21. üzleti ötlet: Keress milliókat abból, hogy összehozod az üzletet a startupperek és a befektetők között

Érdekes dologra találtam rá nem is olyan régen. Tudtad, hogy sokkal több startup születne hazánkban, ha a befektetők megismernék ezt a piacot? Egy-egy ilyen startup már 50-100 ezer dollárnak (13-27 millió forint átszámítva) is örül, azzal már elkezdhet működni. A befektetőknek, üzleti angyaloknak vagy kockázati tőkéseknek nagy a megtérülési rátájuk. Már itthon is működnek úgynevezett inkubátorok, ahol a startupok fejlődhetnek, akár még befektetőkkel is összehozzák a kezdő vállalkozókat. Mégis a következő ötletünk ennek a piacnak a hiányosságából indul ki.

21.vállalkozási ötlet: Legyél te az, aki összehozza az üzletet a startupperek és a befektetők között

Abban biztos lehetsz, hogy sok olyan ember van itthon is, aki 5-10 millió forint közötti összeget (sőt még többet is) kockáztat például tőzsdén. Mennyivel jobb lenne, ha ezt valamilyen startupba tenné, vagy akár többe is. Egyrészt munkahelyet teremtene, másrészt nagyobbat profitálhatna. Ebben tudsz segíteni nekik, a hozamuk is nagyobb lesz. A startupperek is örülni fognak neked, hiszen a tőke elengedhetetlen a sikerhez (a Facebook is így lett sikeres). Rengeteg startupper várna egy kis tőkeinjekciót, nagyon sok jó ötletük van, ami piacképes. Persze van, amikor belefut az ember egy-egy rossz ötletbe, ezt kell megtanulni, vagyis kiszűrni a rossz ötleteket. Tehát a befektetők tőkéjét összegyűjtöd, és befektetitek a startupokba. Így az ő kockázatuk is csökken, mert nem egy cégbe fektetett.

a, ötlet: Egy az egyben közvetíted őket. A közvetítői díjad az összes befektetés 2%-a. Évente, ha már 20-25 ilyet közvetítesz, már 6 millió forint üti a markodat.
b, ötlet: Egy az egyben közvetíted őket és vállalod a kapcsolattartás. Például 1,5% a közvetítés díja + havi 30 000 forint/startup mentorálási, kapcsolattartási díj.
c. ötlet: Komplex szolgáltatás, plusz egyéb extra bevételek. Például 1,5% közvetítői díj, 2-5% részesedés (ekkor nem kérsz mentorálási díjat), plusz még azt is meg tudnád csinálni, hogy egy-egy ilyen startupot egy könyvelőhöz, egy jogászhoz, egy marketingkivitelezőhöz viszed…. és abból a díjból folyamatosan pénzt kérsz. Nektek is jobb az, ha minden egy helyen van.
Egyébként mégha az irodát is te szerzed, abból is lehet profitod, főleg akkor, ha egy helyen vagytok.

Célpiac: Vállalkozók, pénzes emberek, illetve startupperek
Konkurencia: Már több inkubátor, sőt kockázati tőke társaság is működik itthon, kisebb nagyobb sikerrel. Szóval van piacod.
Megvalósítás, üzlet:
1. Ismerkedj meg minél több startupperrel – ez az első lépés.
2. Kezdd el felkutatni a befektetőket.
3. Ehhez nem árt egy weboldal.
4. Írj blogot arról, hogy milyen profitok rejlenek a startupokban……
5. Szakemberekkel sem árt körülvenni magad. A startupoknak sok tanács kell, szóval erre is gyúrj rá, máskülönben nem lesz megtérülése a befektetőknek.
Profitvárakozás:
Egyrészt a befektetett tőkéből elkérhetsz azonnali 2%-ot, én így lőném be. Másrészt te is részesedsz a vállalkozásokból, startupokból. Egy év alatt 100 millió forintot össze tudsz erre gyűjteni, amiből már eleve jön 2 millió forint. A másik pedig, hogy minden startupnál belekalkulálsz egy megbízási díjat, amiért közben segíted, menedzseled őket. Pl. Havi 30-100 ezer forint/startup, ez már 10 cégnél elég szép összeg. A cégeknek is jó, mert nem bérben fizetik ki. Az is segíti majd őket, ha rágyúrsz több területre, akkor munkaerőn is spórolnak. A startupoknál érdemes ugyanazt a könyvelőt, adótanácsadót, szakértőt alkalmazni. Sőt, ha egy helyen működnek, dolgoznak, akkor irodai díjat is spórolsz, és még te is tudsz belőle keresni (fent leírtam).
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Gondolkodj nagyban, legyen egy vállalatod, amihez több startup csatlakozik, legyen tehát egy kockázati tőke társaságod.

[adrotate banner=”5″]

 

fotó: decorilla.com

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!