Itt egy lista a hazai befektetőkről, akiket érdemes megkeresni startup befektetéssel kapcsolatban

Ha üzleti angyalt, befektetőt, kockázati tőkést vagy kockázati tőketársaságot keresel Magyarországon, akkor ez tartalom nagy segítségedre lesz. A Crunchbase oldal segítségével összegyűjtöttem azokat a befektetőket, akik meghatározói a hazai startup befektetési piacnak. Amennyiben lehetséges, hogy kimaradt egy-kettő a listából, ne is bánkódj, mert ha elkezded tüzetesen átnézni, vagy  belemerülsz a cikk hatására a befektetői piacba, gyorsan találsz kapcsolódási pontokat. A listát is ezért készítettem, mert így a legrövidebb idő alatt tudsz eljutni olyan emberekhez, akik valamilyen módon még segítenek is neked, ha nem is ők közvetlenül, akkor elirányítanak ahhoz, akit érdekelhet a startupod, vagyis startupotok (ha többen vagytok).

Hogy használd a listát?

 • Kattintsd végig a listában szereplőket, nézd meg, eddig mibe fektettek (fontos, az ott található adatok csak megközelítőek, minden befektetésükről nem tudhatunk).
 • Ne rabold az idejüket azonnali megkereséssel, először készülj fel!
  – Nézd meg, milyen területen fektettek be eddig, milyen cégekbe!
  – Olvasd át a weboldalukat.
  – Készíts prezentációt >>> Ehhez iránymutatás, ötletek >>> Ezeken a pontokon menj végig, mikor a startupod / vállalkozásod beindításán gondolkodsz
 • Ne csüggedj, ha először falba ütközöl! Ahogy egyre több ilyen befektetővel beszélsz, úgy nyílik ki ez a világ előtted.
 • Keress rá LinkedIn-en a cégvezetőkre, cégekre! Gyorsabban meg tudod, név szerint kit kell keresni.

A startup befektető lista (Cég/Kockázati tőketársaság/Üzleti angyal, linkelve a Crunchbase profilja):

Minneren keresztül >>> Szerezz befektetőt, pénzt a vállalkozási ötletedhez! – Minner Nap 2018: Pitch és befektető kereső show beharangozó

 1. PortfoLion
 2. Primus Capital
 3. Conor Seed Capital Fund
 4. Day One Capital Fund Management
 5. Buran Venture Capital
 6. Drukka Startup Studio
 7. Euroventures Capital Advisory
 8. iCatapult 
 9. Andgo Partners
 10. Perion Investment Fund
 11. Széchenyi Capital Fund Management
 12. Kitchen Budapest
 13. Unity Ventures
 14. Szőke Márton
 15. OXO Labs Ltd
 16. Traction Tribe
 17. P3 Invest Zrt. 
 18. Finext Startup
 19. Nagygyörgy Tibor
 20. Németh Gergely
 21. Hiventures
 22. Magyar Telekom
 23. BnL Growth Partners
 24. Valentin Vichnal
 25. Cashline Group
 26. Covent Capital Investment
 27. Vinnai Balázs
 28. Maróy Ákos
 29. Balogh Péter
 30. Pándi Zsolt
 31. Valley Connect
 32. Balázs Ferenc
 33. Gaborjani Szabolcs
 34. Ódor Zoltán
 35. BnL Start Partneres
 36. Sparklab
 37. MKB Fintechlab
 38. Hungarian Business Angel Network
 39. ACME Labs
 40. Small Business Development Company
 41. Barcamp
 42. AD Capital Ltd.
 43. MyCo Incubation
 44. Techlab
 45. DBH Seedstar
 46. NOVINEX

Úgy érzed, hogy nem tudod, mit mondj nekik? Szeretnéd a legjobb benyomást nyújtani? (x)

A Minner videós üzleti kapcsolatépítés oktatása ebben segít. Csak rákattintasz a “Megvásárlás MOST” feliratra, megveszed, és már nézheted is az oktatást. Sőt, utána bemutatkozhatsz az oldalon, illetve bármikor visszanézheted a videókat. Kattints ide, és vásárold meg most! 12 900 Ft-os befektetést jelent számodra.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Crunchbase
Fotó: Heisenberg Media/Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A linktr.ee nevű interaktív linkfáról már írtunk a Digitális Ninja hetek alkalmával, és ha akkor nem próbáltad ki, most itt az ideje! Röviden a lényeg: ha van Instagram fiókod, korlátozott karaktert tudsz a profilodon megjeleníteni. Egy linkcsokor lehetőséget ad, hogy a látogatót bármilyen felületre navigáld anélkül, hogy kettőnél többet kelljen kattintania. Így, ha bárhol – mondjuk egy rögzített közösségi média posztban – megosztod a linkcsokrod, onnan átirányíthatod a látogatót más platformokra, de akár közvetlenül a webshopodba is, ezáltal magasabb konverziót érhetsz el. Az ingyenes verzió is tökéletesen ellátja a feladatát; az előfizetéssel több statisztikához férhetsz hozzá, eltüntetheted a linktr.ee logót, valamint feliratkozókat gyűjthetsz.

