Most milyen online vállalkozásba vágnék bele? Top online vállalkozási ötletek 2019

Legjobb online vállalkozás ötletek, melyik lenne jó választás? Mibe érdemes most belevágni? Annyiszor tettetek fel ilyen kérdést, persze az is igaz, hogy a Minner közel 200 vállalkozás ötlete közül nehéz választani. Pedig ilyenkor előszeretettel mondanám azt, hogy: hééé hát ott a lista, pont azért írom, hogy ezek közül lehet választani! Na, de engedek a nyomásnak, elvégre az olvasó az első, szóval kiemeltem azt a 3 online vállalkozási ötletet, amibe 2019-ben érdemes belevágni.

Figyelem! Ezek az online vállalkozási ötletek itt, de van egy vegyes lista 2019-es üzleti trendekről, ötletekről, amit itt találsz meg. 

Nehéz kiválasztani olyan területeket, amikhez ne kellene szakmai tudás. Ezért ha olyat is látsz, amihez tanulni kell, ne ijedj meg! Gondolj bele, hogy annyi választ el a sikertől! Én mindig azt mondom, hogy minél nagyobb a belépési küszöb (pénz, vagy tudás kell hozzá), annál kevesebb a versenytárs, annál könnyebb vevőt szerezni. 

Webshop indítás – na nem úgy, ahogy te gondolod!

Még mindig van lehetőség a webshop piacban, de érdemes vagy specializálódni, vagy valamilyen egyedi üzleti modellt alkalmazni. Ilyenek például a Minneren már többször említett előfizetéses webshopok. Tehát több hónapra előfizetnek nálad a felhasználók.
Ezek közül hármat emelnék ki:

WordPress / egyéb weboldal biztonsági mentése, helyreállítása – ebből később IT biztonsági cég

Ez szabadúszó vállalkozásnak is elindítható, majd utána fel kell fejleszteni cégként. Tudod, lebutítjuk a vállalkozás ötletet.  Több ezer magyar weboldalt törnek fel nap mint nap (mármint amik egyébként is termelnek pénzt, most csak azokra gondolok). Ezek jó része WordPress weboldalmotoron van. Igazából mindegy is, mert hasonló elven működik a legtöbb. Szóval érdemes megtanulni a WordPresst átólzéig, és a weboldalak működését is. Először több száz órádba kerül, míg elsajátítod, majd még bele kell jönnöd, de jó tutoriálok vannak, leírások. A szolgáltatásod feltört weboldalak helyreállítása, biztonsági mentések ütemezése, beállítása. A célod legyen, hogy automatizáld.
Extra tipp: meg tudod nézni melyik weboldalak WordPress-esek, sőt ajánlom azt is, hogy kutasd a WordPresses motoron működő webshopokat, mert nekik 1-2 nap kiesés is gond lehet. Aztán, mikor belejössz, a következő lépés ez az ötlet: 56. üzleti ötlet: Vállalati James Bond, etikus hacker, biztonsági szakértő

Időseknek szóló webshop, vagy egyéb weboldal, gyűjtő oldal

2050-re 8-szor több 100 éves lesz, mint most. Akkor gondolj bele, hogy az átlagéletkor szintén növekszik. Kevés webshop jött még létre arra, hogy kiszolgálja a nyugdíjasokat, időseket, pedig a nyugati országokhoz képest magasabb a hazai idősek körében a közösségi oldalak használata. Az ötlet magáért beszél, időseknek webshop. Itt olvashatsz róla (149. üzleti ötlet) bővebben! + a 2018-as üzleti trendekben is írtam erről, azt pedig ide kattintva éred el. 

Ha további ötletekre vadászol, akkor kattints ide! 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek