14. üzleti ötlet: Blogból vállalkozás, még milliárdos példánk is van.

Mázlid van, mert most már egyre többen ismerik a blogokat, és sokan szeretik olvasni is a bloggerek írásait. A reklámozók, szponzorok is már előszeretettel reklámoznak ilyen oldalakon. Arról nem is beszélve, hogy egy blog akár megalapozhat egy vállalkozást is. Erre is látsz majd példát, utalást a cikkben. Több bloggernek is van több tízezres olvasótábora, sőt több sikeres blogger is van már, akik ebből élnek. Van olyan blogger, aki a blogjának köszönhetően épített ki egy éves szinten 1 milliárd forintos árbevételű céget.

14. vállalkozási ötlet: Vezess blogot, írjál blogot, később akár vállalkozás is lehet belőle

Nem is gondolnád, milyen egyszerű elindítani egy blogot. Azt pedig végképp nem gondolnád, hogy ezzel havi szinten 200-500 ezer forintot is zsebre vághatsz. Tehát az alapötletem, indíts blogot úgy, hogy előtte jól megtervezel mindent. Több módon is profitálni tudsz a blogodból. Erről írtam már egy hosszabb cikket, így ide csak felsorolom a pénzszerzési módokat, ha bővebben el akarod olvasni, a végén ott lesz a link.

Blogbevételi források, pénzszerzési lehetőségek: 

Van néhány ötlet a Minneren, amiben ötleteket adok blogokra: 

Ehhez kapcsolódó ötletek/cikkek:
Indíts vállalkozást: 25. ötlet – DIY blog
Indíts vállalkozást: 32. ötlet – Infografika blogger
Indíts vállalkozást: 52. ötlet – Hírek gifben
Indíts vállalkozást: 71. ötlet – Szórakozz a mobilappokkal és közben keress pénzt
Indíts vállalkozást: 74. ötlet – Termék, szolgáltatás tesztelő blogger
Indíts vállalkozást: 96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek (Könyv bemutató blogger)
Így keress sok pénz fotósként, luxusórákkal

1 milliárdos blog. Hogy képzeld el a blogból vállalkozást? Mikor jó ötlet?

Mondjuk még nincs meg a tőkéd/kapcsolataid az új vállalkozásod elindításához, így csak elkezdesz blogolni/videózni majd amikor már kezded kiépíteni a bázisodat elindítod a termékek értékesítését vagy a szolgáltatás nyújtását, vagy amit éppen terveztél. Így először kiépíted a marketingcsatornád, a branded, hírnevet, majd utána lesz terméked/szolgáltatásod. Itt olvashatod a milliárdos példát: Egy új vállalkozás indítási módszer. Először elindítasz egy blogot/Youtube csatornát, majd ezután indul el…

Célpiac: A reklámozók megnyerése, akár egy-két cég is kifizeti számodra az összeget, ha elég emberhez el tudsz jutni.
Konkurencia: Nehéz konkurenciáról beszélni úgy, hogy nagyon sok cég egyszerre több bloggernél is reklámoz.
Megvalósítás, üzlet:
1. Írjál össze 20-30 témát már jó előre. Heti 3-4 poszttal számolj minimum, ez kell a sikerhez.
2. Már az elején specifikusan döntsd el, milyen területre fogsz írni. Pl. egy bor blog jó lehet, borászatok máris reklámozhatnak majd, illetve hotelekhez is könnyű kapcsolni
3. Válaszd ki azt, hogy saját domain-en, vagy egy blogszolgáltató alatt blogolsz.
-Blogszolgáltató például a blogspot.com vagy blog.hu. Utóbbinál például azért érdemes blogolni, mert akár ki is kerülhetsz az index.hu-ra vagy az index2-re, így több tízezer látogatód lehet adott blogbejegyzésedre. Kerülj az index címlapjára bloggerként, vagy céges blogbejegyzéseddel – egy komplett piac épült rá
-Saját domain. Itt az a nehéz, hogy a látogatókért bizony neked kell majd “küzdened”. Rajtad múlik, hogy mennyien olvasnak.
4. Több vendégposztot is írj másik blogokba, illetve ők is írjanak nálad, így kereszthivatkozással szerzel olvasókat is.
5. Kezdj el megkeresni a témádhoz illő cégeket. Hidd el, sok cég még csak most ismeri fel, milyen előnyökkel jár a blogreklámozás.
6. Keress meg cégeket, hogy te majd írsz az ő céges blogjukba tartalmat, persze pénzért.
7. Tanuld meg az online marketinget, sőt a marketing alapjait is jó, ha elsajátítod. Egyrészt azért, mert neked is szükséged lesz rá, hogy látogatottságodat növeld, másrészt a szponzorok szerzése és kiszolgálása miatt jó, ha értesz a marketinghez.
8. Ha van rá kereted, reklámozd a bejegyzéseket Facebookon. Már napi 500 Ft-ot elköltve az elején pár száz fős olvasótárbort össze tudsz hozni, aztán a többi jön magától.
Profitvárakozás:
Egy napi 2-5000 látogatószámmal rendelkező blognál már 200 ezer forintot kereshetsz havonta. Továbbá fent felsoroltam rengeteg bevételszerzési módot.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Szervezz közönségtalálkozókat, vegyél rá cégeket, hogy szponzorálják ezt számodra, pl. hotel….
Többen is fel fogják ismerni íráskészséged, így pl. el tudod vállalni másik cégeknek a céges blogírást. (lásd 5. pont.)
További lehetőségek, bővülés
Könyvkiadás, saját termék bevezetés (Boros példánál maradva saját címkés bor…)

Olvasd el a Minner blog sztoriját: Így lettem sikeres blogger, és építettem köré egy vállalkozást – A Minner-sztori – [Esettanulmány – Kattints ide!

Mit kell tenned, hogy sikeres blogger legyél?
1. opció: Rákeresel a weben, más hogy csinálja, próbálsz online tanulni (ez elég nehéz, és hosszú idő lesz)
2. opció: Jelentkezel a Minner blogger oktatására:
Most már nem személyes oktatást tartok, hanem online kurzushoz csatlakozhatsz. Videókon keresztül tanítalak meg nemcsak a bloggerkedésre, hanem online marketing szakembert is faragok belőled.  Így a bevételi forrásaid nagyobbak lesznek, illetve egy sikeres bloggernek ehhez is kell érteni. Jelentkezz most! Blogger képzés/szabadúszó képzés 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek