Hol tart ma az 1 millió dolláros weblap tulajdonosa?

Emlékszel még arra, hogy 2005-ben egy angol diák indított egy weblapot, ahol csak hirdetéseket lehetett kitenni, megvásárolni? Alex Tew akkor az egyetemi tanulmányaira gyűjtött, 10 ezer dollárra volt szüksége. Azon a nyáron jutott eszébe, hogy megcsinálja a Milliondollarhomepage nevű oldalt, ahol 1 millió pixelt fog árulni, 1 dollár/pixel áron. Minimum 100 dollárba került nála egy reklám, mivel 10*10 pixelt minimum meg kellett venni ahhoz, hogy látható is legyen bárki számára az adott reklám.

Az új érdekes reklámfelületet hamar felkapták, és ezért gyorsan el is kelt az 1 millió pixel, ezzel 1 millió dollárt össze is sikerült gyűjtenie Alexnek. A reklámozókat főleg az győzte meg, hogy a sajtó felkapta, így könnyen eljutott több millió emberhez. Régebbi cikkekben kutakodva, azt találtuk, hogy a reklámozóknak megtérült az összeg, mivel rengeteg látogatót vitt át az ő weboldalukra.

Egyetem és a sikertelen projektek

Nem kell hozzá már különleges kém kapcsolat, hogy valakit megtaláljunk, és megnézzük azt, hogy mit is csinál éppen, vagy mit is csinált eddig. Alex Tew LinkedIn profiljából kiderül, hogy az egyetemet végül is nem végezte el, egy év után kiesett (University of Nottingham). Ezután megalapította a Pixelotto nevű oldalát, de ez hamar lehúzta a rolót, és a reklámozók sem özönlöttek. Még voltak további próbálkozásai, például a PopJam weboldal, ahol idegenekkel chatelhettünk, ez is hamar befuccsolt, majd ezután Onemillionpeople nevű projektjét is hamar be kellett zárnia.

Siker > kudarcok > Itt az újabb siker?

Láthatjuk, hogy Alex egy igazi vállalkozó, próbálkozik, és nem csügged, ha sikertelen egy-egy projektje. Így is bejött neki az első nagy üzlet, és ha ilyen kitartó, akkor több is be fog jönni. Az első ötlete egyedi volt, de mivel nem olyan weblap volt, ami folyamatosan frissülő tartalmat kínál, így azt tovább nem hozott pénzt számára. Igaz, így is sokan vissza, vissza néznek a weboldalra, mint például te is majd ma a cikk elolvasása közben, utána. Naponta átlag 10 ezer látogató még megnézni a több mint 10 éves ötletét.

Jelenleg egy új projektjén dolgozik San Franciscoban, öt éve, hogy meglapította a Calm.com-ot. Ez egy olyan applikáció amivel könnyen tudsz relaxálni, illetve egy 2016-os váltás után inkább a meditáció irányába vitte el a projektet, ráérezve annak új trendjére. Lehet, hogy ez lesz a következő millió dolláros projektje? Ötletekben gazdag fiatalemberről beszélünk, így sikerülhet neki az újabb nagy profit.

Figyelem! Mit szólsz ahhoz, hogy én azt mondom felturbózva megvalósítom a milliondollars ötletet itthon. Persze kicsit magyarra szabva. Részletek: Összegyűjtök 3 millát egy üres weboldalra, már 1,5 millió forint összegyűlt 2 hét alatt

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!