Ők azok, akik üzleti ötletekbe fektetnek. Mikor? A megfelelő időben. Mennyit? 9-500 millió forintot.

Október elején KKV-Finanszírozás konferencián voltam, amit a Privátbankár.hu szervezett. Sok hasznos előadást halottam, és szeretném az egyiket kiemelni, mert több olyan információ elhangzott, amit nektek is tudnotok kell. Az MFB Csoport kockázati és fejlesztési tőkebefektetések piacán lévő szerepéről beszélt Lehoczki Gábor. Az ő prezentációjából emeltem ki részeket és információkat.

“Megfelelő időben”

Az előadáson többször is hangsúlyozásra került, hogy egy-egy tőkeelhelyezés akkor tud sokat lendíteni egy kezdő, vagy már működő cég növekedésében, működésében, ha azt a megfelelő időben kapja a társaság.

Amit sokan nem tudnak: a Hiventures az MFB csoport tagja

Kiragadtam az egyik diát a prezentációból, melyen láthatod az MFB csoportnak milyen területei vannak. Ezen belül kiemelném a Hiventures kockázati tőketársaságot (a startup rovat olvasóit ez érdekli a legjobban). A társaság az Európai Uniós és saját forrásból 50 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai innovatív vállalkozásokat és startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Kép alatt folytatom!

Lehoczki Gábor, befektetési igazgató, MFB Invest Zrt. - KKV-Finanszírozás Konferencia 2017
Lehoczki Gábor, befektetési igazgató, MFB Invest Zrt. – KKV-Finanszírozás Konferencia 2017 – privátbankár.hu

Ötletből társaság – #okostőke

A Hiventures inkubációs programjába bekerülő üzleti ötletekbe 9 millió forintot fektet, és a pénzen kívül a kiterjedt kapcsolati tőkéjét is adja a támogatott társaságoknak. A cég fejlettségétől függ az összeg természetesen, maximum 500 milliót helyeznek ki ilyen formában. Ezt látod az alábbi képen összefoglalva:

Lehoczki Gábor, befektetési igazgató, MFB Invest Zrt. - KKV-Finanszírozás Konferencia 2017 - privátbankár.hu
Lehoczki Gábor, befektetési igazgató, MFB Invest Zrt. – KKV-Finanszírozás Konferencia 2017. – privátbankár.hu

Hasznos egy tőkés? Kell külső tőke?

Itthon ez nem is kérdés, ahol azért szűkösebbek a startupok, induló vállalkozások tőkeszerzési lehetőségei. Ezt a Minner.hu fiatalok vállalkozókedvét vizsgáló kutatása is alátámasztja. Az alábbi ábrán láthatod (ez nem volt benne a prezentációban), hogy a fiatalok többsége be is jelölte, hogy a szülők vagy ismerősök által történő pénzbevonást hátrébb sorolják. Ennek oka, hogy ez nem a Szilícium-völgy, itthon azért nehezebb leakasztani ismerősi körben 10-20 milliót. Ez az előadáson is elhangzott. Lehoczki Gábor továbbá kiemelte, hogy még például az üzleti tárgyalások, vagy például egy banki hitel felvételének eredményességét is pozitívan befolyásolja egy tőkés megléte. minner_infografika_kutatas_fiatalalokvallalkozokedve Tartalmas és hasznos volt az prezentáció, továbbá a többi előadás is. Érdemes megnézned a Hiventures honlapját, és informálódni a lehetőségekről. Az előadás prezentációját ide kattintva éred el. Érdemes megnézni.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!