Hazai dropshipping cégek, magyar nagykereskedők

Dátum

Megosztás

Minden kezdő webshopos fejében megfordul a dropshipping cég indítására az ötlet. Hiszen ebben a webáruház modellben nem kell raktárkészletről dolgozni, sőt a termékek kiküldését megoldja a nagykereskedő, akivel együtt működünk. Nekünk „csak” a marketinggel kell foglalkozni. A dropshipping üzleti modell nehézsége pont az, hogy külföldi partnerrel ez nehezen működik. És végre felismerték a hazai nagykereskedők is, hogy ebben van lehetőség, így a webáruházak is hozzájutnak a dropshipping megoldáshoz.

Dropshipping gyorstalpaló

Mielőtt rátérnénk a dropshipping nagykereskedőkre, először nézzük meg a dropshipping rendszer működését.

Mi a dropshipping?
Amikor egy webáruház (kiskereskedő) a nagykereskedő árukészletét tölti fel a webáruházába, de nem raktároz egy terméket sem. Amikor befut a rendelés, akkor azt elküldi a nagykereskedőnek, aki a rendelést, a csomagot kiküldi a vevőnek úgy, hogy a vevő a webáruház adatait látja, és semmilyen utalást nem lát a nagykereskedőre (se név, se semmi). A nagykert kiállítja a számlát beszerzési árról a kiskereskedőnek, aki azt rendezi. Egy ábra erről a modellről. A kép alatt folytatom!

Fotó: https://storecoach.com/

Részletezve a folyamatokat:
– a vevő rámegy a webáruházra, ahol a webáruház saját megszabott áraival látja a termékeket
– a kiskereskedő számlát állít ki a vevőnek az eladási árról
– a nagykereskedő számlát állít ki a kiskereskedőnek (webáruháznak) a beszerzési árról
– a vevő a kiskereskedővel (webshoppal) áll kapcsolatban
– a terméket a nagykereskedő csomagolja és küldi ki a vevőnek (a webáruház, vagyis a kiskereskedő adataival)
– a kiskereskedő, vagyis a webáruház tulajdonos olyan árat határoz meg, amilyet ő akar, vagyis olyan árréssel dolgozik, amilyennel szeretne
– nem kell raktároznia a webáruháznak
– a vevő nem tudja, ki a nagykereskedő

Előnyök:

  • nem kell raktározni
  • vagy nagyobb árréssel lehet így dolgozni, vagy pont olcsóbban tudják adni a terméket
  • marketing: valójában ebben az esetben a marketinggel kell foglalkozni a webáruház tulajdonosnak nagyrészt, így főleg olyanoknak ajánlott, akik értik az online marketinget.
  • ez jobb is, mint a partner program, affiliate, mert itt ténylegesen a saját magunk által megszabott árakkal tudunk dolgozni. (Bár affiliate-nél is van előny, ahogy látod az esettanulmányunkban – kattints ide).

Hátrányok

  • ha külföldi dropshipping partnered van, akkor főleg az adózással van gond, továbbá a hosszú kiszállítási idővel (több hét), a termék visszaküldéssel, a vámmal. Huhh, elég sok mindennel! Tovább az is, ha több dropshipping céggel szerződtél, akkor ha a termékek több cégtől kerülnek kiszállításra, akkor külön-külön csomag lenne.
  • több dropshipping partnerrel dolgozol együtt, akkor a vevő több csomagban kapja meg az árut, sőt több szállítási költséget is felszámol a cég
  • Visszaküldést neked kell intézni, az át nem vett csomagokat már te fogod kezelni, és azt már te kifizetted a nagykereskedőnek, vagyis annak netto értékét. Érdemes utána nézni az adott cég visszaküldési protokoljának.

Magyar dropshipping nagykereskedők, cégek

Azok a cégeket látod most, akikkel webáruházként tudsz leszerződni, rácsatlakozni a dropshipping szolgáltatásukra.

