Mázlid van, mert most már egyre többen ismerik a blogokat, és sokan szeretik olvasni is a bloggerek írásait. A reklámozók, szponzorok is már előszeretettel reklámoznak ilyen oldalakon. Arról nem is beszélve, hogy egy blog akár megalapozhat egy vállalkozást is. Erre is látsz majd példát, utalást a cikkben. Több bloggernek is van több tízezres olvasótábora, sőt több sikeres blogger is van már, akik ebből élnek. Van olyan blogger, aki a blogjának köszönhetően épített ki egy éves szinten 1 milliárd forintos árbevételű céget.

Olvasd el a Minner blog sztoriját: Így lettem sikeres blogger, és építettem köré egy vállalkozást – A Minner-sztori – [Esettanulmány)

14. vállalkozási ötlet: Vezess blogot, írjál blogot ->>> később vállald el céges blog írását is

Nem is gondolnád, milyen egyszerű elindítani egy blogot. Azt pedig végképp nem gondolnád, hogy ezzel havi szinten 200-500 ezer forintot is zsebre vághatsz. Tehát az alapötletem, indíts blogot úgy, hogy előtte jól megtervezel mindent. Több módon is profitálni tudsz a blogodból. Erről írtam már egy hosszabb cikket, így ide csak felsorolom a pénzszerzési módokat, ha bővebben el akarod olvasni, a végén ott lesz a link.

Blogbevételi források, pénzszerzési lehetőségek: 

Van néhány ötlet a Minneren, amiben ötleteket adok blogokra: 

Ehhez kapcsolódó ötletek/cikkek:
Indíts vállalkozást: 25. ötlet – DIY blog
Indíts vállalkozást: 32. ötlet – Infografika blogger
Indíts vállalkozást: 52. ötlet – Hírek gifben
Indíts vállalkozást: 71. ötlet – Szórakozz a mobilappokkal és közben keress pénzt
Indíts vállalkozást: 74. ötlet – Termék, szolgáltatás tesztelő blogger
Indíts vállalkozást: 96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek (Könyv bemutató blogger)
Így keress sok pénz fotósként, luxusórákkal

Célpiac: A reklámozók megnyerése, akár egy-két cég is kifizeti számodra az összeget, ha elég emberhez el tudsz jutni.
Konkurencia: Nehéz konkurenciáról beszélni úgy, hogy nagyon sok cég egyszerre több bloggernél is reklámoz.
Megvalósítás, üzlet:
1. Írjál össze 20-30 témát már jó előre. Heti 3-4 poszttal számolj minimum, ez kell a sikerhez.
2. Már az elején specifikusan döntsd el, milyen területre fogsz írni. Pl. egy bor blog jó lehet, borászatok máris reklámozhatnak majd, illetve hotelekhez is könnyű kapcsolni
3. Válaszd ki azt, hogy saját domain-en, vagy egy blogszolgáltató alatt blogolsz.
-Blogszolgáltató például a blogspot.com vagy blog.hu. Utóbbinál például azért érdemes blogolni, mert akár ki is kerülhetsz az index.hu-ra vagy az index2-re, így több tízezer látogatód lehet adott blogbejegyzésedre. Kerülj az index címlapjára bloggerként, vagy céges blogbejegyzéseddel – egy komplett piac épült rá
-Saját domain. Itt az a nehéz, hogy a látogatókért bizony neked kell majd “küzdened”. Rajtad múlik, hogy mennyien olvasnak.
4. Több vendégposztot is írj másik blogokba, illetve ők is írjanak nálad, így kereszthivatkozással szerzel olvasókat is.
5. Kezdj el megkeresni a témádhoz illő cégeket. Hidd el, sok cég még csak most ismeri fel, milyen előnyökkel jár a blogreklámozás.
6. Keress meg cégeket, hogy te majd írsz az ő céges blogjukba tartalmat, persze pénzért.
7. Tanuld meg az online marketinget, sőt a marketing alapjait is jó, ha elsajátítod. Egyrészt azért, mert neked is szükséged lesz rá, hogy látogatottságodat növeld, másrészt a szponzorok szerzése és kiszolgálása miatt jó, ha értesz a marketinghez.
8. Ha van rá kereted, reklámozd a bejegyzéseket Facebookon. Már napi 500 Ft-ot elköltve az elején pár száz fős olvasótárbort össze tudsz hozni, aztán a többi jön magától.
Profitvárakozás:
Egy napi 2-5000 látogatószámmal rendelkező blognál már 200 ezer forintot kereshetsz havonta. Továbbá fent felsoroltam rengeteg bevételszerzési módot.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Szervezz közönségtalálkozókat, vegyél rá cégeket, hogy szponzorálják ezt számodra, pl. hotel….
Többen is fel fogják ismerni íráskészséged, így pl. el tudod vállalni másik cégeknek a céges blogírást. (lásd 5. pont.)
További lehetőségek, bővülés
Könyvkiadás, saját termék bevezetés (Boros példánál maradva saját címkés bor…)

Mit kell tenned, hogy sikeres blogger legyél?
1. opció: Rákeresel a weben, más hogy csinálja, próbálsz online tanulni (ez elég nehéz, és hosszú idő lesz)
2. opció: Jelentkezel a Minner blogger oktatására:
Most már nem személyes oktatást tartok, hanem online kurzushoz csatlakozhatsz. Videókon keresztül tanítalak meg nemcsak a bloggerkedésre, hanem online marketing szakembert is faragok belőled.  Így a bevételi forrásaid nagyobbak lesznek, illetve egy sikeres bloggernek ehhez is kell érteni. Jelentkezz most! Blogger képzés/szabadúszó képzés + 1 évig ingyen reklámhely

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

Vállalkozás indítási mini kurzus 3900 Ft-ért
Jelentkezés
- Online videós kurzus + egy extra, amiért biztosan be fogod szerezni! Lépj most!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
Vállalkozók Hete a Minneren November 19-25. között. Növeld üzleti ismereteidet a külsős szakértők, cégek tartalmain keresztül! A héten közel 50 cikk vár rád! Kattints ide!