Instant: Adómentes vállalkozás 5 évig Indonéziában. Mikor indulunk?

Dátum

Megosztás

Indonézia új digitális vízumot bocsájt ki, hogy külföldieket csábítson az országba. A megoldás kifejezetten a digitális nomádokat célozza, olyanok vehetik majd igénybe, akiknek a szigetországon kívülről származik jövedelme. A vízummal 5 évig lehet ott tartózkodni és adómentesen bevételt szerezni. Érdekes a bejelentés, főleg most, a KATA módosítás árnyékában. Szabadúszók figyelem!

Két feladat között…

Bali eddig is kedvelt célpontja volt a digitális nomádoknak, de a meglévő vízumok 60 vagy üzleti verzióval 180 napos tartózkodást engedtek csak meg. A tervezett újítással 5 évig lehet majd élni és adómentesen dolgozni, több repülőjáratot szerveznek és a jelentkezési folyamat is egyszerűsödik.

Az indonéz minisztérium mögöttes gondolkodása szerintem kifejezetten progresszív és irigylésre méltó. Azt nyilatkozták, hogy bár elesnek az adóktól, a külföldi vállalkozók és szabadúszók a náluk elköltött jövedelmükkel kellőképp segítik majd a gazdaságot. Fellendülhetnek kávézók, éttermek, irodák, szabadidős tevékenységek, így végül az ország és lakosai jól járnak. Arról nem is beszélve, hogy segít nekik elmozdulni a jelenlegi, túlzottan turisztikára épülő gazdasági modelljüktől.

A vízum teljes mértékben kihasználható magyar állampolgárként, ugyanis 1999 óta van egyezményünk Indonéziával a kettős adózás elkerüléséről. Évi 183 nap kint töltésével ténylegesen adómentesen kereshetsz pénzt magyar ügyfeleket kiszolgálva.

Érdekel még a külföldi adózás?

Forrás: euronews.com
Fotók: Canva

Nyiri Donát
Nyiri Donát
Több, mint 6 éve foglalkozom tartalomgyártással. Máig imádok kutatni, információt átadni. A célom, hogy úgy tanulj valami újat, hogy közben minden egyes mondat szórakoztat is. A Minnernél hasznos üzleti tartalmakkal, a Tízes Lista nevű Youtube csatornán pedig a világ érdekességeiről szóló videókkal próbálom elérni ugyanezt.