Egyik cég sem fizetett az itteni jelenlétért. Ezt azért van így, mert így biztosan széles palettát tudunk nyújtani neked. Nincs az, hogy azt mondja egyik szereplő, hogy XY céget ne tegyük bele a listába.

Webshippy – Dropshippy szolgáltatása

A hazai piac legnagyobb termékkatalógusával rendelkezik a Webshippy cégnek a Dropshippy részlege. Ők alapból kiszervezett (fulfillment) logisztiksai szolgáltatást nyújtanak webshopoknak, vagyis raktározás és csomagolási szolgáltatást adnak. Mivel a raktárukban ott a sok áru, így a kereskedőket rávették, hogy mások is árulhassák azokat a termékeket. És bámm létrejött egy dropshipping szolgáltató.

Weboldal: https://webshippy.com/dropshippy/

Kategóriák: Széles palettájuk van. Ajándék, autó-motor, baba-mama, divat, egészség, erotika, étel-ital, háziállat, háztartási gép, irodaszerek, játék, hobbi, könyv, műszaki cikkek, otthon, kert, sport, szépségápolás

Nagy előny a cégnek, hogy több nagykereskedő / gyártó is benne van az adatbázisban, így egy csomagként tudják összeállítani a rendeléseket, a fogyasztónak is és neked is sokkal praktikusabb. Ezért is tettük a Webshippy-t z első helyre, bár nem szeretnénk rangsort csinálni.

Érdemes regisztrálni hozzájuk, hogy lásd a termékpalettát, ezt azonnal látod is, ahogy beléptél. A fenti képen azt is látod, hogy kiírja mennyiért érdemes adnod az adott terméket és látod a beszerzési árat (amit te fizetsz a nagykereskedőnek.)

Anno írtam is róluk a Minneren, mert pont utána találták ki a projektjüket, hogy a Minnerre egy hasonló ötlet felkerült. Magyar dropshipping megoldás. A Minner ötlete a valóságban

Van egy igazán ötletes videójuk. Érdemes megnézni.

Kütyübazár – Dropshipüzlet

A Kütyübazár itthon az egyik legsikeresebb webáruház a kategóriájában. A skálázódás miatt a nagykereskedő piacra is belépett, és egyből a dropshippinget választotta, ha már ennyire digitális piaci szereplő.

Weboldal: https://dropshipuzlet.hu

Kategóriák: Különböző hasznos holmik, hobbi, elektronika, műszaki cikkek, autó, sport, ajándék

VidaXL dropshipping – DropshippingXL

Főleg bútorpiacon aktív a cég, így láthatóan ezekre is tud jó, versenyképes árakat adni nagykereskedőként. Hazai piacra is értékesítenek.

Weboldal: https://www.dropshippingxl.com/hu

Kategóriák: Bútor, otthon, dekor (ezek a főkategóriák, amikben versenyképes a cég)

Gepida kerékpár dropshipping

Persze nehéz kerékpárt online eladni, na de érdekes, hogy a Gepida is beindította a dropshipping szolgáltatást. Hasonló piaci példa a Casper matrac volt amerikában. Mindenki azt hitte nem lehet online eladni matracot, neki még is több milliárdos bizniszt sikert eköré építeni (lásd cikkünk).

Weboldal: https://gepida.hu/hu/partnerek/gepida-dropshipping

Vectraline – irodaszer

B2B piac, irodapiac. Igazán vonzó terület, főleg mert erre kevés piaci szereplő megy rá, és a nagy plázaszerű webshopoknak nem olyan vonzó terület. A nagykereskedői szolgáltatásuknál van lehetőség dropshippingre is.

Weboldal: https://vectraline.hu/nagykereskedelem/

Kategóriák: irodaszer, iskola, tisztítószer

Dressa – ruhapiac

Divatiparban ritkábban látni dropshipping nagykereskedőt.

Weboldal: https://dressa.hu/dropshipping

Nézz vissza később is! Bővülni fog a lista további minőségi dropshipping partnerekkel.

Amíg várod az új szereplők listázását, olvasd el ezeket a cikkeket:

fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!