Már Messinek is adott el speciális mobil konzoltáskát. Unatkozott és jött egy üzleti ötlete

Egy holland felső ligában játszó labdarúgónak unatkozás közben jött egy ötlete. Vagyis először csak magának csinált egy utazós konzoltáskát, nem gondolt a bizniszre. Mindig is mondom nektek, hogy azon a területen jöhetnek a legjobb ötletek (amiből később vállalkozás lehet), ahol ismerős terepen vagyunk, tudjuk a leendő fogyasztóink igényeit, napi rutinját, problémáit. Egy ilyen indította el Kai Heerings, aki a holland Fortuna Sittard csapatban védő. Egy olyan speciális hordtáskát (benne kijelzővel) ad el, amibe beletéve a saját konzolodat bárhol tudsz játszani. Honnan jött az ötlete? Még mit kell tudni róla?

A napokban olvastam a Nemzeti Sportban erről, és azonnal mondtam, hogy itt a helye a Minneren is. Az edzőtáborban az edzések között, illetve a meccsek előtt és után az utazásokon sokszor azt figyelte meg, hogy ő maga is unatkozik, és játékostársai is főleg a mobiljukat nyomkodják, és vagy játszanak, vagy a közösségi oldalakat böngészik. Készített saját magának egy táskát, amibe beletett egy kijelzőt és természetesen a konzolját. Az első edzőtáborban, ahová elvitte a készüléket természetesen mindenki az ő szobájában lógott. Annyira népszerű lett, hogy többen is rendeltek tőle, így hamar elindult a vállalkozása, aminek a neve: JZD Design nevet adta. Olyan sztárok vásároltak már tőle, mint Lionel Messi, John Terry  (ő egyszerre 8-at vett, Kylian Mbappé. De nem csak labdarúgók, hanem a F1-es Lewis Hamiltonnak vagy épp a feltörekvő Max Verstappennek.

Mennyibe kerül? Mi van benne? 

A legolcsóbb 699 euróba kerül (225 000 Ft), nincs benne a konzol ára, tehát csak a táska és a kijelző. Természetesen tőle is meg tudod venni a konzolokat még pluszban.

Mit tanulhatunk tőle?

Meglévő dolgokból is lehet alkotni valami nagyot. Gondolj bele, hogy ő semmi mást nem csinált, csak meglévő eszközökből létrehozott egy újat. Tudod ez mihez hasonlít? Van egy jó sztori erre: Nagy startup kiállítás történt az okos hűtőknél egy érdekes dolog. Volt mindenféle különböző ötlet, megvalósítás, azonnal rendel valamit a hűtő…, illetve további hasonló őrületes funkciók. Az érdeklődők többsége még is melyik standnál volt? Annál a hűtőnél, amibe csak annyi volt, hogy beletettek egy sínt, rajta egy kamera. Applikáción keresztül be tudtál nézni a hűtődbe. Zseni! Hát mennyiszer szeretjük nyitogatni. Nem?! Egyszerű és csak a meglévő eszközöket használták. Na, de visszatérve!

Az első verzió még lehet bénább, ami egyébként az övé volt, (saját használatra), utána kell törődni a fejlesztéssel.

A kész, jobb mint a tökéletes! – Mark Zuckerberg

Ahogy Zuckerberg mondaná. Aminek lényege, hogy minél előbb menjél a piacra, ő is ezt tette. Akkor még az is fontos, hogy van több terméke is, sőt a bérlés lehetőséget is úgy néz ki hamarosan bevezeti. Képzeld el mekkora piaca van neki, mennyi focista, nem mellesleg olyan piacra lőtt, ahol lazán kifizetik neki a terméket.

Ehhez kapcsolódó üzleti ötletek, cikkek:

fotó: JZDesign/Instagram
Forrás: NemzetiSport

Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Képezd magad most! Otthonról! Online! Kattints ide!