Miért nincsen normális internetes, otthonról végezhető munka?

Hiába elérhető sokak számára az internet, normális internetes munkáról nem nagyon hallani. Ha rá is keresel, akkor hamar rájössz, hogy valami átverésbe, vagy MLM dologba akarnak “behúzni”…. Sajnos a megfelelő platformok sem jöttek létre ahhoz, hogy a cégek így szervezzék ki a munkát. Ha lenne egy ilyen portál, akkor könnyebb lenne a helyzet. Jah, hogy van ilyen? Hát nem, nincs jelenleg itthon ilyen, ami egyrészt megbízható, másrészt van rajta elég munka, és NEM MLM-es hirdetésekkel van telerakva. Akkor mégis hogyan tudsz otthonról dolgozni? Mi a megoldás?

Külföldön a freelancer melók nagyon divatosak. Viszont ezek is mind főleg IT-re építenek. Weboldal programozás, grafika, videókészítés….  Sok magyar is fent van az ilyen portálokon. Itthon azért nem futottak be az ehhez hasonló weboldalak, mert egyrészt az üzemeltetők nem költöttek rá eleget, másrészt tudod, a tálalás rossz volt :). Szóval megéri kitanulni például WordPress oldalak készítését, mert szépen fizetnek, és állandó megbízásaid lehetnek. Először tanulsz (erre írtam már vállalkozás ötlet is, 92. ötlet), majd valódi otthonról végezhető munkád lesz.

Érteni kell valamihez

De most őszintén! Elgondolkodtál már azon, hogy

“csak úgy puszira senki nem ad munkát neked? Még online sem?

Persze, hogy nem találsz online munkát, valós irodai melót is nehéz találni.

Cégek > alvállalkozók

Pedig a vállalatok is rengeteg részmunkát, feladatot kiszerveznek például vállalkozóknak. Tehát, ha abból indulunk ki, akkor ténylegesen is van otthonról végezhető munka, csak úgy hívják, hogy alvállalkozó. És az alvállalkozó akár dolgozhat otthonról is.

Gondolkodj!

Elszórakozol mindenféle internetes munka keresésével, MLM hülyeségek kipróbálásával (természetesen tisztelet a kivételnek), vagy végre tökös leszel (bocs hölgyek) és teszel azért, hogy akár otthonról is melózhass, vagy másodállásban, munka mellett…
Na várjunk csak, hát nem erről szól a vállalkozás ötlet rovat a Minneren? De bizony! Többségében könnyen kivitelezhető vállalkozás ötleteket teszek közzé.  Azt egyik ötletnél sem mondtam, hogy nem kell hozzá alapvető tudás, vagy azt, hogy nem is kell semmihez se érteni. Igenis jó az, ha valamihez értesz, igaz ez sokszor egyenlő a hobbiddal is.

Hogy tudsz online munkát találni? Otthonról dolgozni?

  1. Képezd magad – Rengeteg online képzés is elérhető, de sok ingyenes anyag is található a weben. Például WordPresst vagy Facebook marketinget hamar el tudod sajátítani, utána gyakorlás és pár hónap és dolgozni is tudsz. A Minner szabadúszó képzésében ezeket is megtanulod (már 7 órányi videós képzés) Szabadúszó képzés eléréséhez kattints ide!
  2. Vállalkozz – Érdemes kockáztatni! Hol találod meg az első ügyfeleidet? Erről írtam ebben a cikkben? Hogyan szerezzem meg az első ügyfeleimet, vevőimet? Egyedi szolgáltatás, termék esetén.
  3. Amikor a hármas ponthoz elértél, már online dolgozol, és már kezded azt érezni, te magad is le tudod adni a munkáidat, vagy kell még segítség.
  4. Majd utána úgyis arról álmodozol, hogy irodában dolgozhass, saját irodádban, és te leszel a főnök (persze ötlettől függ).

Ötletek, hogy merre indulj el:

Fotó: Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!