Egy holland felső ligában játszó labdarúgónak unatkozás közben jött egy ötlete. Vagyis először csak magának csinált egy utazós konzoltáskát, nem gondolt a bizniszre. Mindig is mondom nektek, hogy azon a területen jöhetnek a legjobb ötletek (amiből később vállalkozás lehet), ahol ismerős terepen vagyunk, tudjuk a leendő fogyasztóink igényeit, napi rutinját, problémáit. Egy ilyen indította el Kai Heerings, aki a holland Fortuna Sittard csapatban védő. Egy olyan speciális hordtáskát (benne kijelzővel) ad el, amibe beletéve a saját konzolodat bárhol tudsz játszani. Honnan jött az ötlete? Még mit kell tudni róla?

A napokban olvastam a Nemzeti Sportban erről, és azonnal mondtam, hogy itt a helye a Minneren is. Az edzőtáborban az edzések között, illetve a meccsek előtt és után az utazásokon sokszor azt figyelte meg, hogy ő maga is unatkozik, és játékostársai is főleg a mobiljukat nyomkodják, és vagy játszanak, vagy a közösségi oldalakat böngészik. Készített saját magának egy táskát, amibe beletett egy kijelzőt és természetesen a konzolját. Az első edzőtáborban, ahová elvitte a készüléket természetesen mindenki az ő szobájában lógott. Annyira népszerű lett, hogy többen is rendeltek tőle, így hamar elindult a vállalkozása, aminek a neve: JZD Design nevet adta. Olyan sztárok vásároltak már tőle, mint Lionel Messi, John Terry  (ő egyszerre 8-at vett, Kylian Mbappé. De nem csak labdarúgók, hanem a F1-es Lewis Hamiltonnak vagy épp a feltörekvő Max Verstappennek.

Mennyibe kerül? Mi van benne? 

A legolcsóbb 699 euróba kerül (225 000 Ft), nincs benne a konzol ára, tehát csak a táska és a kijelző. Természetesen tőle is meg tudod venni a konzolokat még pluszban.

Mit tanulhatunk tőle?

Meglévő dolgokból is lehet alkotni valami nagyot. Gondolj bele, hogy ő semmi mást nem csinált, csak meglévő eszközökből létrehozott egy újat. Tudod ez mihez hasonlít? Van egy jó sztori erre: Nagy startup kiállítás történt az okos hűtőknél egy érdekes dolog. Volt mindenféle különböző ötlet, megvalósítás, azonnal rendel valamit a hűtő…, illetve további hasonló őrületes funkciók. Az érdeklődők többsége még is melyik standnál volt? Annál a hűtőnél, amibe csak annyi volt, hogy beletettek egy sínt, rajta egy kamera. Applikáción keresztül be tudtál nézni a hűtődbe. Zseni! Hát mennyiszer szeretjük nyitogatni. Nem?! Egyszerű és csak a meglévő eszközöket használták. Na, de visszatérve!

Az első verzió még lehet bénább, ami egyébként az övé volt, (saját használatra), utána kell törődni a fejlesztéssel.

A kész, jobb mint a tökéletes! – Mark Zuckerberg

Ahogy Zuckerberg mondaná. Aminek lényege, hogy minél előbb menjél a piacra, ő is ezt tette. Akkor még az is fontos, hogy van több terméke is, sőt a bérlés lehetőséget is úgy néz ki hamarosan bevezeti. Képzeld el mekkora piaca van neki, mennyi focista, nem mellesleg olyan piacra lőtt, ahol lazán kifizetik neki a terméket.

Ehhez kapcsolódó üzleti ötletek, cikkek:

fotó: JZDesign/Instagram
Forrás: NemzetiSport

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!