Nézd meg a Minner linkcsokrot ide kattintva!

Ebben a cikkben részletesebben olvashatsz erről az interaktív megoldásról: Linkből menü például Instagram-on. Interaktív online linkcsokor – linktr.ee

MinnerInstant

Ez egy mindig érdekes és izgalmas téma, de akkor lesz igazán ütős, ha megfelelően van csomagolva-tálalva! Keress elő egy régi képet, ami akkor készült, amikor a céged alakult. Írd le, milyen idők jártak akkor, milyen nehézségekkel szembesültél, vagy bármilyen sztorit, ami izgalmasnak vagy szórakoztatónak hathat az olvasóid számára. Ezt megoszthatod a közösségi médiában (céges vagy akár személyes profilon), a weboldaladon, blogodban, podcastben, tehát nagyjából bárhol, akár később is.

Pár instant tipp:

 • Legyen a történet egyszerű, könnyen értelmezhető és befogadható!
 • Hass az olvasóid érzelmeire, törekedj arra, hogy azonosulni tudjanak a helyzettel!
 • Használj jelen időt!
 • Szépíthetsz, ha a történet ezáltal kicsit színesebb lesz, de a hazugságot mindenképp kerüld el!

Milán egyik sztorija így néz ki:

“Anno az egyetemen vadul írtam a tudományos diákköri dolgozatokat (4-et is írtam), mert kiderült, hogy megajánlott jegyeket lehet szerezni több tárgyból is. Egyik dolgozatomnál elég száraz témát választottam, neurális háló tőzsdei elemzése (picit MI-hoz van köze). Akkor már formálódott az írási stílusom, így lett egy könnyen olvasható szakmai anyag. Jöttek is az értékelések. 90-95%os értékelések, és hogy de jó olvasni.

Aztán az egyik értékelő, aki valamelyik egyetem dékánja volt, ezt írta a dolgozatomra: A téma felvetés jó, a kidolgozás jó. Az írás nem egy tudományos anyagba való, annak inkább egy blogban a helye. Majd adott rá 15 körüli pontot a 100-ból. Budapestről mentünk vissza Zalaegerszegre és mutatom a tanárnőmnek. Mert az ő előzetes értékelése is ott volt, és ő azt írta: olvasmányos, könnyen érthető, ezért adott majdnem 100 pontot.

Közben utánanéztem, mi az a blog, volt fogalmam róla, de jobban belemélyedtem. Megkérdeztem a tanárnőmet, hogy akkor ezt olvasnák az emberek? Azt mondta igen! Ekkor indultam el ezen az úton. Először volt egy tőzsdés blogom, majd brókercégek blogját, hírlevelét írtam külsősként, aztán jött a Minner.

Köszönöm a pocsék értékelést! A 95/100 pontos lehet nem indított volna el ezen az úton, és akkor most ez a poszt nem jött volna létre!”

MinnerInstant

A csomagajánlatok mindig jobban megérik! Neked azért, mert magasabb bevételre tehetsz szert, a vásárlóknak pedig azért, mert úgy érzik, többet kapnak a pénzükért.

A mögöttes pszichológia abban rejlik, hogy sok kisebb dologért nem szeretünk külön-külön pénzt adni, kevésbé „fáj” kiadni egy jó ajánlattal megspékelt csomagért, amiben több termék vagy szolgáltatás rejlik.

Érdemes a csomagok között > érzékelhető < különbséget felállítani, hiszen ha az ügyfél úgy érzi, hogy a magasabb árral rendelkező csomagok nem érik meg, akkor vagy a legolcsóbb csomagot választja, vagy egyáltalán nem is vásárol az emiatt kialakult bizalmatlanság miatt. Ezért mindenképp érdemes piackutatást is végezni a csomagajánlatok kialakítása és beárazása előtt, valamint ajánlott ezeket folyamatosan tesztelni.

A csomagajánlat további előnye, hogyha csak ezeket hirdeted, a látogatók utánanéznek a „csomagok” tartalmának is, ezáltal több időt töltenek az oldaladon, ami vásárlási fázisba ringathatja őket, tehát az utánajárásuk végül nagyobb eséllyel végződik vásárlással.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek