KezdőlapVállalkozásMire/miért fognak fizetni neked a cégek/vásárlók?

Mire/miért fognak fizetni neked a cégek/vásárlók?

-

Egy terméknél (pl. webshop) értelemszerű, hogy azért téged választanak, mert jobb a terméked, jó a kiszolgálás, vagy éppen jó az ár…  A szolgáltatásoknál viszont már más a helyzet. Ezt a cikket azért hoztam létre, hogy motiváljalak. Akár az új, akár a meglévő céged felturbózásában. El tudod hessegetni azokat a gondolatokat, hogy az emberek/cégek nem fognak fizetni a szolgáltatásodért. Vágjunk is bele!

Először is olvasd el ezt a Minneres Facebook posztot, ebben néhány példát kapsz, hogy mire fognak fizetni a leendő vevőid,  a miértre lejjebb találsz választ (ha nem tölt be, kattints ide):

Láthatod, hogy több olyan terület is van, amit akár egy vállalkozó, cég, sőt akár te is el tudnál látni. Ha arra gondolsz, hogy: ááá, erre biztosan nem lenne kereslet. Akkor most felejtsd el! Van rá kereslet! A cégek rengeteg feladatot kiszerveznek, vagyis egyre többet. Ennek több oka is van.
Ezt olvasgasd többször, és meg fogod magad győzni. Ezek érvek is lehetnek egy-egy tárgyalásnál:

  • Nem értenek hozzá, és szeretnék minél előbb megoldani a feladatot (pl. videókészítés, fájl konvertálás, űrlap készítés…) – Megbíznak téged!
  • Lehet, hogy meg tudnák csinálni, de miért erre fecsérelnék az időt. Kiszervezik, így foglalkozhatnak az üzletük építésével. – Megbíznak téged!
  • Szakértői munkát akarnak – Megbíznak téged!
  • Nem is tudják, hogy ők is meg tudnák oldani, megcsinálni. Nem gondolnak rá, hogy a google segítene nekik. DE az a legvalószínűbb, hogy nem is akarnak rákeresni, hogy kell elvégezni az adott munkát (példák a fenti FB posztban). – Megbíznak téged!
  • Nincs kapacitásuk az adott feladatra már, nem akarnak felvenni erre embert, olcsóbb kiszervezni!  – Megbíznak téged!

Érted már? Olvasgasd a Minnert, a vállalkozás ötleteket, inspirálódj. Fogj egy tollat, egy lapot, és kezdd el írni mivel szeretnél foglalkozni, vagy mivel bővítenéd már meglévő vállalkozásod!

Kapcsolódó vállalkozás ötletek:

Szorosan ehhez kapcsolódó cikkek:
Vágj bele most! Indítsd el a vállalkozásod! Kattints ide, és tudd meg, miért most!!!
Ez pénzt hozhat neked! A legtöbb vállalkozó rosszul lát több dolgot is (piacmérete, lehetőségek…)

Oszd meg ismerőseiddel ezt a posztot! Vigyünk együtt sikerre egyre több vállalkozást!

Fotó: Markus Spiske/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek