egy-egy termékhez, aki képes lesz majd volument is szállítani, mindezt megfelelő határidőre. Biztos te is hallottál már horror sztorikat kínai importálással kapcsolatban. Nos ahhoz, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő kínai gyártót, lecsekkoljuk e lehetséges beszállítókat. Vajon mindenhol az vár ránk, amire vártunk? Nem egészen! Érdemes végignézni a videót, ha gondolkozol a távol-keleti gyártatáson.

Csépe Gábor vagyok, a Minner kínai import szakértője, oktatója, továbbá az importálással foglalkozó vállalkozásomat vezetem. A fenti videóban is éppen egy megbízónknak kutatunk olyan gyártókat, akik elosztókat, hosszabbítókat gyártanak, de elemlámpa gyárba is szerettünk volna betekintést nyerni.

A gyárlátogatás videó rövid leirata, összefoglalója

Van kint egy munkatársunk, aki ott is született, ő Vincent Xia. Ő az, aki ellátogatott a 3 gyárba. Természetesen előtte lecsekkoltuk a vállalkozásokat egy kínai céginformációs rendszerben. Itt átfogóbb képet is kapunk egyébként, mint a hazaiban. Egy helyen látjuk az alap cégadatokat, megbízható adózó státuszt, mennyi alkalmazottja van, vannak-e szabadalmaik, voltak-e peres ügyeik (és kivel), sőt milyen egyéb vállalkozásai vannak a tulajdonosoknak.

A 3 gyárat 2 nap alatt sikerült végigjárnia Vincent kollégámnak.

Az első gyárnál mindent rendben találtunk, szervezett gyár, tisztaság, sőt óriási alapterületen működik a gyártás. Teljesen maguk állítják elő a kábeleket is, nem csak mondjuk a „házat” gyártják hozzá. Ilyenkor persze olyan fontos kérdéseket fel kell tennünk, mint a CE tanúsítvány megléte. Pozitív volt például, hogy a hölgy azt mondta, megnézi mindegyik termékhez megvan-e, amit kértünk. És nem azt mondta, persze mindegyikhez van. Érezhetően nem kamuzik. Egyetlen egy hátránya a gyárnak a hosszú gyártási idő, de ennek az oka, hogy minden elemét ők gyártják a terméknek. A rendelések ütemezésénél ez fontos lesz. Ahogy már a kínai import kihívásokban olvashattad, ilyenkor mintatermékeket is szerzünk, amit tüzetesen átnézünk. Most Vincent ezeket átvette és küldi nekünk Magyarországra. Természetesen csak a kínai Holdújév után tudunk rendelni a termékből.

A második hely is hasonló volt az elsőhöz. Kisebb volt az elsőnél, de abszolút meggyőzött minket.

A harmadik gyárnál tapasztaltuk egyedül azt, hogy nem oké a gyár. Persze itt is láthatunk példát arra, hogy elárulták, melyik lámpából fogy több, elemlámpákról van szó. Na, de miért nem volt oké? Nézd végig a videót!

A videót itt is eléred a Youtube-on, ha felül nem töltene be.

Érdekel a kínai import! Van még ilyen tartalom?

A Minner.hu/import oldalon találod a kínai import anyagokat (kattints ide). De ide linkelem, amit mindenképpen olvass el:

Jó, hogy olvasol!